Amfexa en Wellbutrin

Laatste reactie 20/06/2019 10:48 door Nick
· Markeren als ongelezen
Alfamale ... 2 maanden geleden geplaatst
Heb wat research gedaan maar word er niet wijzer van. Is dit juist hetzelfde dan dexamfetamine of niet?

Ik zit op 300mg wellbutrin maar voel me nog depri en zo moe als een hond, dan weer zo energiek als wat, het gaat met pieken en dalen. Echt vervelend.
Beste antwoord — gekozen door Coen Olde Bijvank
Vincent den Boer 2 maanden geleden geplaatst
Dexamfetamine is een stimulerend medicijn en behoort tot de categorie psychostimulantia.
Amfexa® is een geregistreerd handelsmerk voor het medicijn dexamfetamine. Dit betekent dat Amfexa® en dexamfetamine dus identiek aan elkaar zijn, aangezien het hier gaat om de werkzame stof dexamfetamine. Hoewel de dexamfetamine in Amfexa® precies dezelfde werking uitoefent in het lichaam als de generieke dexamfetamine, zijn sommige gebruikers er heilig van overtuigd dat de werking van Amfexa® gepaard gaat met meer bijwerkingen, evenals een verminderde werking. Doordat ik erg veel online onderzoek heb gedaan naar verschillende fabrikanten van dexamfetamine in het algemeen, kan ik je vertellen dat bepaalde bijwerkingen te wijten zijn aan het gebruik van selectieve hulpstoffen die worden gebruikt door de fabrikant om een medicijn te bereiden.

Iedereen is uniek en dat betekent ook dat ieder persoon verschillend reageert op de betreffende hulpstoffen. Helaas is dit daarom een kwestie van experimenteren en is het aan jou om te bepalen op welke variant je het beste reageert. Uiteraard gaat het gebruik van dexamfetamine vrijwel altijd hand in hand met wat bijwerkingen, waarvan een droge mond, hartkloppingen, minder eetlust en insomnia (slapeloosheid) het meest voorkomen.
Coen Olde Bijvank 2 maanden geleden geplaatst
Amfexa en dexamfetamine is zeker niet hetzelfde https://adhdblog.nl/dexamfetamine-versus-amfexa/

Dat je met Wellbutrin slechte ervaringen is naar mijn inziens niet zo heel gek, lees bijna alleen maar nare bijwerkingen van Wellbutrin: https://forum.adhdblog.nl/conversations/ervaringen-met-wellbutrin
reactie op @coenoldebijvank:
Vincent den Boer Hoi Coen,

Dexamfetamine en Amfexa® zijn beide homogeen. Wellicht bedoel je te zeggen dat de hulpstoffen in Amfexa® een ander effect op je gemoedsstand hebben dan de generieke variant? Tot mijn teleurstelling heb ik geen grip kunnen krijgen op de hulpstoffen die verwerkt zijn in Amfexa® van Eurocept.

2 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Beide homogeen? Nooit van gehoord.. weer wat geleerd @vincentdb waarvoor mijn dank! Hier hebben we wat aan op het forum.. goede reacties met onderbouwde antwoorden!

I LIKE :)
2 maanden geleden

Beantwoorden

Yvonne Nijboer Hai, ik kon Mn medicijnen ophalen, sta ik bij de balie werd me even medegedeeld dat de dexamfetamine landelijk niet meer geleverd word. En dat ik nu dus verder moet met de Amfexa. Ben dr best wel huiverig voor heb zo geen zin in nare bijwerkingen enzv... t ging juist zo goed de laatste tijd! Iemand van jullie een idee of t daadwerkelijk zo is, dat de Dex niet meer geleverd kan worden? Of is dit weer een financiële kwestie? Hoop snel wat te horen, groetjes Yvonne.
1 maand geleden

Beantwoorden

Alfamale ... . De reguliere Dexamfetamine, waar zo’n 30.000 Nederlanders bijzonder veel baat bij hebben, mocht niet meer verstrekt worden door de apotheken. In plaats daarvan mocht alleen nog Amfexa verstrekt worden. Hetzelfde medicijn, maar met een andere naam !!!???

Is toch hetzelfde
2 weken geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Evert Jan ter Haar 3 weken geleden geplaatst
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bupropion   

alle merken  medicijnen heeft een andere uitwerking   zelfde  als met tv merken  wasmachines  enz  zit ook verschil in kwaliteit en uit werking  
Nick Leijenhorst 5 dagen geleden geplaatst
Heb zelf ook Wellbutrin gebruikt, ongeveer 2 maanden. Het enige wat het deed was dat ik iets rustiger was in m'n hoofd, maar voor de rest werd ik er emotieloos van, moe, en mn libido was ook weg. De werking is ook anders als methylfenidaat en dexamfetamine
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 April 2019 om 11:58
Aantal lezers 35
Aantal reacties 9