Concerta 36mg sinds vorige maand, niet het gewenste effect

Laatste reactie 13/02/2018 18:19 door Koen
· Markeren als ongelezen
Laura Pronk 1 jaar geleden geplaatst
Hoi hoi, 
In september heb ik de diagnose ADHD gekregen en ben toen begonnen met Ritalin 10mg. Ik nam toen 2-3x per dag twee pillen, maar kreeg toen ontzettend moeite (nog meer dan ik al had) met slapen. Inslapen lukt alleen met 'rustgevende slaapmuziek', ik word wel eens wakker 's nachts, en opstaan is een hel. Nog steeds slaap ik met gemak door een stuk of acht wekkers heen, terwijl mijn huisgenoten het wel horen. 
Hiervoor ben ik vorige maand naar de huisarts geweest, die toen Concerta 36mg voorschreef: deze neem ik rond een uur of 10 in de ochtend in. De eerste week werd ik regelmatig rond een uur of 6 's avonds echt belachelijk moe, moest een aantal keer per minuut gapen, en zou zo makkelijk staand in slaap kunnen vallen. De tweede week ging het wat beter, maar de laatste anderhalve week merk ik heel erg weinig van de effecten. Ik ben weer onrustig, kan me niet concentreren tijdens college, raak snel afgeleid, en MOET iets bewegen (een voet of een hand o.i.d.). Vorige week was ik naar een heel interessante seminar, maar kon anderhalf uur lang alleen maar geïrriteerd kijken naar de vrouw twee rijen voor mij, die compulsief met haar haar aan het spelen was. 

Nou vroeg ik me af of ik nu een te lage dosis heb, of dat ik wellicht andere medicatie (Strattera of Dex of zo) zou moeten proberen?
Koen van T 1 jaar geleden geplaatst
De goeie medicatie vinden kan best lastig zijn. Door de gewenning en het afnemen van het placebo effect kan het best een tijd duren voor het doet wat het moet doen. Voordat Dex bij mij stabiel te noemen was duurde het 3 a 4 maanden. 

Het standaard antwoord op slaapproblemen is een onregelmatig ritme... Misschien dat een heel strak slaap/opstaan ritme verbetering brengt.  Ik lees dat concerta 12 uur werkt en pas na 1 a 2 uur werkt. 10 uur sochten's lijkt me dan wat laat? Dat zou je tot 12 uur in de avond effect moeten hebben ? 36 mg 

Het eerste wat ik bij Dex merkte was dat me voeten stil stonden. Ze zijn wel weer wat beweeglijker geworden, maar niet meer zo erg (tot de rebound, dan is het soms echt drama). Als ik een periode slecht slaap is de werking van Dex ook een stuk minder en soms zelf negatief. Dat lijkt mij met  Methylfenidaat ook zo(?). Dex werkt een stuk korter dan Concerta. Misschien dat 1 dosis Dex per dag minder invloed op je slapen heeft?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 February 2018 om 16:39
Aantal lezers 11
Aantal reacties 2