Alle honden hebben ADHD - Kathy Hoopmann

Laatste reactie 20/12/2018 16:26 door Hans
· Markeren als ongelezen
🔥 Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
Auteur van het prachtige boek - Alle honden hebben ADHD is Kathy Hoopmann. Dit waardevol en informatieve boek benadert ADHD op een heel verfrissende manier. Op humoristische en liefdevolle wijze wordt de lezer begrip gevraagd voor kinderen die door hun ADHD ‘anders’ zijn. Voor degenen die iemand met ADHD kennen, zullen veel van de foto’s uit de hondenwereld zeer herkenbaar zijn.

Ervaring door het Nederlands Dagblad
‘In alle honden hebben ADHD laat Kathy Hoopmann op een ludieke manier zien hoe ADHD’ers in elkaar steken en dat het niet alleen kommer en kwel is. Wie een (jonge) hond heeft of kent en een buitensporig druk kind, weet zelf al wel dat er veel overeenkomsten tussen die twee zijn. Aan de hand van fraaie hondenfoto’s beschrijft Hoopmann op een heldere, toegankelijke en liefdevolle manier hoe (veel) ADHD’ers denken en doen.’

Recensie door tijdschrift voor Remedial Teachin
‘Deze boekjes zeggen met beelden meer dan duizend woorden dat kunnen. De auteur Kathy Hoopmann won met beide boeken de Moonbeam Childhood Wellness Award. Een volkomen terechte waardering, omdat het zulke unieke exemplaren zijn. Ik weet zeker dat ik de ouders van een aantal leerlingen een groot plezier doe met een uitgave. Ook zeer aan te bevelen voor de opa’s en oma’s die denken dat het aan de opvoeding ligt als een kind zich anders gedraagt dan in hun ogen zou moeten. Deze boekjes helpen met het verkrijgen van begrip.’
Melanie Bosman 2 jaar geleden geplaatst
Dit boek raad ik alles ouders aan. Kathy, auteur van het boek 'alle honden hebben ADHD' legt op speelsgewijze en liefdevolle manier uit wat ADHD betekent, veel wordt afgeleid van honden.

Echt een prachtig boek en raad ik zeker aan.
N G 1 jaar geleden geplaatst
Dit vind ik heel interessant, aangezien mijn vriend moeite heeft met het gedrag van mijn honden (én ik zelf ook regelmatig denk dat wat je irritant vind in anderen, je vaak zelf ook hebt als eigenschap...)
Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
Mijn Hond heeft zeker ADHD hij is nu 10 jaar en is een Belgische herder en nog steeds een kanon.
Hans Arendsen 7 maanden geleden geplaatst
Ik heb het al op een andere plek geschreven maar er is een boek wat mijn vriendin en ik heb gelezen en wat onze relatie sterk heeft verbeterd op voorwaarde dat jullie het allebei lezen en de oefeningen doen.
Het heet "ADHD Relaties" van Melissa Orlov. Zij is een Amerikaanse die getrouwd is met een man met ADHD en een van haar kinderen heeft het ook. Het is uit het Engels in het Nederlands vertaald en leest heel soepel en is in hoofdstukken opgedeeld.
Andries McQueen 7 maanden geleden geplaatst
Hahaha, ik ga stúk om dat boek 'alle honden hebben adhd'. Ik ga straks naar de bieb om dat boek van Hans te lezen over relaties, als ik die van de honden kan vinden neem ik 'm ook mee! 

Het is nog leuker als je zelf een hond hebt of hebt gehad, vooral in de puppy-tijd. 
Andries McQueen 6 maanden geleden geplaatst
Dat kinderen met ASS en ADHD het heel goed hebben met honden is inderdaad bekend @mathieuwouters​ 
Mijn broer en broertje waren enorm gehecht aan hun kat en het was dan ook echt een crisis toen die beestjes overleden. Een dier voelt emotie aan hè. En een dier luistert en veroordeelt niet. 

Zelf vond ik het heerlijk om een pup te hebben, er 5 x per avond mee te rennen, even sigaretje roken, wild en gek doen en dan weer rustig achter de laptop/tv ploffen. 

Het is een maatje, nou ja nog veel meer. 

Het klopt dat we honden moeten dresseren. Dat doen ouders ook met hun kinderen, ADHD of niet. Dat heet opvoeden. 
Een kind met ADHD heeft soms wat meer richtlijnen nodig. 
Uiteindelijk is dat voor de hond ook beter. Anders blijft ie in huis schijten, schoenen en veters opeten, de bank stukmaken, papier verscheuren, de hele avond blaffen enzovoort ;-) 
Hans Arendsen 6 maanden geleden geplaatst
Er logeert nu een jong jachthondje bij ons die echt ADHD heeft, Alles beweegt aan haar, zit geen moment stil en al gooi ik een balletje 50 keer helemaal tot achter in mij tuin dan komt ze hem 50 keer kwispelend terugbrengen en als ik het balletje opberg staat ze beledigd te kijken van is het nu al over ons spelletje, God zij dank is het maar voor één dag want ik word er hyper van.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 March 2017 om 16:18
Aantal lezers 39
Aantal reacties 8