Bijwerkingen Methylfenidaat op lange termijn

Laatste reactie 10/03/2021 09:08 door Miranda
· Markeren als ongelezen
Miranda Opstal 2 maanden geleden geplaatst
Hi allemaal,
Mijn dochter van 10 gebruikt sinds een half jaar de langwerkende Medikinet van 20 mg.). Ik had liever gehad dat het niet nodig was. Mijn dochter is gelukkig tot nu toe gezond geweest en ik vind het persoonlijk moeilijk haar dit soort, toch, heftige medicatie te laten gebruiken.
Ik moet zeggen, na een lockdown zonder en de laatste mét medicatie zag ik met eigen ogen hoe het haar helpt. Ze geeft dat ook zelf aan.

Ze heeft meer rust in zich, heeft minder last van prikkels in haar omgeving, ze kan zich 10x beter concentreren en haar schoolwerk gaat makkelijker; ze krijgt de uitleg goed mee, begrijp het beter en is veel sneller klaar met haar werk. Minder frustratie voor haar en meer vrije tijd. Ook nu ze weer in de klas zit krijg ik alleen maar positieve berichten vanuit school. Ook kiest ze er tegenwoordig soms zelfs voor haar medicatie in weekend of in de vakantie te nemen. Ik heb bijna spijt dat we niet eerder zijn begonnen met de medicatie. Dan had ze het op school wat makkelijker gehad en had ze minder negatieve aandacht gekregen van de klas én leerkrachten. Wat niet veel goed deed voor haar zelfvertrouwen (“ik kan net zo goed dood zijn, want ik kan toch niets goed” 😢).

Toch maak ik me nog steeds zorgen. De medicatie is toch heftig. De bijwerkingen beperken zich nu tot alleen een verminderde eetlust (en soms wat buikpijn kort na inname na een vakantie) en eind vd middag een rebound. Maar ik ben wel benieuwd naar wat het met de gezondheid en ontwikkeling van een kind doet op de lange termijn. Ze zit nu nog vlak voor haar puberteit, heeft de medicatie invloed op haar lichamelijke ontwikkeling? Vruchtbaarheid in de toekomst? De hersenen? Schade aan hart en vaten?

Op internet lees ik dat er inderdaad nog veel onduidelijk is wat het op de lange termijn doet. Maar ook dat er een aantal onderzoeken lopen. Wie weet waar ik informatie kan vinden hierover, die actueler is dan berichten uit 2014 en 2017? Hoe ver zijn ze met de onderzoeken en wat zijn de uitkomsten?
En welke ouders hebben ervaring met hennep-olie? Dat is op natuurlijke basis toch?

Ik hoor graag over jullie ervaringen. Alvast bedankt!

Miranda

Marloes Homan 2 maanden geleden geplaatst
Ik heb een boek gelezen, van een Arts, die goed kon uitleggen waarom medicate essentieel is en dat het Al meer Dan 40 jaar wordt gebruikt. In de medicatie zitten de neurotransmitters welke de hersenen van adhd ers zelf niet aanmaken. Er zijn geen effecten op lange termijn, behave als er een verkeerde diagnose is gesteld en iemand die geen adhd heeft maar wel medicatie krijgt.
Je verhaal is voor mij herkenbaar. Bij ons is het effect ook zo duidelijk geweest. Succes
reactie op @marloeshoman:
Miranda Opstal Hi Marloes, bedankt voor je reactie.
Goed te horen. Ik wil er zelf ook meer over lezen. Weet je nog welk boek dat precies was?
Hg, Miranda
2 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 March 2021 om 21:38
Aantal lezers 17
Aantal reacties 3