AD(H)D tackelen met wetenschap

Laatste reactie 19/04/2019 14:42 door Sofie
· Markeren als ongelezen
Joris Bank 2 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal!

Ik ben redelijk wetenschappelijk ingesteld qua techniek en medische industrie. Hiermee bedoel ik dat ik graag kijk naar wat specialisten zeggen over een onderwerp en op die manier mijn mening form.

Hierdoor blijf ik ook mijn handicap, ADD onderzoeken en ik wilde graag het volgende delen.

30 Essential Ideas you should know about ADHD:


This is how you treat ADHD based off science:


De man die hier spreekt is Dr. Russel Barkley. Hij legt in deze filmpjes uit wat AD(H)D is en hoe het nou eigenlijk echt werkt. Door te snappen hoe dit werkt wordt het ineens logies waarom sommige dingen wel werken en andere dingen niet. Wellicht krijg je meer begrip voor jezelf, je partner of je kinderen met AD(H)D en kun jij jezelf/hun beter ondersteunen en bij jezelf frustratie wegnemen.

Hopelijk hebben jullie hier wat aan.

Grt Joris
29 bijna 30 :’( en ADD
reactie op @jorisbank:
Sofie De Sutter Merci merci merci! Hopelijk helpt dit evht om mezelf niet meer neer te halen..
1 maand geleden

Beantwoorden

Erik Schoneveld 2 maanden geleden geplaatst
Ik denk dat dit misschien wel één van de grootste kantelpunten in mijn leven geweest. Het begrijpen dat ADHD een chronische ziekte is:
 en dat de problemen die door ADHD worden geschapen zó fundamenteel zijn, dat ze niet op een oppervlakkige manier kunnen worden opgelost.

Sinds ik medicatie slik, pro-actief aan mijzelf werk en tools hanteer om de beperkingen onder de knie te hebben ben ik gelukkiger dan ooit.
reactie op @erikschoneveld:
Joris Bank Hallo Erik,

Dat moment had ik dus ergens afgelopen week. Ik heb tijden gepraat met mijn behandelaar. Forums gelezen, mensen gesproken maar toen ik dit zag kon ik ineens zo veel dingen plaatsen.

Problemen waarvan eerst ik dacht dat die niets met adhd te maken hadden kon ik ineens tackelen doordat ik snapte waarom dit in eerste instantie een probleem was.

Daarom besloot ik dit te delen. 
Er zijn nog veel meer filmpjes en dingen op YouTube om te kijken kwam ik achter.

Een leuke tip is het kanaal "how to ADHD".
Is een meisje/vrouw met ADHD die tips geeft maar ook ervaring deeld. 

Grt joris 
2 maanden geleden

Beantwoorden

Erik Schoneveld Haha ja héél herkenbaar, en dat kanaal van haar is inderdaad een fantastisch YouTube kanaal!

Ik vind het prachtig dat ze tieners probeert te inspireren om positief met ADHD om te gaan, maar dat ze wel de tieners leert erkennen dat ADHD effect heeft op alle gebieden van je leven, inclusief je relaties.
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Robin van den Assem 2 maanden geleden geplaatst
Wauw Joris, onwijs bedankt voor het delen van deze filmpjes. Er zijn zoveel verschillende manieren om ADHD te begrijpen en er mee proberen om te gaan. Hulptools, therapieën, medicatie enz. Maar de dingen die me het meeste op weg helpen worden allemaal uitgelegt in deze filmpjes. Nogmaals bedankt! Dit was precies wat ik nodig had om weer op een positieve manier aan mezelf te werken! 

Groetjes Robin
Coen Olde Bijvank 2 maanden geleden geplaatst
ADHD begrijpen is toch wel heel moeilijk voor anderen die geen ADHD hebben.. denk dat dit altijd zo blijft en is niet erg.
reactie op @coenoldebijvank:
Joris Bank Hey Coen,

Ik merkte dat deze filmjes mij als ADHDer zelf ook al meer inzicht gaven... van die  "ow... hoort dat er ook bij" momenten. En dat het dus geen aandacht tekort is maar een veel veel groter probleem.

Dat er altijd mensen zullen zijn die het niet snappen is helemaal waar. Maar dit betekend niet dat ik deze onwetendheid accepteer als ik die tegen kom 😏.

Iedereen die openstaat voor mijn uitleg zal zo goed ik kan informeren.
We hebben het al zwaar genoeg zonder alle mensen die het idee hebben dat het een disipline probleem is en van mening zijn dat we vroeger gewoon vaker een draai om onze oren hadden moeten krijgen. 
En breek mij de bek niet open over het stigma omtrent medicatie.
Daar kan ik me zo kwaad om maken😡
Ook binnen ons mooie ADHD forum zien sommige mensen dit eerder als noodzakelijk kwaad voor als niets anders werkt dan een mogelijk goede behandelmethode.
En dit zorgt er dan weer voor dat andere ADHDers die veel baad hebben bij medicijnen zich schamen omdat ze iets in nemen terwijl ze gewoon een echt probleem hebben...
(Een diabeet schaamt zich toch ook niet als hij insuline nodig heeft?!)

Sorry van de rant... Ik merk dat ik hier zelf tegen aan loop en merk dat dit mij nogal raakt.

 Groetjes

Joris Bank

2 maanden geleden

Beantwoorden

Erik Schoneveld Ik geloof niet dat dat altijd zo blijft, ik geloof dat het een paradigma is wat langzamerhand verschuift!
1 maand geleden

Beantwoorden

Sofie De Sutter Merci merci merci! Hopelijk helpt dit evht om mezelf niet meer neer te halen..
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 April 2019 om 13:39
Aantal lezers 21
Aantal reacties 10