Adhd is een gave alleen hoe

Laatste reactie 25/09/2020 21:33 door AnnoMien
· Markeren als ongelezen
Bart Van vliet 4 maanden geleden geplaatst
Ik heb sinds een paar maanden diagnose adhd. Mijn vader zei moest ik hiervoor langs komen😂😂.
Ik ben in een dorp opgegroeid en veel aan sport gedaan en dan ben je vanzelf moe.
Ik denk nu dat de mensen om mij heen er meer last van hebben gehad dan ikzelf.
Dus nu ben ik begonnen bij ADHDcentraal en nogmaals. Het is een gave zolang je weet leert hoe ermee om te gaan.
Maar Amsterdam 4 hoog 2 ouders die werken IPad en dan vinden zij hun kinderen druk cq lastig.
Dan gaat het pas fout.
Ik ben er blij mee nu de mensen om mij heen nog😉🙃👍🏻👍🏻👍🏻
JJ S 4 maanden geleden geplaatst
Hallo Bart, Fijn dat je er zelf zo goed mee om kan gaan. Ik ben het in de basis eens met je stelling 'ADHD is een gave zolang je leert hoe ermee om te gaan'. 

Maar het is ook wel fijn als je niet meteen ADHD als een 'typisch stadsprobleem' schetst. Dat ADHD een stempel is dat graag gedrukt wordt door 'Ouders die hun kinderen te druk vinden'. Dit is een hardnekkig vooroordeel dat helaas ook bij jou en jouw vader nog leeft.

Want als je denkt dat 'druk zijn' het enige symptoom is en dus 'lekker moe worden van veel sporten' de algemene oplossing, dan heb je de diagnose denk ik niet helemaal begrepen.

Misschien dat het voor jou zo werkt. Dat kan natuurlijk. En dat zou fantastisch zijn. Voor jou... Op dit moment in je leven...
reactie op @js:
Bart Van vliet Ik ben dus geen ster in het overbrengen van mijn mening dmv typen.
Je hebt gelijk maar ik scheer niet iedereen over één kam.
Ik behoor tot de 2% impulsieve mensen van Nederland
Sorry
4 maanden geleden

Beantwoorden

JJ S Ha. Gelukkig. Geen probleem hoor! Maar ik ben het eens met je stelling. We hebben een gave. Maar het kan van tijd tot tijd wel een zoektocht zijn om die naar boven te krijgen. Maar als je dat nu al kunt zien dan heb je daar de rest van je leven profijt van!
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Nina Rieder 3 maanden geleden geplaatst
Ik ben het wel met je eens dat ADHD ook een gave is. Je denkt 'anders' en dat is goed - dan kom je op ideeën die een ander niet heeft. Lateraal denken is heel handig bij probleem oplossen bv, creatieve beroepen, enz.

Ook ben ik het met je eens dat omgeving een belangrijke rol speelt bij ADHD. Een kind van zes of acht met ADHD op een klein flatje is een ramp, die klimt tegen de muren op. En alleen naar buiten is vaak te gevaarlijk. Op een boerderij kan hij/zij meehelpen met de vele fysieke klussen, en/of heerlijk op het erf of in de wei rondrennen en zijn/haar eigen ding doen, paardrijden, andere sporten, enz. Dan is het veel minder een probleem - nl. mensen in de omgeving hebben er veel minder last van en de ADHDer kan z'n energie kwijt. 

Veel sporten, zoals jij deed, helpt ook voor ADHD. Maar opnieuw, als je op een klein flatje woont, met misschien weinig geld voor sportclubs en ouders die moeten werken ipv hun kind naar sportclubs brengen, dan is dat toch veel lastiger dan in een dorp waar voldoende ruimte is.

Ze zeggen dat in de 'cave man' periode, mensen met ADHD een voorsprong hadden. Als je met elkaar om het vuur zit te lachen en te praten, is degene met ADHD het eerst alert op een klein signaal van gevaar, en die springt ook meteen op om op onderzoek uit te gaan en het gevaar te lijf te gaan.

ADHD is voor iedereen anders. Net als zoveel andere ziekten. Sir Steve Redgrave haalde met een net gediagnostiseerde suikerziekte nog Olympisch goud. Een ander met suikerziekte heeft misschien een hartinfarct gehad of een been afgezet. De één met depressie kan er toch goed mee werken - bv. Winston Churchill had depressieve klachten, en ik ken professors die het hebben. De ander met depressie heeft is arbeidsongeschikt.   
AnnoMien Annoe 3 maanden geleden geplaatst
Goed dat je ziet dat het ook een gave is.
Ik denk wel dat een adhd-er op een flatje meer symptomen vertoont dan een adhd-er op open terrein (grot, weiland, etc haha)

Je bericht komt op mij over alsof je naar aanleiding van je omgeving jezelf hebt laten diagnosticeren?
Wat waren de redenen hiervoor dan?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 September 2020 om 05:48
Aantal lezers 24
Aantal reacties 6