Alternatief Dexamfetamine retard

Laatste reactie 30/08/2018 09:17 door Anita
· Markeren als ongelezen
Anita Dijks 1 jaar geleden geplaatst
Mijn zoon van 11 gebruikt Dexamfetamine retard omdat school kortwerkend niet wil geven.
Dit wordt niet vergoed door de verzekering. 
Weet iemand tips voor een alternatief? Concerta 54mg werkt niet voldoende en dosering mag niet omhoog
reactie op @anitadijks:
Stefanie van den Berg Ritalin dan? Dit wordt volgens mij door elke verzekeraar vergoed.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Anita Dijks Ritalin werkt niet voldoende
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
War Hoofd 1 jaar geleden geplaatst
Met welke reden wil de school het niet geven ? 
Doen ze dat ook niet bij andere kinderen met andere (medische) dingen ? 
Beetje raar vind ik het. Ik verwacht ook dat ze niet willen mee betalen.....
reactie op @warhoofd:
Anita Dijks In het verleden problemen gehad o.i.d,  wat precies weet ik niet. Ik vind het zelf ook erg verbazingwekkend.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Joris Bank Hallo Anita,

Je zou de verandwoordleijk voor de medicijnen bij hem zelf neer kunnen leggen i.p.v. school. Medicijndoosje met een de juiste dosering mee naar school en een wekkertje of zijn telefoon/horloge.
Ik kan mij voorstellen dat dit wel spannend is. Alleen jij kan natuurlijk beslissen of je zoontje daar aan toe is ;)
Toen ik vroeger naar school ging deed ik zelf ook vanaf groep 6/7. Ook eesrt een goed gesprek gehad met mijn moeder.

Anders denk ik dat je het best met de Arts kunnen overleggen. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Koen van T Raar dat een school dat niet wil/kan. Lijkt me gewoon laksheid. Als je het vanuit huis mee geeft heb je geen controle als school. Dat zou, lijkt mij, onwenselijk zijn 😐
1 jaar geleden

Beantwoorden

Anita Dijks Mag ook niet. Stel je voor dat een ander kind het pakt, is de reactie van de teamleidster. Het ligt absoluut niet aan de leerkracht van de groep.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Joris Bank 1 jaar geleden geplaatst
Je maakt een goed punt @koen-27​. Gisteren heb ik thuis nog even met mijn vriendin gesproken. Zij is leerkracht en zegt dat er wel controle moet zijn vanuit school. Ook zodat als er wat gebeurt de leerkracht op de hoogte is  dat een kind medicijnen gebruikt en er juist gehandeld kan worden.

En ook voor het innemen is het handig als de leerkracht even dubbelcheckt dat het wel juist gebeurt....
Zelf weet ik nog goed dat ik in groep 8 op kamp ging en mijn leerkracht vond dat ik ook voor het slapen gaan even mijn ritalin moest slikken omdat ik daar "rustiger" van werd.... 
Het is dus erg handig dat de leerkracht begrijpt hoe het werkt en ideaal zou zijn als je ouder dit met de leerkracht kan bespreken en samen ervaren word.
  
reactie op @jorisbank:
Koen van T Dat zal een korte nacht zijn geweest 😁

11 jaar zit waarschijnlijk niet op het voortgezet onderwijs. Waar Ritalin gedeeld en soms verkocht wordt. Dat schijnt ook steeds vaker te gebeuren. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Anita Dijks Groep 8. 

1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Homeopathische middelen voor ADHD wel eens gebruikt? Ik weet overigens niet of dit wel of niet wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar. 
reactie op @coenoldebijvank:
Anita Dijks Nee dit werkt uitstekend 
1 jaar geleden

Beantwoorden

isabelle dossche-titulaer 1 jaar geleden geplaatst
ik geef het mee in de boterhamdoos. zo neemt onze zoon het smorgens thuis in en na zijn boterhammen zijn 2e dosering en dat gaat goed. juffen en meesters moeten er dan niet mee in de weer zijn en leert hij ook zelf wat verantwoordelijkheid( is wel 12 jaar)
🔥 Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
1. Methylfenidaat retard heb je ook en is ook langwerkend. Gaat via apotheek de Regenboog en wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed.

2. Hiervoor kun je kinderthuiszorg aanvragen. Deze komen dan op school om de medicatie te geven. Je kunt dit zelf aanvragen maar dit kan ook via het wijkteam of huisarts.

3. Ik had altijd strattera en dat werkte goed lang werkend maar dan moet je op een bepaalde plek verzekerd zijn om deels of helemaal vergoed te krijgen. 

4. Onze zoon heeft nu Clonidine 25mg, is hij pas mee begonnen.

5. Heb je al eens overwogen om cbd olie te nemen werkt net zo goed ,als ritalin .heb op mijn tijdlijn net een mooi artikel hierover geplaatst.en mijn eigen ervaring is ook heel postief.

6. Mijn zoon gebruikte strattera. Moesten een deel zelf betalen. Het werkte wel heel goed. Sinds 5 jaar slikt hij niets meer en heeft zijn rust gevonden in muziek luisteren en fietsen.

7. Mijn zoon mocht op de basisschool een alarm instellen op zijn telefoon. Geen énkel probleem. Telefoon op zijn tafel en als hij niet op zijn plek zat werd hij geroepen door zijn klasgenoten.

8. Onze zoon zit nu op het VSO en heeft de kort werkende methylfindaat. Dit word wel op school gegeven, maar wij hebben er toestemming voor moeten geven en een formulier ivm de privacy wet moeten ondertekenen.

9. Via regenboog apotheek en bij DSW zorgverzekering.

10. School wil niet geven.. willen ze meewerken aan het beste voor het kind of niet. Je hebt heen hogere wiskunde nodig om even te helpen herinneren en zorgen dat de medicatie genomen wordt. Duurt misschien maar een half minuutje maar de leerkracht en het kind hebben er profijt van.

11. Na jaren ritalin gebruik ik nu cannabis olie.

12. Dosering kan wel degelijk omhoog! Echter heeft dat niet de voorkeur. Mijn dochter vaag 12 krijgt 72mg...maar wel onder toezicht specialistische kinderarts.

13. Helemaal geen van deze troep geven. Ze moeten maar een oplossing vinden, zo dat een kind gewoon kind kan blijven.
Het is toch bespottelijk dat we in deze wereld onze kinderen volgooien met medicijnen omdat ze niet volgens het boekje functioneren. Iedereen moet toch zichzelf kunnen zijn zonder te moeten leven zoals anderen dat willen. Met alle gevaren voor in de toekomst wat het met zich mee kan brengen. Zoek het in homeopathische middelen op natuurbasis..

14. die van ons krijgt Methylfenidaat hci Mylan 5 mg. OOk 4 keer per dag zijn ook kortwerkend omdat de langwerkend niet vergoed worden. En school geeft ze gewoon netjes op de afgesproken tijden.

15. Toen mijn zoon nog op de Basisschool zat en zijn medicatie regelmatig vergat had ik een reiswekkertje voor hem gekocht, dat werkte prima. (In zijn geval wilde de school wel meewerken, maar de leerkracht vergat het zelf ook...😏) Uiteindelijk moeten kinderen, zeker als ze in de bovenbouw van de Basisschool zitten, het toch ook zelf leren. Op de Middelbare school is er ook niemand meer die ze daarmee helpt!

@anitadijks​ de bovenstaande 15 reacties heb ik ontvangen via mijn eigen ADHD-netwerk. Ik hoop dat je er wat mee kunt. 
reactie op @coenoldebijvank:
Anita Dijks Nr 13 vind ik zo erg...Heeft zelf ws geen kind met deze problemen
Kan ik netwerk ook bekijken of volgen?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 June 2018 om 13:32
Aantal lezers 26
Aantal reacties 16