ADHDcentraal ervaringen en wachttijden

Laatste reactie 17/09/2021 07:11 door Wendy
· Markeren als ongelezen
Gio Hendriks 2 jaar geleden geplaatst
Hallo, wat zijn jullie ervaringen met ADHD Centraal?

Ik ben opzoek naar een behandelcentrum en kwam via wat googelen terecht bij ADHDcentraal.

Heeft iemand ervaring met deze club?
Lil Billie 2 jaar geleden geplaatst
Hallo Gio,

In juli ben ik bij ADHD centraal in Nieuwegein geweest voor onderzoek & diagnostiek. Daarna heb ik nog 2 vervolgafspraken gehad. Het is me tot nu toe erg goed bevallen. Het zijn lieve mensen en ik voelde me gehoord en begrepen. Over de cognitieve therapie kan ik weinig vertellen, ik weet nog niet of ik daarmee ga starten. 
reactie op @lilian:
Kim Pops Ik ook goede ervaringen met cognitieve gedragstherapie bij ADHDcentraal Amsterdam.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Geertje Zeg ik niet Is dit in groepsverband?
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Linda Alexandra 2 jaar geleden geplaatst
Goede ervaringen hier! Geen lange wachttijden en diagnostiek in één dag. De begeleiding vond ik ook erg goed. Ze zijn wel echt gespecialiseerd in ADHD. Als er sprake is comorbiditeit ASS of borderline, dan heb je kans dat ze je doorsturen...
reactie op @lindaalexandra:
Bende Proud hier ook goede ervaringen met ADHD centraal.
leuke club mensen
niet van die mensen 'ga jij daar maar even zitten mentaliteit' 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Wouter Brinks 2 jaar geleden geplaatst
Mijn ervaringen bij ADHDcentraal Nijmegen zijn prima. Ook ik had de ADHD diagnose in één dag. Ook rustige mensen die naar je luisteren. Prima bedrijf.
Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
Op het Radar forum van Avrotos worden er ook minder positieve ervaringen over ADHDcentraal gedeeld: https://radar.avrotros.nl/forum/gezondheidszorg-instellingen-f46/verplicht-wekelijks-gesprek-bij-adhd-centraal-t184453.html

ik wil dit toch delen met jullie om zo goed en eerlijk mogelijk beeld te krijgen van ADHDcentraal.

reactie op @coenoldebijvank:
Linda Alexandra Tja, het betreft inderdaad een niet-contracteerde zorgaanbieder. Ze hebben dus geen contracten met zorgverzekeraars. Dit komt vaker voor in de zorg. De wachtlijsten zijn korter, maar ik moest 250,- euro zelf betalen.

Ze geloven inderdaad in de werking van medicatie. Dit heeft bij mij goed gewerkt, maar niet iedereen is hiernaar op zoek of bij gebaat. 

Ik heb nooit cognitieve therapie gehad, is me ook niet opgedrongen...
2 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Dat is wel zuur voor veel mensen die moeilijkheden hebben en dan gekeken naar de vergoedingen. 

250,- is voor veel gezinnen nog een flink bedrag, maand lang boodschappen. Maar goed, wel weer fijn dat het kan. Ik vind het bijzonder dat ze binnen 1 dag een ADHD diagnose kunnen stellen.

Ik heb ook Autisme volgens de onderzoeken maar dat heeft in totaal wel 4 dagen geduurd. 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Andries McQueen 2 jaar geleden geplaatst
Fantastische ervaring.
Ik heb in 6 jaar hulpverlening nooit zo'n treffend verslag gelezen over mezelf, medicatiekeuze was goed, doorverwezen dus ik weet niet hoe hun cgt is.
reactie op @andriesb:
Linda Alexandra @andriesb​, Hoe gaat het nu met je? Wat ga je nu doen? Heb je nog medicatie?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Andries McQueen Hey! Thnx dat je 't vraagt. 
Weer veel gebeurd, en voordat ik uitwijd: ik zal het in korte steekwoorden vertellen ;-) 
- adhd centraal onderzoek gehad. Duidelijk verhaal, reageerde goed op dex. Bizar om de QB test uitslagen te zien!! Geen behandeling daar mogelijk, en ook geen medicatie mee omdat ik in het verleden te gevoelig was voor medicatie. 
- doorverwezen naar multidisciplinair team, 8 weken gewacht, ondertussen verhuisd naar het mooiste plekje van Nederland! Dat geeft zoveel vrijheid en blijheid. Het hele gezin is er van opgeknapt. 
- besloten niet weer één of ander bijbaantje te doen, eerst aan de nieuwe omgeving wennen etc, + aanvraag herkeuring UWV. 
- het MT-team heeft me dex voorgeschreven vorige week, ik ga binnenkort 1 1/2 uur per week in groepstherapie gericht op ADHD, ben aangemeld bij een arbeidsconsulent vanuit de zorg die gaat kijken hoe ik weer aan het werk kan komen. 
- Herkeuring gehad, waarsch niet meer helemaal afgekeurd, maar moet nu op gesprek bij arbeidsdeskundige. 

Nu dus thuis, krijg veel meer gedaan en vermaak me eigenlijk goed met allerlei klusjes. Heb echt wel heel veel zin om nu ik zoveel over mezelf weet, wat ik nodig heb en vooral wat niet, te gaan oriënteren op nieuw betekenisvol werk (dwz niet meer bezorgen). 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra @andriesb​, goed te horen dat alles de goede kant op gaat. Ik hoop in november ook naar een mooi rustig plekje te verhuizen en dat we er ook van opknappen. Helaas heeft de verkoop van ons huis wel voor wat spanningen gezorgd, gelukkig kon ik er nu beter mee overweg.
Ik werk nu twee dagen in de week en dit gaat goed, mits ik mijn grenzen goed aangeef. Merk ook dat het belangrijk is om op tijd rust te nemen, goed te eten en slapen. De medicatie werkt goed, maar je merkt duidelijk dat als er meer concentratie nodig is, de medicatie sneller uitwerkt...

Heb je enig idee wat je zou willen gaan doen en wat er bij je past? 

2 jaar geleden

Beantwoorden

Andries McQueen @lindaalexandra​ Linda! 
Wat fijn dat je gaat verhuizen. Waar ga je heen? 
Ik snap dat de verkoop inderdaad veel stress geeft. Ik was blij dat we een huurwoning hadden, de groeten en tot ziens is het dan! Gelukkig is het gelukt met de verkoop, toch? Welk werk deed je ook alweer? 
Grappig dat je zegt dat de medicatie sneller uitwerkt als je meer concentratie nodig hebt. Daar ga ik de komende dagen eens op letten, dat idee had ik namelijk ook. Is dat medicatie die uitwerkt, of raakt je brein gewoon vermoeid? 

"Heb je enig idee wat je zou willen gaan doen en wat er bij je past?"
- Komende weken dus met die dex het huishouden runnen, dat houd ik nu redelijk goed vol. 
- begin oktober intake arbeidsconsulent GGZ
- binnenkort start groepstherapie adhd
- januari onderzoek ASS

De herkeuring bij UWV was positief, niet meer 100 % medisch afgekeurd, maar nog wel forse beperkingen. Ze willen graag dat ik uiteindelijk ongeveer 20 uur p/w ga werken (max 4 uur per dag). En dat vind ik een mooi doel, ik hoop alleen dat ik goed de ruimte krijg daar naartoe te werken. 
En het geeft me rust dat ik dat kan gaan uitstippelen met een arbeidsconsulent. 

Groetjes!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra @andriesb​, positieve verhaal! Fijn dat je nu duidelijk hebt waar je beperkingen en vooral je mogelijkheden liggen. Dan kun je je hier op gaan richten en kijken hoe het gaat. Het ASS onderzoek heb je dan nog te goed, maar ook dit zal je meer inzicht in jezelf geven. Heb je nog bijwerkingen van dex? Heb je Dexamfetamine of Amfexa?

Ik ga naar een dorp net buiten Nijmegen, rustiger gelegen met veel natuur. Ik zal blij zijn als het helemaal achter de rug is. Hopelijk is het eind november zover. 

Momenteel werk ik 16 uur als receptioniste bij een arbodienst. Het is wel heel hectisch, gelukkig hoef ik er geen ingewikkelde taken bij te doen. Multi-tasken is voor mij altijd een uitdaging geweest. Wellicht dat ik nu wel zou kunnen...?? Ik durf het nog niet aan.

De stimulantia (methylfenidaad en dexamfetamine) compenseren de tekorten aan dopamine en/of noradrenaline door remming van de heropname of door de productie te stimuleren. Mijn gedachte is dat hoe hoger het dopamine te kort, hoe meer we nodig lijken te hebben? 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Andries McQueen @lindaalexandra​ heey! Ik slik amfexa op dit moment, heb verder geen vergelijkingsmateriaal. 
Wat fijn dat je in een dorpje rond Nijmegen gaat wonen. Mijn voorouders komen uit die stad, maar ik vind het er erg druk! Ga je naar de overkant van de Waal? Mooie omgeving daar! 

Respect dat jullie gewoon gaan, ook al zie je er tegenop, nog een paar maanden en je zit daar gewoon! 

Fijn dat je 16(!) uur kunt werken! Heb je eerder ander werk gedaan? 
Ik vind het knap hoe je dat volhoud. Het lijkt me behoorlijk schakelen de hele dag achter de balie. Maar wel erg gezellig ook lijkt me. !
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Willard Wessels 2 jaar geleden geplaatst
ik heb ben hier voor mijn ADHD diagnose geweest, prima hulpverlening en hier ook 250 euro zelf betalen. Nja, het is niet anders. Wel waard geweest achteraf :)
Elise - 2 jaar geleden geplaatst
Hallo,

Ik heb binnenkort hier ook een "test?dag",om te kijken of ik adhd heb..Maar hoe dichter het bij die dag komt..hoe spannender ik het vind.. En dan met name..Ik weet nog helemaal niet of ik wel medicatie wil als ik adhd heb en ik krijg toch een beetje het gevoel dat ze als het eruit komt toch willen dat je met medicatie gaat beginnen. En ik wil eerst weten wat voor medicatie er is en wat de gevolgen daarvan zijn..
Hoe ging het bij jullie op de test dag bij adhd centraal?
reactie op @elise86:
Willem Jansen Hoi Elise,

Het is helemaal aan jou of je medicatie wilt. Bij mij vroegen ze het ook nadrukkelijk of ik met medicatie wilde starten. Als je het wilt weten kun je het testen, maar bij adhdcentraal is het wel met een eigen bijdrage zoals hierboven gezegd. Dus er is geen reden om er zenuwachtig voor te zijn, je hoeft niet te presteren of wat dan ook. Mijn dag ging als volgt:
- Aanmelden
- Gesprek specialistisch verpleegkundige (geloof ik), hiermee ga je in gesprek wat de aanleiding is van de afspraak en een globaal beeld te scheppen over je klachten.
- Vervolgens ga je met een psycholoog zitten, handig als je iemand mee neemt die veel over je kindertijd weet. In dit gesprek ga je meer in detail treden en volg je een vergelijkbaar vragenlijst die ik al had ingevuld met mijn huisarts. 
- Na deze gesprekken ga je een super saaie test doen van 20 minuten. Waarbij o.a. je aandacht getest wordt.
- Vervolgens worden de resultaten besproken, als je ADHD hebt wordt er voorgesteld om (proef)medicatie te nemen. Als je dit wilt krijg je een dosis waarbij ze laag beginnen, na 1,5 uur doe je de test opnieuw. Als je besluit om (nog) niet te beginnen met medicatie is de dag klaar.
- Vervolgens worden deze resultaten opnieuw besproken en plan je over enkele weken (na de begin dosis getest te hebben) een vervolgafspraak om de dosis verder af te stemmen.

Je wordt er goed verzorgd, lekkere koffie en goede lunch/snacks.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Elise - 2 jaar geleden geplaatst
Bedankt voor je reactie Willem,dit geeft voor mij een wat duidelijker beeld over de dag zelf!
reactie op @elise86:
Helpende Hand jij goede of slechte ervaringen met ADHD Centraal in Nederland?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Gio Hendriks 1 jaar geleden geplaatst
Fijn om vooral positieve ervaringen te lezen over ADHDcentraal. 

ik ga volgende week eens bellen voor een afspraak.

zijn er wachttijden bij ADHDcentraal of kun je dezelfde week nog terecht?
Linda Alexandra 1 jaar geleden geplaatst
De wachttijd ligt tussen de drie en twaalf weken en hangt af van de locatie. Dit staat op de website.
reactie op @lindaalexandra:
Geertje Zeg ik niet bij mij duurde het ook ruim 2 maand voordat ik aan de beurt was.. verder zijn mijn ervaringen prima met ADHDcentraal. 

Wachttijden moeten ze echt iets aan gaan doen. Was een hel voor mij, twee (bijna 3) maanden wachten.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Helpende Hand Nou een buurjongen van ons moest bijna 3 maanden wachten voor een onderzoek bij ADHDcentraal. Geen goede eerste ervaring met deze partij. 
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Voor de mensen die een ADHDcentraal locatie in zijn of haar plaats zoekt;

ADHDcentraal vestigingen zijn er in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Nieuwegein, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
ADHDcentraal wachttijden ervaringen
de eventuele wachttijden bij ADHDcentraal zijn per instelling verschillend. De één kun je met twee komen en bij de ander sta je 3 maand op de wachtlijst.

Het beste is dat je dan even kunt bellen naar de ADHDcentraal klantenservice 085-3030400
Uilen Bolletje 1 jaar geleden geplaatst
Mijn ervaringen met ADHDcentraal zijn tot nu toe prima. Begin volgende maand met psycho-educatie.

Iemand ervaring hiermee bij ADHDcentraal?
Irene v S 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb twee verschillende ervaringen bij ADHD Centraal:

- Heel fijn en positief:
Voor de ADHD van mijn vriend hebben we een heel prettige en slimme verpleegkundige. Fijne gesprekken, we mogen alles vragen en krijgen genuanceerde en gemotiveerde antwoorden. Voelt als prettig, open en gelijkwaardig contact. Hij kreeg goede informatie en enige vrijheid in hoe met de medicatie om te gaan en te experimenteren.

- Grotendeels prima, maar deels slecht en onveilige sfeer:
Voor mijn testdag had ik een andere verpleegkundige, zij was onaangenaam in het contact en maakte de sfeer (herhaaldelijk) onveilig. Negatief (en op vervelende manier) commentaar op mijn, mijn drukzijn en ADHD: dat had ik hier niet verwacht en vind ik niet passend. In het medicatiegesprek was ze star, inflexibel en erg belerend. Ze kon niet op alle vragen antwoord geven of vertelde soms iets heel anders dan de andere verpleegkundige. Ook schreef ze een heel andere startdosis voor dan bij m'n vriend, maar kon/wilde niet uitleggen waarom. Dit zonder de ruimte voor het vragen naar het verschil (de ander kan het immers ook fout hebben gedaan): dan snauwde ze kribbig. Slechte ervaring. Gelukkig blijk ik voor het vervolg een ander te krijgen, en anders zou ik daar zelf om vragen. Mijn vriend vond dat ze me als een klein kind behandelde.

Maar alles bij elkaar - en uitgezonderd de ervaring met deze persoon:
Snelle diagnose, en zeer vriendelijke en heldere communicatie. Zeker een aanrader!
Nikki Orka 7 maanden geleden geplaatst
ik heb mijn behandeling zojuist afgerond bij ADHD-centraal. En vandaag vind ik een rekening van Famed B.V. in mijn brievenbus, die 5000 euro bedraagt. Ik ben helemaal van slag en weet niet wat ik moet doen. Er is mij aan het begin van het traject verteld dat ik 250 euro zelf zou moeten betalen. Mijn zorgverzekeraar kan er op dit moment nog niet veel over zeggen omdat ze eerst de factuur moeten inzien. Deze heb ik nu in declaratie staan en hoop ik binnen een week meer info over te krijgen. Hebben jullie hier ervaringen mee? En heeft iemand een idee hoe dit voor mij zou kunnen aflopen? Ik hoor het heel graag. 
reactie op @nikkiorka:
chantal van de Sande Hoi Nikki,

Heb je al wat meer gehoord over je factuur?
Ik ben heb gister mijn testdag gehad. Bij mij is inderdaad ook aangegeven dat het 250 euro zou gaan kosten (eigen bijdrage)
7 maanden geleden

Beantwoorden

J Tebes Nou, daar schrik ik wel van. Mij is ook die 250 euro eigen bijdrage toegezegd naast t eigen risico. Mijn zorgverzekeraar zei dat dat niet klopte en dat ik 30 procent zelf moet betalen, maar omdat ik ook hier las van anderen dat t klopte, dacht ik, nou t zal. Als t anders blijkt, dan hoor ik het graag. En als het een staartje gaat hebben denk ik graag mee voor een oplossing. Ik zou t in ieder geval meteen terugleggen bij ADHD-centraal. 
7 maanden geleden

Beantwoorden

Mel P Hoe is het afgelopen? :) ik heb toevallig vandaag contact gehad met ADHD Centraal en mij is verteld dat je deze rekening naar je zorgverzekeraar moet sturen. Zij maken dan een herberekening (eigen risico wordt verrekend met het percentage wat zij Max willen vergoeden etc) en dan krijg je een vergoedingen overzicht die je weer naar ADHD Centraal weer stuurt. En vervolgens krijg je dus een nieuwe rekening waar je die Max €250 (of €100 als je geen diagnose hebt) persoonlijke bijdrage moet betalen. (En die €250 is eigenlijk een deel van het resterende bedrag wat je niet van je verzekering vergoedt krijgt, en de rest van de niet vergoede kosten zijn ‘voor rekening van Adhd centraal) sorry beetje omslachtig verhaal (en manier van factureren en betalen ook haha) maar hoop dat het beetje duidelijk is. En dat het klopt wat ik zeg uiteindelijk na je verhaal :)
4 maanden geleden

Beantwoorden

Wendy Coense Hier gister ook een rekening gehad van bijna €3000 dichter van 22 die nog studeerd helemaal van de kaart ga zo bellen want dat is ons niet verteld
1 week geleden

Beantwoorden

Wendy Coense Dank voor je reactie, rare manier van factureren en slecht ook voor mensen die dit soort behandelingen krijgen. Hoe zorg je voor nog meer onzekerheid.
Mijn dochter heeft ptss en nu geconstateerd door hun dat ze adhd heeft , maar totaal over de zeik van de factuur. Kost ons als gezin , school weer hoop energie om weer positiviteit in te zien van het leven.
1 week geleden

Beantwoorden

Mel P Helemaal mee eens, het proces van factureren vind ik nogal omslachtig. Totaal onhandig en onlogisch, en dat dan voor mensen met potentieel ADHD….. ik vond het ook vervelend dat niemand me echt goed antwoord kon geven, hoe het proces er exact uitziet. Na een boel belletjes naar ADHDcentraal en zorgverzekering én Famed was dit dus het antwoord wat ik had, waar ik eerlijk gezegd nog geen ervaring mee heb want de rekening moet er nog aankomen na het traject waar ik in zit…. Maak me wel zorgen nu hmm. Ik ben benieuwd hoe het afloopt, veel succes!
1 week geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Con scindo 7 maanden geleden geplaatst
Ik ben ook nog onder behandeling en ga ook uit van €250.- zelf betalen. Kan me niet voorstellen dat je zelf die €5000 (of 25% €1250) zou moeten betalen. Heb je al contact opgenomen met ADHD Centraal?
reactie op @conscindo:
Wendy Coense Hier ook voor mijn dochter rekening gehad van bijna €3000,
Hier ook flink van slag , ga zo bellen
1 week geleden

Beantwoorden

Con scindo Rekening van ADHD Centraal? Raar, ik heb een rekening van 250 euro gekregen. Een rekening van 3000 euro gaat toch sowieso niet rechtstreeks naar de persoon? Moet wel een foutje zijn lijkt me, ik zou even bellen dan weet je meteen hoe het zit en kun je het weer loslaten :-)

edit: o, dat zei je, dat je ging bellen :D
1 week geleden

Beantwoorden

J Tebes Ik kreeg in mei ook een dure rekening waar ik van schrok, maar dat bleek niet nodig. Ik heb de rekening naar mijn verzekeraar gezonden en daarna de reactie van de verzekeraar naar adhd centraal. Daarop kreeg ik een aangepaste factuur van ADHD-centraal. In totaal heb ik 250 euro betaald, precies zoals ze aangeven op de site. 
1 week geleden

Beantwoorden

Wendy Coense Ik heb gebeld,: begripvol was degene niet aan de telefoon. Heb wel aangegeven dat ze hier op voorhand info over moeten geven, zodat mensen weten dat er een factuur kan komen die je door moet sturen naar je verzekeraar.Ook kon ik niemand daarover spreken moest e-mail sturen.Erzou e-mail gestuurd zijn met uitleg, maar hebben niets ontvangen.
Dus gevraagd om alles nogmaals te sturen en dit hebben ze gedaan.
Ook in mijn e-mail aangegeven dat je zo niet met mensen omgaat die al gauw in paniek raken. Zij vinden dit normaal , communiceren dat het Max €250,- kost en je wel een rekening krijgt waar je van schrikt.
Maar goed we moesten decrekening doorsturen naar de verzekeraar. Als we bericht terug hebben van de zorgverzekering moeten we dat weer doorsturen naar hun en krijgen een herberekening.
Nogmaals zou hun sieren om dit op hun website te vermelden met de stappen en dit ook bij de intake al te vermelden.

1 week geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 29 August 2019 om 08:47
Aantal lezers 96
Aantal reacties 42