Beste ADD boeken Nederlands geschreven

Laatste reactie 19/03/2020 11:26 door Koen
· Markeren als ongelezen
Els bergsma 1 jaar geleden geplaatst
Haaai, ik ben opzoek naar goede informatieve boeken over ADD.
Iemand aanraders?
Liefst in het Nederlands geschreven, mijn Engels is helaas niet optimaal.
Anne Marjon 1 jaar geleden geplaatst
Hoi Els, 

Ik heb heel veel gehad aan "ADHD, hoe haal je het uit je hoofd" van Cathelijne Wildervanck. Ze beschrijft een hele fijne manier hoe je naar ADHD kunt kijken. Inmiddels zou ik zelf ook een boek kunnen schrijven met alle inzichten van de afgelopen jaren. Wat ik vooral geleerd heb is om mijn eigen hulpbronnen te kennen en gebruiken. En veel liever te zijn voor mezelf;-) 

Een ander boek dat mij heeft geholpen is
" Opgeruimd" van Marie Kondo. Het gaat niet over ADHD, maar wel over opruimen en rust creëren. Heel praktisch, ik zou dat echt aan iedereen met ADHD aanraden.

 Groetjes Anne Marjon 
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Een goed ADD boek: verdwalen in een hoofd vol prikkels

Review ADD boek verdwalen in een hoofd vol prikkels
Ik weet sinds enkele weken, na 34 jaar zoeken, eindelijk dat ik ADD heb. Het weten wat het is, waardoor ik steeds vastloop, is voor mij een grote opluchting! Sindsdien lees ik alles wat los en vast zit over ADD. In dit boekje beschrijft Ans Ettema-Essler kort en bondig wat ADD is, wat het inhoudt en waar een ADD'er zoal tegen aanloopt. Ik vind het een bijzonder geschikt boekje om uit te lenen aan mensen in mijn omgeving die niet precies weten wat ADD nu is en wat de gevolgen voor de ADD'er (en ook zijn/haar omgeving) zijn. Het boekje telt 92 pagina's en is in één of twee uurtjes uit te lezen. Nogmaals: een zeer prettig boekje om te lezen als je snel wat meer info wilt over ADD! (Ik vind eigenlijk dat een arts bij de mededeling: 'u heeft ADD', de patient dit boekje mee moet geven. Verschaft zowel de patient als zijn/haar omgeving een hoop duidelijkheid.)
Joost Angeta 1 jaar geleden geplaatst
Leven met ADD boek en is in het Nederlands geschreven.

Samenvatting Leven met ADD:
ADD (Attention Deficit Disorder) is een aandachtstekortstoornis die ervoor zorgt dat iemand veel moeite heeft om zijn aandacht ergens bij te houden. Iemand met ADD is snel afgeleid, is zeer chaotisch, kan volledig opgaan in zijn eigen gedachten, heeft veel stemmingswisselingen en is uitermate creatief. Maar hoe gebruik je deze eigenschappen in je dagelijkse leven? En wat kun je allemaal verwachten?

Sterre leeft met ADD. Haar echtgenoot en haar zoon hebben de diagnose ADD gekregen. Na een zoektocht naar antwoorden en oplossingen, heeft ze samen met haar gezin een manier gevonden om ADD een plaats te geven in het dagelijkse leven. Het boek is helder geschreven en aan de hand van voorbeelden levendig gemaakt. Het boek zit boordevol tips voor volwassenen en kinderen die leven met ADD.
War Hoofd 1 jaar geleden geplaatst
Gids voor vrouwen met ADHD.   Het boek is door een Amerikaanse geschreven maar er staat zoveel herkenning in. Hyper sapiens leest makkelijk weg. 
Als je lid bent van de bieb zou ik daar eens gaan kijken. Er zijn best veel boeken. 
Coen Olde Bijvank 10 maanden geleden geplaatst
@warhoofd bedoelde je deze https://forum.adhdblog.nl/conversations/adhd-vrouwen-gids
Els bergsma 10 maanden geleden geplaatst
was mijn topics al bijna weer vergeten. Ik kreeg meldingen per e-mail (handig).

Dus nu maar even reageren.

Het boek besteld

De ADHD vrouwen gids.

dank allemaal voor het delen, tips. Zal proberen de community iets vaker te bezoeken.
Koen van T 8 maanden geleden geplaatst
Ik heb net diep werk besteld op advies van de psychiater. Het zou meer inzichten moeten geven in het hoe en waarom je afgeleid raakt. 

  https://www.bol.com/nl/f/diep-werk/9200000051833352/ 

Cal Newport toont aan dat diep werk, werk waarbij een tijd lang geconcentreerd werkt aan ingewikkelde zaken, essentieel is voor de moderne kenniswerker. Maar dat dit geconcentreerde diepe werk in deze tijd ook steeds moeilijker te realiseren is. Een voortdurend bombardement van e-mail-, twitter-, facebook-, Instagram- en snapchat-berichten prikkelen de kenniswerkers. Gevolg aan het einde van de dag heb je alleen maar oppervlakkig werk verricht.
Newport geeft verschillende soorten strategieën om zoveel mogelijk diep werk te verrichten en laat je nadenken over welke van die strategieën het best bij jouw leven en werk passen. Hij pleit voor het opbouwen van nieuwe routines waarbij je zoveel mogelijk diep werk probeert te realiseren in de beperkte tijd die je hebt. Op die manier sluit je oppervlakkig werk buiten. Newport geeft tal van handreikingen om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Daarmee is het ook een heel praktisch boek. Veel van zijn adviezen zijn tegendraads. Omarm de verveling (in plaats van alle tijd te besteden aan je smartphone). Neem pauze van geconcentreerd diep werk, maar vul die niet met afleiding (internetten, facebooken enz.). Newport ziet het gebruik van sociale media door kenniswerkers als bedreiging voor hun diep werk. Zijn pleidooi is dat kenniswerkers de regie zelf weer in handen nemen, zelf hun belangrijke professionele doelen najagen en zich daarbij zo min mogelijk laten afleiden. Daarvoor moet je jezelf trainen in diep werk. Iets wat behoorlijk wat inspanning vraagt maar veel oplevert.
Newport laat zien dat door je te storten op diep werk en oppervlakkig werk zoveel mogelijk uit te bannen, je niet alleen professioneel veel meer kunt bereiken, maar dat ook nog eens in veel minder tijd. Zelf klapt hij om half zes 's avonds zijn laptop dicht en besteed 's avonds en in het weekend zijn tijd aan zijn vrouw en kinderen. In dit boek laat hij overtuigend zien dat diep werk loont en de zowel voor werk maar ook privé veel oplevert.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 October 2019 om 00:01
Aantal lezers 42
Aantal reacties 8