Afvallen met Methylfenidaat en geen eetlust ervaringen

Laatste reactie 15/02/2020 16:47 door Marieke
· Markeren als ongelezen
Marieke powerbeertje 1 week geleden geplaatst
Mijn eerste ervaringen met Methylfenidaat na twee weken gebruik voor mijn ADHD. De totale gebruikerservaring is positief en heb bijna geen last van bijwerkingen. Het enigste grote nadeel die ik nu ondervind is dat ik geen eetlust heb en hierdoor veel afval. Ik ben namelijk bijna 3 kilo kwijt geraakt in amper 14 dagen, dat vind ik persoonlijk nog niet zo'n groot probleem.

De situatie hoe die nu is:
Ik slik 's morgens 36 mg langwerkende Methylfenidaat en 's middags nog eens 18 mg.

Mijn probleem: 
ik voel dat mijn lichaam eten nodig heeft maar mijn hersenen geven aan dat ik al genoeg gegeten heb. Ik weet niet of ik het zo goed beschrijf en jullie mij begrijpen?

Voorbeeld:
Voorheen kon ik altijd makkelijk een maaltijdsalade opeten van 400 gram en dan nog wel een broodje o.i.d. erbij.

Maar de situatie nu is dat ik begin met eten en na een halve maaltijd te hebben opgegeten heb ik gewoon letterlijk geen trek of zin meer in eten. Klinkt misschien heel wazig maar dit is toch echt hoe het is.

Ik voel dat mijn lichaam eten nodig heeft maar dat ik zelf totaal geen eetlust heb. 

Is dit een normale bijwerking van Methylfenidaat? Ik hou dit denk ik zo niet vol en heb er zelfs al over nagedacht om te stoppen met deze medicatie.

Hoe zijn jouw ervaringen met Methylfenidaat en heb je tips hoe ik dit het beste kan gaan aanpakken? 
🔥 Linda Alexandra 1 week geleden geplaatst
@mariekepowerbeertje​, dit is een bekend verschijnsel bij de psychostimulantia en hier zijn verschillende topics over geweest op dit forum. Zelf heb ik er niet zo'n last van, ben juist meer gaan eten en wel wat afgevallen. Meestal stabiliseert het zich na een tijdje. Wat je in de tussentijd kan gaan doen is eten voordat je medicatie neemt, meerdere keren per dag kleine beetjes eten en/of nadat de medicatie uitwerkt. Overgaan op kortwerkende in de middag, die kun je beter sturen en in de avond uit laten werken zodat je kunt eten. Of misschien dat je er met een lagere dosering minder last van hebt.

Uiteindelijk is het een kwestie van uitproberen in overleg met je behandelaar.
reactie op @lindaalexandra:
Marieke powerbeertje ben wel gerust gesteld door jouw reactie. dankje.
1 dag geleden

Beantwoorden

Suus Bidotti 1 week geleden geplaatst
Mijn (inmiddels)ex was in 3 maand 15 kilo afgevallen.. ik in een halfjaar 30+.. alleen woog ik ook boven de 100.. mijn ex is nix van over. Die was al niet dik maar is nu echt graatmager. Hou het in de gate ! 
reactie op @suusbidotti:
Marieke powerbeertje 15 kilo! dat is niet goed zoveel afvallen! of kan dat geen kwaad?
1 dag geleden

Beantwoorden

Varao Ep 1 week geleden geplaatst
Vrij normaal hoor als je het mij zou vragen. Dit is wel vaak tijdelijk wanneer je start met medicatie. Als je het niet vertrouwd, contact opnemen
reactie op @varaoep:
Marieke powerbeertje ja ik las het al in de eerste reacties. dank voor je reactie.
1 dag geleden

Beantwoorden

Varao Ep 1 week geleden geplaatst
Vrij normaal hoor als je het mij zou vragen. Dit is wel vaak tijdelijk wanneer je start met medicatie. Als je het niet vertrouwd, contact opnemen.
P B 5 dagen geleden geplaatst
Klopt, dit had ik ook. Daarom wilde ik graag de kortwerkende, omdat ik al dun van mezelf ben. Alsnog afgevallen, wanhopig gevoeld, willen stoppen, maar het werd vanzelf beter. Mijn maaltijden aangepast op de medicatie. Daardoor kon ik tegen het moment dat het ging uitwerken weer eten. Op een gegeven moment werd het bij mij wel iets minder, maar het was en is echt een kwestie van aanpassen. Ik had kortwerkend en daardoor paste ik mijn maaltijden daarnaar aan. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk calorierijk voedsel te eten en vooral voor het naar bed gaan te snacken. Wat een optie is, is naar huisarts gaan als je je zorgen maakt, misschien kan hij je doorverwijzen naar een diëtiste. Als je ondergewicht hebt of krijgt schrijven ze misschien wel Nutridrinks voor. Ik heb trouwens ook alleen maar water gedronken, geen andere drankjes, die vullen ook waardoor je eetlust minder gaat worden.
reactie op @pb:
Marieke powerbeertje bedankt voor je reactie. klinkt niet gek jouw tip over dat Nutridrinks (zo heet dat?)
1 dag geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 February 2020 om 15:40
Aantal lezers 28
Aantal reacties 10