ADHD medicatie ervaringen

Laatste reactie 11/03/2019 07:48 door Coen
· Markeren als ongelezen
Noah V. 3 maanden geleden geplaatst
Wat zijn jullie ervaringen met medicijnen voor ADHD. Ik wil starten met medicatie maar heb geen ervaring hiermee en hoop dat jullie wat willen delen.
reactie op @noahv:
Angel A Ik slik sinds 2 jaar dexamfetamine. Mijn dochter en zoon hebben beide methylfenidaat (merkloze Ritalin) gebruikt. En dochter slikt nu Concerta sinds een jaar. Zoon slikt dexamfetamine uiteindelijk na meerdere medicatie te hebben uitgeprobeerd. Aan alle medicijnen zitten voor en nadelen als ik naar onze ervaringen kijk. Deze waren ook voor ons alle drie anders. Ik heb veel positieve ervaringen met dexamfetamine. Bijv. betere concentratie, er komt meer uit mijn vingers, minder vermoeid, minder negatieve gevoelens. Meer grip op plannen. Bijwerkingen zijn, geen honger, bij hoge dosering een emotieloos staat van zijn kunnen krijgen. Niet kunnen slapen. Soms plotseling snel geiiriteerd kunnen zijn. Bij de methylfenidaat hadden mijn zoon en dochter last van de uitwerking na ong. 4 uur. Prikkelbaar, emotioneel uit balans. Uitbarstingen. Bij de concerta heeft mijn dochter echt veel baat. Alles gaat haar makkelijker af, meer energie, vrolijker, kan huiswerk maken, krijgt grip op haar leven. Maar ook hier vermoeid na de uitwerking en soms misselijk. Ik denk dat je het voor jezelf moet gaan ondervinden. Psychiaters hebben een afgesproken stappenplan wat ze je eerst willen geven en dan pas weer wat anders. Geef duidelijk aan wat je ervaart aan positieve en negatieve werking. Zodat je uiteindelijk misschien een medicijn vindt wat je meer helpt. Er zijn ook genoeg mensen die dit niet vinden en kiezen voor geen medicatie. Dit kun je alleen maar ervaren. Met een medicijn stoppen kan namelijk altijd. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 3 maanden geleden geplaatst
1) Ritalin werkt maar 4 uur daarna komen alle opgekropte gevoelens er in 1 keer uit . Concerta werkt 24 uur achter elkaar dus heb je niet die ontlading.

2)  Ik word zenuwachtig van ritalin en ga trillen. Nu slik ik dexamfetamine en dat voelt geweldig.

3) Ik heb het allemaal gebruikt tot stoppen met roken medicijnenandere dosering) toe .
Ik ben nu 56 jaar en mijn ervaring is dat doelgerichte therapie ..mindfulness en ervaring je rustiger maakt. Ik heb 3 volwassen kinderen met adhd . Waarvan 1 met add en adhd. 
M'n man heeft ook adhd en 1 van zijn kinderen ook 😂 Beste banen voor adhders zijn horeca ..zorg ..bouw en andere beroepen waarbij je mensen kunt helpen met vooral je handen en je spontaniteit 😁.

4)  Ik had met de ritalin echt veel last in het begin van de misselijkheid en geen honger meer. Ik ben toen 20 kg afgevallen. Ik kon het ook hebben dus was wel prettig in dat opzicht maar de misselijkheid niet. Ook was het na 3.5 uur uitgewerkt bij mij waardoor ik een sterke rebound kreeg.
Concerta ook geslikt. Het merk beviel me goed maar toen ik moest overstappen naar eigen merk verlengde uitgifte werd ik er ontzettend somber van en ben toen ook meteen gestopt

@noahv de bovenstaande ADHD medicijnen ervaringen heb ik ontvangen via mijn eigen ADHD-netwerk.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 March 2019 om 09:13
Aantal lezers 21
Aantal reacties 3