ADHD of toch niet?

Laatste reactie 04/01/2018 21:08 door Daxle
· Markeren als ongelezen
C. Vaissier 2 maanden geleden geplaatst
Hoi ik ben Cindy moeder van 3 kinderen waarvan 1 met diagnose adhd in 2016.
Onze dochter is nu 10jr heeft het nodige meegemaakt als klein kind em vanaf dat ze een jaar of 6/7 was begon ze ander gedrag te vertonen. Druk impulsief boos verdrietig concentratie van een aardbei enz enz. Daarvoor was er eigenlijk niets te merken aan haar. Toch heeft zij de diagnose gekregen via onderwijsadvies.
Nu gaan we wederom eem traject in om te kijken of het wel adhd is of toch een trauma van wat ze heeft gezien en meegemaakt. Kan adhd getriggerd worden? Waarom had ze dit gedrag totaal niet als klein kind enz zoveel vragen en zoveel onduidelijk. Zijn hier meer ouders waarvan de kinderen pas op latere leeftijd adhd kenmerken kregen of kinderen die een misdiagnose hebben gekregen?
Renée Lijten 2 maanden geleden geplaatst
Het standpunt van nu is dat ADHD aangeboren is. Het kan getriggerd worden, en dan komt het meer op de voorgrond. Uw dochter had in dit geval altijd al ADHD, maar lag het meer op de achtergrond. Een misdiagnose kan altijd gebeuren. ADHD is gedrag met symptomen die voor het grootste gedeelte best normaal zijn bij kinderen. Het maakt ook de combinatie van deze symptomen dat ADHD gediagnosticeerd kan worden.  Ik zou zeggen, zoek uit wat ADHD inhoudt en hoe mensen met ADHD zich gedragen, en ga voor uzelf na of uw dochter daaronder past, en/of ze dat altijd al in bepaalde mate had.
Een trauma kan overigens alles tot gevolg hebben bij kinderen. Kinderen zijn immers flink in ontwikkeling, dus het valt niet te zeggen hoe of in welke mate kinderen ergens op gaan reageren.
Daxle Bonn 1 maand geleden geplaatst
Hoi Cindy,

Ik (41) heb van mijn specialist begrepen, dat ik géén aangeboren adhd heb, maar dat deze is ontwikkeld vanuit trauma's. 
Weet dit alles nog maar een aantal maandjes, dus ben zélf  ook op zoek naar antwoorden/aansluiting, waardoor ik het even hierbij moet laten. 

Daxle ? 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 November 2017 om 14:45
Aantal lezers 21
Aantal reacties 3