Beter slapen tips voor patiënt met ADHD?

Laatste reactie 24/05/2019 16:01 door Nellie
· Markeren als ongelezen
Nellie Broekman 3 maanden geleden geplaatst
Ik heb al jaren ADHD en slaap ook slecht. Zijn er andere mensen met ADHD die hiervoor tips of trucjes gebruiken om beter te kunnen slapen, vooral inslaap komen vind ik moeilijk.
reactie op @nelliebroekman:
Gea Iwema Ook ik heb moeite met inslapen. Ik blijf nl eindeloos nadenken. Zeer zinloos, want ingewikkelde dingen zijn 's nachts 10x zo lastig als overdag. Daarom val ik al jaren met radio 1 aan in slaap. Dat oeverloze gezwets helpt me en leidt me af van mijn eigen gedachten. Het wordt pas een probleem als het een interessant programma is, dan blijf ik juist wakker.... Toen ik 11 jaar geleden weer een bed partner kreeg, heb ik een zachte koptelefoon aangeschaft, want hij slaapt juist niet met de radio aan. Muziek werkt niet, want dan kan ik zelf nog nadenken....
3 maanden geleden

Beantwoorden

Nellie Broekman loop sindskort een rondje buiten voordat ik ga slapen en dat helpt redelijk. Ook mijn mobiel gaat een uur van tevoren uit. We zijn er nog lang niet maar het gaat beter in ieder geval.
2 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
John Dex 3 maanden geleden geplaatst
Goed onderwerp om 01:30 uur 😂

Melatonine tabletten zijn bij de drogist te verkrijgen en schijnt bij veel ADHDers goed te werken.

Het laatste uur / half uur rust nemen en geen tv tablet of telefoon eigenlijk alles wat wel licht geeft.

Ik weet natuurlijk niet of je een partner hebt maar s.x voor het slapen gaan blijft het beste slaapmiddel en je maakt ook nog eens extra endorfine aan en dat is zoizo goed voor ADHDers 😜 


Succes en ik ga nu ook maar eens slapen😂
🔥 Coen Olde Bijvank 3 maanden geleden geplaatst
Zelf neem ik geen Melatonine tabletten maar zorg ik dat ik alvorens ik ga slapen, geen mobiel meer aan heb.. geen koffie 's avonds drinken, dingen opschrijven wat je de volgende gaat doen etc.

Je kunt ook het boek: Perfect slapen in 7 stappen eens bekijken https://adhdblog.nl/adhd-slapen-stappenplan

Ervaringen en tips beter slapen


https://forum.adhdblog.nl/conversations/tips-voor-beter-slapen-gezocht-voor-dochter-met-hyperfocus-adhd https://forum.adhdblog.nl/conversations/slapen
Maurice I 3 maanden geleden geplaatst
Misschien een antwoord die je niet verwacht......

Zelf heb ik het een tijdje geleden besproken  met mijn ADD coach en bij mij bleek gewoon dat dat gewoon bij mezelf hoorde...ik ben zelf altijd onrustig in mijn slaap...tig keer wakker in de nacht...maar overdag verder geen last van..ik dacht dat ik een slaapprobleem had maar had het eigenlijk een probleem gemaakt  omdat het voor "normale" mensen niet normaal  is om zo vaak wakker te zijn....daarom dacht ik dat ik een probleem had....

Had namelijk diverse pillen gebruikt ook die psycholoog  had voorgeschreven....niets hielp bij me...

Nu ik dit weet is het ok en ben ik automatisch ook Mi der onrustig 
Kirsten P indewolken 3 maanden geleden geplaatst
Ik had dit vroeger ook. Uren lag ik te piekeren in bed. Het klinkt heel afgezaagd maar mij heeft meditatie geholpen. Ik deed yoga en als afsluiting was er een meditatie, dit kost een hoop oefening. Maar ik ging elke week en doordat het in groepsverband was was het makkelijker om me eraan over te geven. Als ik dan thuis wakker lag gebruikte ik de meditatie om mijn gedachte tot stilte te manen. Ook dit duurde lang voordat ik dit echt kon. Maar dit is echt al jaren geleden en sinds ik dit ben gaan gebruiken werd het snel normaal en nu mediteer ik niet meer om in slaap te komen. (Nou ja, bijna niet meer dan, in stressvolle tijden wel) Ik slaap ongeveer zodra ik mijn kussen zie haha.

Dus geen simpele truc, maar oefenen heeft mij uiteindelijk heel veel (nacht) rust opgeleverd. 
reactie op @indewolken:
Nellie Broekman meditatie heb ik zelf nog niet aan gedacht, loopt nu 's avonds alvorens ik ga slapen een rondje buiten en mijn mobiel gaat een uur van te voren uit. Het gaat al wat beter.

ook met medicatie ga ik starten. Er is veel gebeurd de afgelopen weken. 

bedankt voor je reactie.
2 maanden geleden

Beantwoorden

🔥 Coen Olde Bijvank 3 maanden geleden geplaatst
Slapen tip 1) Magnesium 500 een uur van te voren en valeriaan druppels, neem de pillen de druppels zijn niet bepaald lekker 😂* ik haal beide in de DM in duitsland. Daarnaast sporten helpt ook enorm of gewoon even een wandeling. Heb je trappen in de buurt doe een traptraining half uurtje is al prima erna warme douche hup bed in. Eventueel slaapgeluiden en je hebt een blue light app stel die in vanaf 19:00 beter voor de ogen hersens krijgen dan meer rust geen tv tot half uur / uur voor slapen en extra vit b kan ook nog wel eens helpen.

Slapen tip 2) Lorazepam 1 mg ik slaap altijd van 22.00 tot 6 uur 's morgens! Lorazepam werkt voor mij heel erg goed.

Slapen tip 3) Veel sporten 's avonds, geen suikers meer, mobiele telefoon minimaal een uur van tevoren uit.de bovenstaande slapen tips heb ik gekregen via mijn ADHD-netwerk, hopelijk heb je er wat aan.
reactie op @coenoldebijvank:
Nellie Broekman dankjewel Coen voor de beter slapen tips van anderen.
2 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 May 2019 om 21:27
Aantal lezers 27
Aantal reacties 10