Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier en zoek vooral lotgenoten. 

In augustus 2020 kreeg ik de diagnose ADHD. Ik ben 28 jaar en eindelijk vielen er heel wat puzzelstukken op zen plek. 

Mijn man heeft, vermoedelijk, ook ADHD en laat zich binnenkort ook testen. 

Wij hebben intussen 2 kindjes. Een zoontje van 3 en een dochtertje die binnen een paar dagen 1 jaar wordt. 
Ons zoontje van 3, daarbij hebben we een sterk vermoeden dat hij ook ADHD heeft. Waarom ? Al sinds de kinderopvang zeiden ze ons dat hij wel "heel erg actief is" en nu hij naar de kleuterschool gaat zijn de eerste "problemen" begonnen. Hij is snel overprikkeld, kan niet stilzitten wanneer dat moet, is snel afgeleid, etc. En ook thuis merken we dat hij snel afgeleid is. Vooral slapen is bij hem een probleem. Ondanks dat hij 3 jaar is heeft hij nog nooit doorgeslapen, terwijl onze dochter van 1 jaar als sinds kort na de geboorte doorslaapt. 

Zijn er hier ook ouders die zelf ADHD hebben en kinderen hebben met ADHD? 

Hoe doen jullie het? Want ik heb soms het gevoel dat ik verdrink. Ik probeer nog volop zelf om te gaan met mijn ADHD en probeer structuur en orde in mijn leven te krijgen, maar ik voel me zo'n mislukking. Hoe kan ik mijn kinderen de nodige structuur bieden als ik mezelf niet eens onder controle heb?! 

Ik zoek dus lotgenoten, mensen die in hetzelfde schuitje zitten en hopelijk wat tips kunnen geven, of gewoon begrip. Want het word me allemaal wat veel en ben ten einde raad.