adhd zonder medicatie

Laatste reactie 24/10/2018 08:51 door Bastiaan
· Markeren als ongelezen
N G 2 jaar geleden geplaatst
Hoi :)

ik vroeg me af wat ik kon doen met hetvolgende: mijn partner heeft adhd en heeft het de laatste tijd erg moeilijk. Hij worstelt met zichzelf en uit zijn "beklag" in tegenstrijdigheden, waardoor ik in de war geraak over wat hij nu net wil, maar volgens mij is het voor hem erger dan voor mij.. het kan zijn dat het niet 100% aan de adhd ligt, maar er zijn toch delen van zijn adhd die zijn klachten momenteel verergeren (zwart-wit kijken, niet kunnen relativeren, etc.)
Hij heeft ooit medicatie genomen, maar hij werd hier agressief van en is dus snel gestopt + ik ben zelf niet van mening dat je voor alles medicatie moet nemen, hij is ook gewoon een mens zoals ik en hij heeft het recht te zijn wie hij is, zonder dat hij "normaal" gemaakt moet worden met medicatie (tenzij hij dat zélf zou willen).. maar nu gaat het dus niet goed en lijkt hij wel iets nodig te hebben waardoor hij zich beter zal voelen..

Iemand tips? Ik denk evt. aan bepaalde therapie ofzo? Zodat hij beter kan leren omgaan met hemzelf? Of is medicatie écht de enige mogelijkheid, want dan zitten we letterlijk vast..

ps: hij mag uiteraard medicatie nemen, maar hij moet dit niet van mij als hij het niet wil (wat dus het geval is)
Bastiaan Oj 2 jaar geleden geplaatst
welke therapie zou je willen volgen dan, ik zou gewoon met een coach gaan wandelen door het bos, veel praten.. welke struggles zijn er.. ?

"ik ben zelf niet van mening dat je voor alles medicatie moet nemen, hij is ook gewoon een mens zoals ik en hij heeft het recht te zijn wie hij is, zonder dat hij "normaal" gemaakt moet worden met medicatie (tenzij hij dat zélf zou willen)" 

wauw! echt mooi omschreven, een echte vrouw met een hart.. prachtig


ben net lid zei ik in een ander topic al. maar gaaf dat dit er is.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 October 2018 om 10:04
Aantal lezers 26
Aantal reacties 3