Blijf maar afvallen

Laatste reactie 31/01/2020 22:25 door Mr
· Markeren als ongelezen
marjolein snel 4 maanden geleden geplaatst
Sinds ik medicatie slik blijf ik maar afgevallen .. kan het best hebben .. wat ben nog steeds wat zwaar .. inmiddels dikke 10 bijna 12 eraf .. 2maten kleiner em krijg ingevallen bekkie .. meer van jullie hier last van?? 
Ruben B 4 maanden geleden geplaatst
Hoi @marjoleinsnel​,

ik heb er zeker ook last van. Ben sinds september 5 a 6 kilo kwijt en meer dan dat moet er ook echt niet af bij mij (1.78m, 64kg nu). Ik weet niet hoeveel tijd er bij jou overheen is gegaan en wat je gewicht hiervoor was, maar toen ik een vriend (heeft voeding & diëtetiek gestudeerd) van me hierover vertelde schrok hij wel een beetje en zei hij dat ik moet oppassen dat ik mezelf niet ondervoed want dat zorgt voor wel meer narigheid.

Zit je al op het punt dat je zegt dat je er wat aan wilt doen, gezien je schrijft dat je jezelf nog steeds wat zwaar vindt? Zoek je tips over hoe je hier mee om gaat of ben je vooral benieuwd of er meer mensen zijn die dit ervaren?

Ruben
reactie op @ruteben:
marjolein snel Inmiddels al 13 kilo eraf.. medicatie arts heeft uitgebreid mijn bloed laten testen om zeker te weten dat ik niet mankeer, helemaal gezond! Moet over 2 maanden terug want ze wil het wel goed in de gaten blijven houden

4 maanden geleden

Beantwoorden

Koen van T 4 maanden geleden geplaatst
Hoi,

Hoe lang slik je al medicatie en hoeveel? Dex stilt inderdaad je trek en geeft je sneller een vol gevoel. 

In de maand dat ik met Dex starten ben ik zo'n 10 kg afgevallen. Dat was voor mij niet erg ik woog tegen de 100 (ben 187 lang). Ik heb de shakes waarmee ik aan het afvallen was naast mijn gewone genomen zodat ik genoeg binnen kreeg. Mijn trek kwam na 2 of 3 maanden weer terug en nu 2 jaar verder moet ik weer als vanouds op mijn lijn denken. 

Je bijvoorbeeld lekkerder gaan eten waardoor je lekkere trek krijgt. Je kan ook meer koolhydraat rijk eten eten zoal pasta.

Er zijn hier veel mensen die in het begin (te)veel afvallen, maar meestal lost dit zichzelf weer op. 
Medicijn Man 4 maanden geleden geplaatst
Denk je echt dat het door de medicatie komt?
reactie op @medicijnman:
Mr B @medicijnman

Het is 1 van de meest gerapporteerde bijwerkingen bij de stimulantia-medicatie..

Amfetamine (niet hetzelfde, maar verwant) heeft een honger-onderdrukkende werking. Het werd vroeger ook voorgeschreven tegen overgewicht. In Amerika wordt nu nog adhd-medicatie voor "binge-eating-disorder" voorgeschreven.
 
Dus ik denk dat er wel een verbandje ligt tussen medicatie en afvallen..
4 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra @bbking​, mijn dochter en ik hebben juist meer eetlust met de stimulantia maar dan vaker kleinere maaltijden gedurende de dag en we komen niet aan. Het zal dus ook effect hebben op de vetverbranding...
4 maanden geleden

Beantwoorden

Mr B In de "wenperiode" bij mij wel. Eten moest ik toch altijd al inplannen dus ben daar mee door gegaan. Maar spijsvertering ging iets sneller de eerste maand. Nu prima en stabiel..
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Medicijn Man 3 maanden geleden geplaatst
@bbking

Het is 1 van de meest gerapporteerde bijwerkingen bij de stimulantia-medicatie..

Je bedoeld afvallen van ADHD medicatie?
reactie op @medicijnman:
Mr B Yep, dat bedoel ik:

https://www.google.com/search?q=adhd+medicatie+en+afvallen
3 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 January 2020 om 08:17
Aantal lezers 30
Aantal reacties 10