Ondanks mijn weerstand betreffende medicatie neem ik nu al sinds 2018 venlafaxine 150 mg. Ik moet toegeven dat dat me al een stuk rustiger heeft gemaakt. Toch blijf ik het idee dat ik momenteel afhankelijk ben van medicatie een moeilijk gegeven vinden. Ten eerste omdat je toch nog steeds chemische rommel door je hersenen en lijf jaagt waarvan je niet altijd weet wat het is en wat de effecten op lange termijn zijn. Ik moet zeggen dat ik weinig last heb van nevenwerkingen. Maar wanneer ik een keertje vergeet mijn medicatie te nemen, voel ik een ganse dag gezoem in mijn hoofd (moeilijk te omschrijven). Dus op die ogenblikken voel je wel aan dat er een lichamelijke afhankelijkheid is.  

Dat is het dus wat betreft ongemakken en dat valt al bij al goed mee. Waar ik meer moeite mee heb is het feit dat ik door mijn (hopelijk tijdelijke) afhankelijkheid (weliswaar minieme) bijdrage lever aan het voeden van een industrie die volledig uit zijn voegen getreden is. Een industrie die deze afhankelijkheid cultiveert en die voor de bijwerking van het ene medicijn een ander in de aanbieding heeft. Een industrie waarin, volgens insiders, bij conflict tussen marketing en onderzoek de marketing het altijd zal halen. Die zich toespitst op de meest winstgevende ziektebeelden (vooral levensbedreigende zeldzame ziektes waarvoor dan exuberante bedragen kunnen worden gevraagd of ongeneesbare 'stoornissen' die een levenslange afhankelijkheid garanderen).  Die soms negatieve resultaten van klinische studies verzwijgt  Die voor een groot deel geldschieter is van de instellingen die haar zouden moeten controleren FDA, WHO). wiens macht reikt tot ver in de politiek, reguliere media en tegenwoordig ook in Big Tech. Dus het stoort me dat ik, net als het merendeel van jullie, afhankelijk ben van deze 'zieke' industrie om iets of wat 'normaal' te kunnen functioneren (dwz kunnen passen in een mal die mede door deze industrie wordt gevormd). Want ze heeft een steeds grotere invloed op hoe onze maatschappij (dis)functioneert. En dat wordt me nu, met haar aandeel in de uitrol van het 'pandemie'-scenario, eens zo duidelijk.

Straks gaan we allemaal juichen voor deze 'redders'. En ik, die me niet zal laten vaccineren, zal me daarvoor mogen verantwoorden met argumenten die nu al worden gecounterd door de (door de industrie) dikbetaalde specialisten die ons moeten overtuigen dat het allemaal veilig en efficiënt is. Als je een verantwoorde ouder bent laat je je kinderen vaccineren... Je stelt je geen vragen bij wat er precies allemaal in zit of hoe het kan dat een vaccin, waarvan de gemiddelde duur van ontwikkeling 8-10 jaar betreft, nu opeens op 18 maanden kon ontwikkeld worden en ook nog eens voldoende getest... Tja, we leven nu eenmaal in een wereld van verdraaiing... Voor mensen die hun realiteit baseren op reguliere bronnen lijkt dit waarschijnlijk allemaal heel logisch en normaal. Voor mij is dit niets anders dan een zieke marketingstrategie.

En wanneer we na de eerste euforie ontwaken uit de comateuze angstpsychose waarin we werden 'gebracht' zullen we ontwaken in het 'nieuwe' normaal (want ja, het werd ons al snel duidelijk gemaakt dat een terugkeer naar het oude (ab)normaal niet meer mogelijk zou zijn). Met een financiële kater, faillissementen, daaruit volgende depressies, toename van psychische problemen, toename zogenaamde stoornissen enz (kassa, kassa). Zullen ze ons daarover ook dagelijks cijfers geven (ik denk het niet)?

Vandaar een dikke middenvinger van mijnentwege aan de marketingvrienden van de pharma!! Jullie zijn écht top in jullie job (woekerwinsten nastreven), maar ontbreken elke vorm van menselijkheid (wat jullie ook tot jullie topfunctie heeft gebracht). Tot daar mijn betoog 😃