ADHD volwassenen relatie hebben?

Laatste reactie 18/01/2021 19:30 door Coen
· Markeren als ongelezen
Youri Kleimans 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben 25, en vind het moeilijk relaties aan te gaan. Hoe vind je een vrouw die mijn adhd gaat accepteren?
War Hoofd 2 jaar geleden geplaatst
Hoi. Ik ben de adhd'er die al meer dan 25 jaar in een relatie zit. Het is net als bij iedere relatie, geven en nemen. Iemand die jou straks de allerleukste gaat vinden die neemt je zoals je bent.
Waarbij je zelf ook rekening moet houden met je ADHD. Goed in je achterhoofd houden dat je niet continue uitvalt naar je partner bijv. Dat lees ik hier weleens dat dat gebeurd. Dus uitlaatkleppen zoeken die je partner en/ of eventuele relatie niet beschadigen. 
En proberen je een beetje aan te passen wat betreft afspraken en op tijd komen enzo. Dan hoeft ADHD echt geen bezwaar te zijn. 
Sara Br 2 jaar geleden geplaatst
Eens met War Hoofd.

ADHD is niet het belangrijkste onderdeel van jou, en dus ook niet het belangrijkste van een relatie. Het levert inderdaad ook in mijn relatie wel eens problemen op. Sowieso is het goed om uit te leggen hoe je werkt, dat scheelt al een boel. Zo weet mijn man bijvoorbeeld dat ik als ik overprikkeld ben niet boos ben op hem. Misschien kan je partner je soms helpen. Ik ken ook ADHD'ers die relatietherapie hebben gedaan, speciaal gericht op ADHD. Ik overweeg dat zelf ook.

Maar dit is allemaal werk van de toekomst, en werken aan je relatie moet je altijd, ook zonder ADHD. Eerst maar eens een leuke vrouw vinden. Laat je ADHD je vooral niet tegenhouden, je bent meer dan je ADHD!
Mark Lemmers 2 jaar geleden geplaatst
Wellicht heb je hier ook iets aan:

En laten we eerlijk zijn, ook zonder ADHD is een relatie hard werken. Je moet je altijd iets aanpassen en het is niet alleen maar leuk.

Bekijk dus wel goed of het ADHD is wat je tegen houdt of dat het probleem elders zit. En je bent nog super jong, dus niks om je zorgen over te maken...
Naomi - 2 jaar geleden geplaatst
Ze zijn er.. Ik ben 14 jaar samen geweest met mijn ex-man. Die vond het lastig. Ik heb nu sinds een jaar een vriend die zich inleest, zijn best doet, mij helpt en accepteert, en de voordelen er van ziet. Want die zijn er ook! Je kunt ook een leuk persoon zijn met ADHD ;)
reactie op @n238:
Andries McQueen Serieus?! ;-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Naomi - Schijnt zo 😜
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 4 maanden geleden geplaatst
Ik heb een nieuw artikel geschreven over slechte relaties en ADHD en tips voor een betere relatie met ADHD.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 February 2019 om 17:54
Aantal lezers 31
Aantal reacties 8