adhd kind en gescheiden ouders

Laatste reactie 29/11/2017 18:18 door Renée
· Markeren als ongelezen
patricia b 2 maanden geleden geplaatst
hallo
ik vraag me af of er nog ouders met een kind zijn die adhd hebben en gescheiden zijn; 
ik heb dochter van 9 en 12. die van 9jaar heeft adhd en weigert de laatste tijd om met haar vader mee te gaan 
zijn er nog ouders die dit voor hebben.
wat doen jullie eraan? 
reactie op @patriciab:
Els Hallo Patricia
Zelf heb ik heb adhd daar ben ik net pas achter, mijn zoon (10) add en Mn dochter (7) waarschijnlijk ook adhd. Vier jaar geleden heb ik de relatie met hun vader verbroken.
Mijn dochter heeft ook moeite met naar vader gaan, dit doordat vader koppig en agressief reageert en zich niet kan inleven in hun beleving.
Alle instanties zijn jaren betrokken geweest zonder enig resultaat helaas.
Het niet willen heeft meer te maken met het gedrag van vader dan met eventuele add of adhd. Dat zeg ik nu wel maar bij adhd komt natuurlijk veel kijken, impulsief gedrag kan natuurlijk als vervelend gedrag gezien worden als je je er niet in verdiept. Als er dan telkens iemand boos op je word ondanks dat je niet expres iets doet, kan het gevoel van veiligheid en eigenwaarde in de knel komen.
Goed is om idd te gaan uitvogelen waarom hij niet wil, zelf geef ik de voorkeur om te praten met mijn kinderen wanneer we iets aan het doen zijn, een klusje, een knutsel of een spelletje. Dit praat vaak makkelijker dan direct een op een. Als je zoon terug komt kan je vragen stellen als wat was het leukste wat je gedaan hebt? Wat vond je minder leuk? Waarom vond je dat niet zo leuk etc.
Merk zelf dat de kinderen dat wisselen van huis en gewoontes erg lastig vinden.

Succes
2 maanden geleden

Beantwoord

Sabine Roos 2 maanden geleden geplaatst
Ik heb dat ook een keer met mijn dochter mee gemaakt (heeft ook adhd). Ik heb eerst met haar besproken wat de reden was en daarna een gesprek met haar en d'r vader gepland (waar ik ook bij zat). Als een kind niet naar z'n vader wilt moet hij/zij ook aangeven waarom niet. En heeft de vader recht op de reden en kan hij er iets mee.
Tamara Tygo 2 maanden geleden geplaatst
Mijn zoontje van bijna 7 heeft ook ADHD en zijn vader en ik zijn inmiddels 3 jaar gescheiden.
Mijn zoontje gaat echter dolgraag naar zijn vader.
Om de 2 weken van vrijdagmiddag half 1 vanuit school tot maandagochtend (vader brengt hem naar school).

Gaat super ?

Het lijkt me erg lastig als een kind ineens niet meer naar vader wilt, zonder goede reden zou ik er niet zomaar mee akkoord gaan want kinderen willen al gauw niet als ze hun zin niet krijgen ergens of als er ergens andere regels gelden.
Mijn zoontje roept ook wel eens dat hij naar huis wilt als hij van papa geen chocola krijgt bijvoorbeeld. Dat soort situaties mogen nooit een reden zijn om een kind thuis te houden.

Dus het belangrijkste is de oorzaak achterhalen en dan proberen een oplossing te vinden want met 9 jaar ben je nog te jong om zelf te beslissen over de bezoekregeling en is het in eerste instantie prioriteit om met z'n allen om de tafel te zitten en dit op te lossen.

Heb je al met vader gesproken?
Heeft zich er een situatie voor gedaan? Is er onenigheid geweest misschien?

Succes in elk geval ?
reactie op @tamaratygo:
patricia b Hallo

Tamara dat is bij ons probleem de vader heeft zijn mening en verandert niet. 
Onze breuk liep in een vechtscheiding is agressief iemand en begint zelfde situatie zoals ik meemaakte met hem. De jongste is inderdaad geen makkelijke maar de vader begrijpt dit niet goed. Het is vooral ook lastig dat de oudste niet meer zo graag gaat en die anders wel 
2 maanden geleden

Beantwoord

Tamara Tygo Is vader ook zo tegen de kinderen of is hij wel een goede zorgzame vader?
Meningsverschillen zijn normaal, mijn exman en ik denken ook anders over de opvoeding en daar hebben we oplossingen voor.

Een vechtscheiding lijkt me erg zwaar, en dit betekent dat jullie dus niet meer samen door 1 deur kunnen, dus een goed gesprek zit er dan niet in??
Dan is een 3e neutrale partij misschien handig om te bemiddelen in belang van jullie dochter.
2 maanden geleden

Beantwoord

patricia b Gelukkig nog niet erg maar kan serieus roepen en slaan met deuren bij de kinderen. Heeft zen goede momenten maar bij slechtere momenten is het hevig
Heb inderdaad een bemiddelaar erbij gehaald hopelijk helpt dit mm

2 maanden geleden

Beantwoord


toon 2 overige reactie(s)
War Hoofd 2 maanden geleden geplaatst
Waarschijnlijk zijn er veel meer ouders die dit hebben.
Waar komt het vandaan dat kind niet wil. Is het de verandering van situatie of structuur die wegvalt of anders is ? Of is afscheid nemen lastig en is het andersom ook zo ?

In ieder geval eerst de oorzaak achterhalen en mogelijk kan er iets veranderd worden als het nodig is aan het moment van overgang. Niet aan de regeling op zichzelf, die is erg belangrijk voor kinderen.
reactie op @warhoofd:
Tamara Tygo Dat bleek bij ons zoontje ook een aandachtspunt.
Wij hadden eerst een standaard weekend van vrijdagavond tot zondagavond bij zijn vader maar de overgang van mama naar papa en weer terug was te moeilijk voor hem.

Mede door de ADHD ook en het verschil in structuur en regels.

Daarom hebben wij de regeling uitgebreid, en nu haalt vader hem uit school op vrijdagmiddag en brengt hem op maandagochtend weer naar school. Zo zit er altijd een schooldag tussen de overgang en dat is voor ons zoontje veel natuurlijker ipv zo abrupt van het ene huis naar het andere en dus minder stressvol.
2 maanden geleden

Beantwoord

Roos Bakker 2 maanden geleden geplaatst
Hier ook zoon met adhd van bijna 9 en ouders die gescheiden zijn. Ik zou idd eerst gaan achterhalen wat de reden is dat hij er niet meer heen wil.
Kinderen van die leeftijd kunnen al niet meer willen vanwege het feit dat ze niet elke dag patat mogen bij wijze van spreken....
Hier ook een groot verschil in structuur en grenzen/ opvoeding.. Op zich gaat zoon er goed mee om, ze leren op een gegeven moment echt wel dat het bij de een zus en bij de ander zo gaat. Naar mijn idee geen reden om een omgangsregeling te weerleggen. Als er echt een reden is in de sfeer van agressie/ verwaarlozing dan zou je er een buitenstaander kunnen bij betrekken om te beoordelen of hij daar weg moet.
Renée Lijten 1 maand geleden geplaatst
In ieder geval alles bespreekbaar maken, voor uw kinderen. Als zij zelf invulling gaan geven aan zaken die ze niet begrijpen, kan dit geen, milde, of hele ernstige gevolgen hebben.
Uit eigen ervaring is het ook geen aanrader om emotioneel en/of negatief te praten over de ex-partner. Dit geeft hen het idee dat ze moeten kiezen. Mijn ouders zijn op latere leeftijd gescheiden, en mijn ouders kunnen ontzettend negatief over elkaar praten. Je weet op een gegeven moment niet eens meer welke mening je zelf hebt! Laat staan op de leeftijd die uw kinderen hebben.
Probeer geregel en moeilijk doen met afspraken e.d. over bijv. wanneer u hypothetisch gezien uw kinderen bij uw ex-partner komt brengen, dat veroorzaakt onrust en in zeker mate (extra) chaos.
Zeker niet vechten met uw ex-partner waar uw kinderen bij zijn. Mijn tante en ex- oom zijn al 15 jaar bezig met ruziën, en dat heeft mijn nichtjes erg beïnvloed. Erg veel emotionele schade toegedaan. Zij praten tevens ook maar voortaan met de wind mee; tegen hun moeder zeggen ze het ene en tegen vaders het andere en worden vervolgens beschuldigt van liegen en achterbaks zijn. Mijn nichtjes hebben geen ADHD, maar goed. Op oudere leeftijd gaan ze politie spelen tussen beide en uit ervaring kan ik zeggen dat dat geen leuke positie is.
Dat uw kind niet meer naar haar vader wil, kan alles te maken hebben met voorgenoemde redenen. Natuurlijk kan het ook wat anders zijn; het is natuurlijk ook maar hypothetisch omdat ik natuurlijk niet weet hoe de gang van zaken zijn bij u en uw ex partner.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 November 2017 om 17:59
Aantal lezers 22
Aantal reacties 11