Boksen helpt de prestaties van kinderen met ADHD te verbeteren

Laatste reactie 28/10/2020 12:43 door Tristan
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Helpt boksen voor meer rust bij kinderen met ADHD? Ook helpt boksen tegen woede-aanvallen. Daarnaast kan het de concentratie van deze kinderen verbeteren, zo blijkt uit een experiment van een amateur-bokssschool in Engeland. 

De boksschool had een experiment opgezet voor kinderen met ADHD die speciaal onderwijs volgden. Door intensief te sporten en te boksen, konden de kinderen beter omgaan met hun woede. Jamie van 11 vertelt over zijn klachten: "Woede is een groot deel van mijn ADHD", zegt hij. "Als ik geïrriteerd raak, kost het me veel tijd om te kalmeren." Zijn bokstrainer Nathan Powell zegt dat het boksen hem heeft geholpen: “Door het boksen is Jamie een stuk rustiger geworden. Ook kan hij beter leren doordat het boksen zijn concentratievermogen bevorderde."

Boksen verbetert de concentratie bij kinderen met ADHD
Volgens de Engelse bokstrainer zijn deze positieve effecten toe te schrijven aan de vechtsport. Hij legt uit dat je bij boksen goed moet kijken wat je doet, en moet anticiperen en reageren. Volgens hem verbetert dat je focus en daarmee dus ook je concentratie.

'Boksen leert kinderen met ADHD hoe ze met mensen en situaties moeten omgaan'
Kinderen met ADHD lopen honderd keer meer risico om van school te worden uitgesloten dan kinderen zonder ADHD, blijkt uit statstieken van het Britse ADHD-bureau. In Engeland is 40 procent van de kinderen met ADHD tijdelijk uitgesloten van school, 11 procent is helemaal uitgesloten. Volgens Susan Young, directrice van het Engelse ADHD Partnerschap: "kinderen met ADHD hebben veel aan sporten zoals boksen. Ze leren hoe ze met mensen moeten omgaan, passen zich beter aan aan situaties en kunnen situaties beter beoordelen. Dat zijn vaardigheden waar ze echt wat aan hebben in het leven. Boksen leert ze bovendien om hun impulsen onder controle te houden en om hun emoties beter te kanaliseren." 

bron https://www.nationalezorggids.nl/ggz/nieuws/52933-boksen-verbetert-prestaties-van-kinderen-met-adhd.html
Heleen Stuiterbal 1 jaar geleden geplaatst
Hi! Niet alleen boksen helpt voor ADHD. Ook andere fysieke sporten zijn goed voor mensen met ADHD. Denk aan hardlopen, tennis, voetbal etc.

Dagelijks 30min Sporten / bewegen kan al veel verandering teweeg brengen.

Heleen
reactie op @heleenstuiterbal:
Tristan klepper +1
1 jaar geleden

Beantwoorden

Tristan klepper 1 jaar geleden geplaatst
Hi, goed punt!

Ik denk niet alleen dat boxen maar alle intensieve sporten goed zijn voor ADHD’ers.
Tristan Lyklema 1 jaar geleden geplaatst
Sporten is sowieso goed voor mensen met ADHD. Ritalin en bvb lisdexamfetamine zorgen ervoor dat men meer dopamine en noradrenaline aanmaakt. Als men gaat sporten, zeker boksen dan maakt men een aantal neurotransmitters aan waaronder dopamine. adrenaline, noradrenaline en later endorfine en serotonine. De dopamine en noradrenaline die tijdens het sporten worden aangemaakt zorgen voor rust. Persoonlijk heb ik altijd gesport en heeft mijn moeder mij altijd op een sport gezet of ik nu zin had of niet ik moest blijven sporten. Want dan was ik heel rustig daarna. Ik heb zelfs gehad dat sport verslavend werd ik ging 2 x per dag naar de gym 2 uur lang ?. Succes verder groeit Tristan
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 April 2020 om 20:50
Aantal lezers 31
Aantal reacties 5