Angststoornis & ADHD

Laatste reactie 22/10/2017 09:37 door M
· Markeren als ongelezen
Thirza aa 4 jaar geleden geplaatst
Wie van jullie ervaart een ander soort stoornis bij ADHD? 
Wellicht willen jullie mij er wat over vertellen. Denk je dat het ontstaan is door ADHD of door externe factoren? 
reactie op @thirza:
Heleen Van Arkel Hai Thirza, naast ADHD heb ik een dysthyme stoornis, beter bekend als chronische depressie en een angststoornis.
Waarschijnlijk door een onveilige hechting vanuit ons gezin, wat onvermogen was van mijn ouders, ze waren ook behept met verschillende 'stoornissen' alleen was daar toen niet veel over bekend!
De angststoornis is erg vervelend, zwak uitgedrukt, door toch altijd alles aan te gaan en door de angst heen te gaan is het me gelukt om een sterke vrouw te worden, thanks to the Lord, zeg ik er ook altijd bij hoor!
Ik heb de schijven uit mijn knieen gebeden en ben van mijn alcoholverslaving en nicotineverslaving af gekomen! ( zo ontzettend blij!)
Een klein jaar geleden ben ik naar een orthomoleculair therapeute gegaan omdat ik vaak ziek was in de winter en mijn weerstand wilde verhogen, ook heb ik vanaf mijn twaalfde psoriasis.
Er is een wonder geschiedt!
Ik ben bijna helemaal van mijn psoriasis af en voel me veel sterker, lichamelijk en mentaal, daardoor ook minder last van angsten!
Je gezondheid begint in je darmen en worden ook wel je 'tweede hersenen' genoemd, door anders te eten, geen tarwe, suiker en zuivel is het zo gekomen en supplementen, ook pre- en probiotica hebben hun werk goed gedaan!
Ik raad iedereen aan om een keer naar een orthomoleculair therapeute te gaan, voeding is je beste medicijn!

Van de week las ik ergens dat adhders vroeger jagers waren en dat zij als eerste een tijger in het gras zagen, toen heb ik er zelf bij bedacht dat verzamelaars dan wel autisten zullen zijn, je zie ook vaak dat zij dingen verzamelen he?( dit even terzijde, vond ik zo leuk om te bedenken!)

Succes met alles he, het leven zit vol met risico's, ga ze aan, anders leef je niet ten volle!

Lieve groet Heleen.

4 jaar geleden

Beantwoorden

Thirza aa Wat ontzettend bedankt voor je antwoord! 
Gelukkig ben je altijd door je angsten heen gekomen, wat een opgaaf soms. Ik herken precies wat je bedoeld, hier thuis precies hetzelfde.. pfff..

Dankjewel voor je goede moed. Xx

4 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neel pingpongbal 4 jaar geleden geplaatst
Ik neem medicatie tegen mijn angsten die nu goed onder controle zijn. Het is een antidepressiva (Cymbalta).
ADHD ontstaat niet, dat heb je bij je geboorte.
Ik was vroeger een kind dat niet stil kon staan, afgeleid was,stond te springen en zat met mijn gedachten steeds ergens anders.

Bij mij is het meer naar boven gekomen met een depressie en het krijgen van kinderen. Ik was een chaoot, begon aan 3 dingen tegelijkertijd en werkte niets af. Ik had ook uitstelgedrag. En constante onrust in mijn hoofd.

Ik hoop dat je hiermee wat geholpen bent!
reactie op @neel437:
Coen Olde Bijvank Neem jij de antidepressiva medicijnen in combinatie met ADHD medicatie? 
4 jaar geleden

Beantwoorden

M W Ik ook,
4 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 4 jaar geleden geplaatst
@thirza​ adhd is erfelijk, wel kunnen factoren als voeding, slaap, school, leefomgeving invloed hebben op gedrag van mensen met ADHD.

Zelf heb ik naar mijn weten geen andere stoornis :D maar vaak gaat adhd en/of add wel gepaard met een andere soort stoornis zoals HSP, borderline etc.
Nicole Hoogenboom 4 jaar geleden geplaatst
Meerdere stoornissen bij elkaar heet co morbiditeit. een veel voorkomende extra stoornis is ook een vorm van autisme en verder bijvoorbeeld dyslexie.
Is fijn als je weet of je er andere stoornissen bij hebt en zo ja welke omdat dit voor jezelf vaak meer duidelijkheid schept.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 October 2017 om 22:37
Aantal lezers 41
Aantal reacties 4