Beetje aparte vraag, ben erg nieuwschierig.

Laatste reactie 22/04/2020 15:47 door warhoofd
· Markeren als ongelezen
Maris Preusterink 3 maanden geleden geplaatst
Hallo mensen van het bijzondere leven. 

Ik slik zelf metylfenidaat 20 mg sinds 1.5 maand. En ik merk er de positieve kant erg van op, dat is na jaren struggelen erg fijn. Maar mijn bijwerkingen zijn dat ik erge last heb van slecht of niet kunnen eten. Ik moet ook vaak en veel poepen (vet awkward haha)  en ik heb mega veel dorst. Ik merk ook dat ik de laatste 2 weken onwijs veel last heb van mee eters en onderhuidse puisten. Terwijl ik dat nooit heb gehad, ik heb altijd een gave huid gehad. Herkennen jullie dit? 

Ik heb een beetje aparte vraag, maar ben er erg nieuwschierig naar. Ik had met mijm collega over de bijwerkingen, en mijn collega vertelde mij dat een vriend van haar met ADHD zijn medicatie tot poeder maakt en het dan snuift. Hij doet dat volgens haar om de bijwerking, geen eetlust hebben en last hebben van maagzuur/dof gevoel in de buik etc, te voorkomen. Nu had ik een beetje een vreemde gedachte bij dat idee. Maar ik ben toch benieuwd of er meer mensen zijn die dit doen. En waarom doe je dit, ipv slikken? Wat zijn de voor en nadelen ervan? En vooral de gevaren.. 

Ik ben niet van plan om dit zelf te doen, maar ik ben wel mega nieuwschierig. 

Thanks alvast!
K.J. ❀ 3 maanden geleden geplaatst
Het wordt door je neusslijmvliezen sneller opgenomen dan door je maag, het werkt dan over het algemeen wat korter en minder heftig. Om je medicatie zo te nemen is dus eigenlijk useless en een beetje dom, want je verneukt je neusslijmvliezen ermee door dit dagelijks te doen en daarnaast kun je ook gewoon.....minder slikken.
reactie op @zero:
Maris Preusterink Ik snuif het zelf niet he. Hahah. Ik kon op internet geen antwoorden vinden erover. Vandaag de vraag. Ik besef me de gevaren van drugs/medicatie snuiven. T lijkt me ook erg verslavend? Uiteindelijk is het gewoon speed haha. En ik slik om de 3 uur mijn dosis om de rebound te voorkomen. Heb daarbij wel een eet schema, want voordat ik een nieuwe dosis neem eet ik iets. Ik merk dat het uitwerkt omdat ik honger krijg. Dus daar maak ik gebruik van. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

K.J. ❀ Ik snap dat je het zelf niet was hoor! :-) Ja basically dezelfde stof, methylfenidaat werkt net iets anders, dexamfetamine is wel exact hetzelfde. Met kortwerkende methylfenidaat zet ik altijd wekker van 3 uur op m'n horloge, werkt goed.
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Dexx Van Hoof 3 maanden geleden geplaatst
Waarom snuiven?? Dat blijkt nog eens vet verslavend te zijn gewoon innemen zoals t hoorde;) daar is t voor gemaakt 
reactie op @dexxvanhoof:
Maris Preusterink Ja dat vroeg ik mij ookal af hahah.
3 maanden geleden

Beantwoorden

warhoofd . 3 maanden geleden geplaatst
snuiven lijkt mij geen goed idee... maar ja ik ben dan ook geen dokter 😜. 
De eetlust vermindering komt mij ook erg bekend voor. Na ongeveer 4 maandjes werd deze bijwerking een stuk minder! Ik had ( en soms nog steeds ) ook wat meer last van puistjes, maar ik denk dat dit komt omdat je door de vermindering van je eetlust slechter eet waardoor je minder vitamines etc binnen krijgt waardoor je huid verslechterd!  Wat mij hielp is veel luchtig en fris eten in huis hebben, zoals mandarijnen, druiven, volkoren fruit repen etc. Dit ging er bij mij altijd wat makkelijker in :).  Ook het poepen ging bij mij naar verbazing goed! ondanks dat ik minder at! 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 April 2020 om 21:01
Aantal lezers 30
Aantal reacties 7