Bittere pil voor ADHD-patiënten: Amfexa wordt 3 x zo duur!!

Laatste reactie 05/05/2016 11:50 door Evelien
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 4 jaar geleden geplaatst
Je zou maar ADHD hebben en op recept Amfexa medicijnen gebruiken. Dan heb je een flinke reden tot balen, want vanaf volgende maand moeten degenen die dit middel slikken flink gaan bijbetalen.Amfexa wordt duurder. Dit nieuwe middel is drie keer zo duur geworden, waarschuwt apothekersorganisatie KNMP onlangs.

Amfexa 5 mg is sinds begin maart op de markt en is na 1 mei nog het enige middel dat over de toonbank mag. Voorheen werd het middel als apotheekbereiding geleverd en steeds volledig vergoed vanuit het basispakket.

Maar nu moeten patiënten, bij een gemiddeld gebruik van 15 tot 20 mg per dag, volgens de apothekers 75 euro per maand gaan bijbetalen. ,,Het gaat om kwetsbare patiënten, dit is een groot probleem”, zegt KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent.

Volgens Klein Nulent staat de forse prijssprong niet op zichzelf. ,,Het komt vaker voor dat fabrikanten opmerken dat een apotheekbereiding het goed doet. Door deze te introduceren als een nieuw geneesmiddel veroveren ze vervolgens de markt. De patiënt is steeds de dupe, want er volgt in de regel een forse bijbetaling”, zegt de voorzitter.

In Nederland gebruiken zo’n 30.000 mensen het medicijn tegen ADHD.

http://gezondheid.blog.nl/algemeen/2016/04/19/bittere-pil-voor-adhd-patienten-amfexa-wordt-3-x-zo-duur
petra castricum 4 jaar geleden geplaatst
Hoe zit het eigenlijk met andere adhd medicatie? Wij betalen 3 euro per pil (strattera) dat is 90,00 per maand, omdat de andere medicatie niet goed genoeg werkt. Ik weet dat het (deels) vergoed wordt bij zorgverzekeringen, maar dan moet je wel het duurste pakket nemen. Kost ook 50 euro in de maand meer. Ik vind het zeer verdrietig dat als kinderen zoveel baat hebben bij medicatie dit niet gewoon wordt vergoed.
Evelien de Boer 4 jaar geleden geplaatst
Ik heb idd het extra aanvullende pakket maar ik heb het zelf ook nodig voor fysio en manuel therapie. Je betaald nu 90 zelf maar de aanvullende verzekering is 50 extra. Dan bespaar je toch 40 x12 = 480 pj
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 20 April 2016 om 11:25
Aantal lezers 15
Aantal reacties 3