ADHD: relatie tussen opmerkingen en werk.

Laatste reactie 14/05/2022 08:29 door Sander
· Markeren als ongelezen
Sander Mits 1 maand geleden geplaatst
Beste allemaal, Ik ben Sander en sinds 3 maanden is er bij mij ADHD geconstateerd. Ik heb altijd last van onrust, bewegingsdrang en ben daarbij ook hartstikke gevoelig. Na het HBO te hebben afgemaakt, diverse kantoorbanen gehad maar zonder succes. Het zitten en de formele omgeving werden me teveel, waarna ik 3 jaar geleden de switch heb gemaakt naar hovenier. Opzich gaat het vrij goed qua werk maar ik kan, als gevoelig persoon, echt niet wennen aan de mentaliteit en opmerkingen. Ik ben hartstikke sociaal en kan me goed inleven, maar een praatje met de klant wordt afgedaan als verdoen van tijd. Het is altijd volle bak werken en weinig vragen. Ik mis in mijn werk dus echt de sociale aspecten, waarin ik erg goed was in mijn kantoortijd... En veel mensen beamen dit. Zijn er meer mensen die zo'n last hebben van " een ander soort volk"? Die zich daaraan niet OF juist wel konden aanpassen? Ik heb echt het idee dat 75 procent van mijn onrust komt vanwege het feit dat ik benieuwd ben wat me die dag te wachten staat qua omgang. Dank jullie wel alvast!
Iris Pietzing 1 maand geleden geplaatst
Hoi Sander, wat heerlijk dat je hovenier bent geworden. Daar droom ik ook wel eens van achter m'n computer op kantoor. Ik herken veel in wat je noemt over mentaliteit en sfeer op t werk. De fijne sfeer en collega's maken dat ik nog doe wat ik doe. Echt héél belangrijk.
Toen ik je stukje las moest ik gelijk denken aan een werkproject bij een stichting waar ik in een vorige baan wel eens kwam. Daar werkten mensen met een 'grote afstand tot de arbeidsmarkt' zoals dat heet. Er werd lekker gewerkt, grappen gemaakt, maar er was ook ruimte en respect voor ieders eigenheid. Want die afstand tot de arbeidsmarkt kwam natuurlijk ergens vandaan. Sommige deelnemers gingen later door naar betaald werk, anderen werkten met veel plezier vele jaren lang op dat werkproject.
Misschien is een kleine switch (als werkbegeleider) in die richting iets voor je?
Succes en veel werkplezier gewenst!
Sander Mits 1 maand geleden geplaatst
Hoi Iris, Bedankt voor je reactie en dat je hetzelfde ervaart. Ik denk dat inderdaad dat het voor ons nog belangrijker is dan gemiddeld om fijne mensen om ons heen te hebben. Ik merk vaak dat ik opmerkingen heel letterlijk en persoonlijk neem, terwijl er achteraf niks aan de hand blijkt. Herken je dat? Dat zorgt er bij mij voor dat ik me dan ga aanpassen en pleasegedrag ga vertonen. En dat gebeurt dus best vaak omdat in deze branche iedereen recht voor zijn raap is, de humor vaak sarcastisch is en de dag bestaat uit ", one-liners". Ik weet vaak niet hoe te reageren. Nou heb ik die gevoeligheid altijd al wel gehad maar het lijkt er nu wat meer uit te komen. Treffend dat je iets aandraagt in de vorm van werkbegeleider, zo'n functie heb uk de laatate tijd al vaker overwogen. Of als adviseur. Wat doe jij momenteel voor werk?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 May 2022 om 19:26
Aantal lezers 12
Aantal reacties 3