ADHD vrouw en Endometriose (verklevingen)

Laatste reactie 23/04/2021 21:51 door Laurie
· Markeren als ongelezen
Annemiek van der Meijden 2 weken geleden geplaatst
Hallo dames, 
Helaas ben ik al jaren gediagnostiseerd met Endometriose dat zijn verklevingen in je buik als je menstrueert en dan heb je veel pijn daarvan.
Mijn hele geschiedenis van de endometriose zal ik jullie besparen want dan ben ik nog wel ff bezig.
Nu ben ik na aanleiding van een nog te plannen risico volle operatie, in een hyper focus opzoek gegaan naar informatie over endometriose.
Nu kwam ik deze regel tegen:
Medicatie:
• Indirect: Dopamine en dopamine-receptor 2 agonisten:
– quinagolide: reductie van afmetingen van endometriose letsels.
(Quinagolide werkt hetzelfde als dopamine, een stof die van nature in de hersenen voorkomt.)

Ivm een te lage aanmaak van Dopamine bij mensen met ADHD ervaren een snellere afbraak van dopamine in de hersenen.
Dus meer aanmaak van endometriose?
Conclusie met het medicijn: Quinagolide werkt hetzelfde als dopamine, een stof die van nature in de hersenen voorkomt. 

NU IS MIJN VRAAG: ZIJN ER HIER ADHD VROUWEN MET ENDOMETRIOSE?
Dan kan misschien dit voorleggen dat er een onderzoek kan komen en voorkomen dat er meer vrouwen deze rot ziekte krijgen!
Graag reageren als hier ervaring mee hebt.

Groet, Annemiek
Fay basta 2 weken geleden geplaatst
Hoi Annemiek, ik heb wel ADHD maar had nog nooit van Endometriose gehoord. Erg vervelend maar hopelijk helpt het medicijn jouw goed.
Laurie Slot 2 weken geleden geplaatst
Hallo Annemiek. Ik weet het niet 100% zeker maar volgens mij was dit de reden dat ik destijds op 11 jarige leeftijd aan de pil ben gegaan. Ik weet niet of dit volledige endometriose was of niet en ik ben ondertussen 30 dus het is lang geleden. Er vormde volgens mij slijmvlies tussen mijn darmen dat niet weg kon. 
Ik heb veel problemen gehad met anticonceptie waar ik gevoelig was. Ik was uiteindelijk geholpen met een implanon. Dit is een 1 hormonig voorbehoedsmiddel. Het zorgt dus niet ervoor dat mijn cyclus ook doorgaat. En gezien dit 2e hormoon in mijn lichaam toch al niet voldoende aanwezig was, ben ik al sinds 10 jaar vrijwel niet meer ongesteld. Ik moet zeggen: Ik vind het heerlijk! Ik heb soms nog wel een beetje bloedverlies, maar dat is minimaal. Op het moment dat het meer vloeit, dan weet ik dat mijn staafje waarschijnlijk binnenkort verwisseld moet worden. Ik ben al 12 jaar werkzaam als sekswerker, en ik raad dit al mijn vriendinnen ook aan! Zelfs voor een vriendin met bloedstollingsproblematiek bleek dit het gouden ei te zijn! Ik adviseer je even contact op te nemen met de GGD of SoAids in jouw regio. Daar zitten namelijk doctoren die heel goed op de hoogte zijn over dit soort specifieke kwesties! En even een goed gesprek met je gynaecoloog aanvragen. Indien je niet zeker bent, schaadt het niet om een second opinion te vragen natuurlijk! 

Ik vond deze twee links die wellicht interessant zijn voor je om te lezen.

https://www.apotheek.nl/medicijnen/etonogestrel-implantatiestaafje?product=implanon

https://r.search.yahoo.com/_ylt=AwrJS5jx9oJg41wAsEs0AopQ;_ylu=Y29sbwNpcjIEcG9zAzEEdnRpZAMEc2VjA3Ny/RV=2/RE=1619224433/RO=10/RU=https%3a%2f%2fbeautydagboek.com%2fendometriose-hoe-gaat-afbouwen-medicatie-implanon%2f/RK=2/RS=O_sHPGohhfvaF.Pm.1oQYCqTQFM-

Mocht je nou nog vragen hebben, ik ben consulente bij sexpower.online. De naam is Laurie. Je kunt mij altijd inschakelen zodat ik eens met je mee kan kijken!

Heel veel sterkte en succes hiermee!
Is nogal wat, vooral in deze tijd!
groetjes,
Laurie

https://www.sexpower.online/laurie/page17__774.html
reactie op @laurieslot:
Annemiek van der Meijden Hai, bedankt voor je uitgebreide antwoord. Momenteel heb ik nu 4 jaar implanon en nog een medicatie. maar helaas de endometriose blijft groeien. Zelf heb ik al heel lang geen cyclus. Ik heb net een artikel gelezen dat er zeker wel verband is tussen endometriose en ADHD.... Ik zit momenteel in een traject om alles te behandelen.
1 week geleden

Beantwoorden

Laurie Slot 1 week geleden geplaatst
Oww heel vervelend voor je! 
Heel veel sterkte en gezondheid toegewenst voor je!
Het is voor mij inderdaad ook de eerste keer dat ik hoor dat dit verband gelegd word.. 

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 16 April 2021 om 21:57
Aantal lezers 11
Aantal reacties 5