Bijwerkingen Concerta bij volwassenen met ADHD of ADD

Laatste reactie 12/12/2019 10:01 door Linda
· Markeren als ongelezen
L Ve 2 jaar geleden geplaatst
Vorig jaar voor het eerst een paniek aanval gehad, en sindsdien lijkt mijn Concerta medicatie niet meer wat het was. Mijn bijwerkingen zijn: ik ben onrustig, gespannen, klamme handen , druk op de borst en zo nog wel wat bijwerkingen van dit medicijn. Nu slik ik al 14 jaar Concerta 36 Mg en ik merk dat ik als ik het niet slik, ik totaal geen van bovengenoemde bijwerkingen heb. Nu is mijn vraag zou ik dit kunnen oplossen met een lagere dosering? Aangezien ik zonder Concerta mij heerlijk voel alleen op sommige momenten een stuiterbal ben .

Herkent iemand dit? Zo ja wat zijn jouw ervaringen met Concerta en bijwerkingen en heb je een eventuele oplossing?
reactie op @lve:
Marjoke Dijkinga Hoi l,

Ik denk eerlijk gezegd dat je dit met je psychiater of met je dokter moet bespreken.
Misschien zijn er alternatieven die je kunt slikken.
Ik heb in verleden ook gestopt met concerta en heb Mn leven nu anders in gericht. En tuurlijk stuiter ik ook op sommige momenten te veel door.
Maar al met al voel ik me zonder medicatie meer mezelf.
Dus wie weet is dat voor jou ook het geval. Maar ik blijf erbij dat je het in overleg moet doen. Je moet nl langzamerhand afbouwen.

Ik hoop dat je je weg daarin vind. Succes!!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
Altijd goed om dit soorten dingen eerst met de huisarts te bespreken maar jezelf inlezen is nooit verkeerd natuurlijk. Meer lezen over bijwerkingen van Concerta dan raadt ik je het volgende artikel aan https://adhdblog.nl/bijverschijnselen-concerta-op-welke-bijwerkingen-moet-ik-letten/

Anders kun je ook altijd nog reageren op het volgende topic https://forum.adhdblog.nl/conversations/ervaringen-met-concerta
Tina Redder 1 jaar geleden geplaatst
Hallo L. VE, ik heb dit ook in het begin gehad.

waarschijnlijk is het noodzaak om een hogere dosis Concerta in te nemen.

zelf gebruik ik Concerta 54mg al bijna 6 jaar lang, wel een half jaar aan het testen geweest met medicatie (heb ADHD).
reactie op @tinaredder:
Coen Olde Bijvank hier ook toch gauw 2 maanden kwijt om tot de juiste dosering te komen.. en nog ben ik er niet naar mijn gevoel.. maar zit aardig in de goede richting. Zelf geen last van bijwerkingen.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra @tinaredder​, de oplossing kan ook zijn om juiste een lagere dosering te proberen. Deze zal misschien niet alle ADHD klachten wegnemen, maar meer als ondersteuning met minder bijwerkingen en dichter bij jezelf.

Druk op de borst en paniekaanvallen klinkt niet goed en is een reden om contact met de behandelaar op te nemen. Een ander middel of een lagere dosering gecombineerd met antidepressiva wordt nog wel eens geprobeerd. 

@coenoldebijvank​, het instellen op het juiste middel, dosering en timing kost even wat tijd. Het doel lijkt me het zoveel mogelijk verlichten van ADHD klachten met zo min mogelijk bijwerkingen. Welke ADHD klachten vind je zelf het lastigst en zou je willen verlichten? Zijn er andere verschijnselen waarvan je zegt die horen bij me of daar kan ik op een andere manier mee omgaan?
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 March 2018 om 19:27
Aantal lezers 73
Aantal reacties 6