ADHD medicatie methylfenidaat ervaringen

Laatste reactie 11/09/2019 09:17 door Linda
· Markeren als ongelezen
Blij Iemand 5 maanden geleden geplaatst
Wat zijn jullie ervaringen met methylfenidaat? Gebruik op het moment van schrijven Concerta langwerkend maar ben hier niet echt tevreden over.. begin werkt het nog wel.. maar later op de dag wordt ik drukker en chaotischer.. nu wil ik vragen aan mijn huisarts of ik methylfenidaat mag gaan proberen, zodat ik zelf kan doseren.. iemand hier op dit platform ervaring met methylfenidaat?

Welke dosis, hoeveel mg, om de hoeveel uur

ben een volwassen vrouw van 43 lentes
Mr B 5 maanden geleden geplaatst
Het zal voor iedereen verschillend zijn, maar ik vond de kortwerkende (en dan bedoel ik echt kort) niet prettig. Duurt 1 uur om in te werken, werkt daarna 1-1,5 uur mild en vervolgens nog 1 uur rebound, waarbij je aan het ijsberen bent van de onrust.. 

Dus ben bang dat doseren niet beter zal gaan bij kortwerkend, tenzij je echt elke 2 uur wat slikt en die rebound aan het eind bereid bent voor lief te nemen..
Linda Alexandra 5 maanden geleden geplaatst
@blijiemand
Het kan zijn dat Concerta bij jou niet 12 uur werkt, maar bijvoorbeeld 4 uur. Bij mij is dit ook het geval, ik neem het om 07.00 uur en rond 11.30 begint het al uit te werken. Vanaf die tijd moet ik met kortwerkende bij doseren die ik vervolgens om de twee uur moet nemen. In de avond eindig ik met een steeds lagere dosering zodat de rebound korter en milder optreedt, soms zelfs nihil.

Het effect is bij mij ook afhankelijk van hoe ik geslapen heb, of ik voldoende eet en wat ik van mezelf vraag. Op het werk dan merk ik dat het sneller uitwerkt dan als ik 's avonds ontspannen op de bank zit.

Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe je rebound zich voordoet, ik ben meer het onoplettende type en word slaperig bij het uitwerken. Dit is prima voor het slapengaan, maar niet op het werk of in de auto.

Een andere optie is om twee keer Concerta te proberen, afhankelijk van de dosering. Dit moet je natuurlijk wel aan je behandelaar voorleggen.

En dan is er nu lisdexamfetamine, wellicht is dit ook nog een optie voor je.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 September 2019 om 23:05
Aantal lezers 15
Aantal reacties 3