Adhd-ers moeite met dingen loslaten?

Laatste reactie 13/09/2017 08:49 door Coen
· Markeren als ongelezen
Rafael Schelhaas 2 jaar geleden geplaatst
Goedemorgen,

Hier was ik even heel nieuwsgierig naar, ik merk namelijk dat nu mijn kinderen wat ouder zijn dat ik dit heel erg lastig vind.
Ik weet niet of het adhd geralateerd is of dat het gewoon mijn karakter is, maar ben wel benieuwd of meer mensen dit hebben.

Even wat voorbeelden, mijn zoontje is nu aan het logeren voor het eerst langer dan een dag ergens ondanks dat hij 12 is, slaapt hij gewoon niet graag ergens anders, 
maar bij dit neefje wel, ben erg blij voor hem maar ik vind me hele huis situatie nu niet kloppen omdat hij er niet is. Het is een gevoel en ik laat hem ook lekker maar vind het
dan ergens gewoon niet leuk dat hij er niet is. Beetje lastig uitleggen. Maar jullie snappen het vast wel. Ook al zijn ze een dagje met hun vader op stap (wij zijn uit elkaar) mijn 
huis voelt dan gewoon niet compleet en kan daar ook erg onrustig van worden dan. Slaat nergens op maar dit heb ik altijd al zo gehad.

Lees graag jullie reacties! :)
Nicole Hoogenboom 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Rafael
Ergens herken ik het wel een beetje maar ook een beetje niet . ik kon mij vroeger ontzettend verheugen op een paar dagen zonder man en kinderen maar uiteindelijk viel dat altijd tegen. Kon mijn draai niet vinden en hing maar wat niets te doen. Aan de andere kant, op het moment dat er een of twee aan het logeren waren genoot ik van de tijd die ik met de andere kinderen kon doorbrengen. Tegenwoordig geniet ik heel erg van het alleen zijn maar dat moet niet te lang duren omdat ik dan ga lopen dralen. Ik kom dan tot  iets terwijl ik heel veel plannen kan maken en zit de hele dag een beetje de krant te lezen. Nu zijn er twee met hun partner op vakantie en dan heb wel het gevoel dat ik ze allemaal weer terug in Nederland wil hebben. Niet eens om ze meteen te zien maar omdat het dan goed is gegaan. Als kind genoot ik er juist heel erg van om ergens te gaan logeren maar dat had een andere reden.
Verder vonden mijn kinderen het van heel klein af aan erg leuk om bij opa en oma te logeren dus dat is natuurlijk ook een verschil met de situatie met jouw zoon.  En bij opa en oma gingen ze nooit maar een nachtje (afstand) dus dat voelde ook anders, denk ik.
Lekker warrig antwoord he. Hopelijk krijg je er meer waar je dan wel wat aan hebt. Ik heb mijn best gedaan hoor om uit te leggen hoe ik er in stond maar als ik het nu terug lees denk ik: " snap je het zelf wel Nicole?"
Kristie de Waard 2 jaar geleden geplaatst
Herkenning hoor.
Ik heb geen adhd, maar als mijn zoon langer elders is voel ik mezelf opgelaten. 
Ga poetsen en wat rondlopen enzo.
Heb hem het liefst dicht bij me in de buurt.
Krijg al een rotgevoel als ik denk aan de tijd dat hij gaat uitvliegen😢

Ik denk dus dat het meer met karakter te maken heeft, dan met adhd😉
Nicole Hoogenboom 2 jaar geleden geplaatst
Lag vannacht in bed naar mijn plafond te staren en realiseerde mij opeens dat ik wel degelijk last kan hebben met het loslaten. Maar dit gaat dan vaker over zaken die ik niet snap, reacties van mensen die kwetsen, vriendschappen die ik niet durf te verbreken. En dat kunnen zaken uit het verleden zijn waar ik nog steeds moeite mee heb. Dus ja toch meer dan ik dacht :)
🔥 Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
Ik denk dat alle mensen ook zonder ADHD last hebben van dingen die ze niet los kunnen laten.. omdat dit voelt als verlies..

Zelf heb ik er mij als ondernemer maanden geleden op betrapt dat ik erg moeite heb om dingen los te kunnen laten of afscheid nemen van sites, projecten en zelfs klanten.

Nu ik dit wel doe is het leven weer een stuk makkelijker.. en ik maak betere keuzes.

Maar zo zie je maar @rafaelschelhaas je bent niet de enige. Voelt het al wat beter na het lezen van de reacties?
Rafael Schelhaas 2 jaar geleden geplaatst
Voelt zeker beter Coen :)
reactie op @rafaelschelhaas:
Coen Olde Bijvank Haha, goedzo! Knopen doorhakken is moeilijk maar erg van belang om verder te komen in het leven.

2 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank

Het voelt zeker goed en beter. Vooral veel meer rust in mijn hoofd.


2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Koen van T 2 jaar geleden geplaatst

Toen ik dit topic een week of wat geleden las heb ik er niet echt veel over nagedacht. Later wat meer, maar na net een avond doorgetrokken te hebben om van alles en nog wat af te maken en aan te vechten moet ik dit denk eens wat meer gaan doen. 

Tot 4 uur vanochtend bezig met een Stage opdracht, leuk werk dus dat is makkelijk. Af en zoek ik iets op het internet en de ene keer is dit 5 minuten Facebook en weer werken, maar dan werkt er iets niet in me 'illegal'  Excel en dan kijk ik om 1:40 één minuut wat en nieuwe legaal versie kost... verder werken en dan  vanaf 2:04 dik 2 uur bezig geweest om dat kleine dingetje wat niet werkt op te lossen in plaats gewoon een simpele oplossing toe te passen en dan is er wel een stemmetje dat zegt dat ik niet zo moeilijk moet doen... maar die wordt standaard genegeerd. 

Zo doe ik veel dingen moeilijk; Telecom provider doet iets wat niet correct is en dan moet en zal ik me gelijk halen. Gelijk gekregen, vergoeding, compensatie en een verontschuldiging. Even dat gevoel gehad dat ik gewonnen heb, maar net weer een uur of 2 eraan gespendeerd waar ik niks mee bereik ?. Honden die luisteren altijd goed, ik laat ze geen keus. Ff een klein dingetje repareren wordt altijd een project. Als er iemand mijn auto leent dan ben ik de hele tijd aan het doemdenken over wat er kan gebeuren en omdat me uren registratie bijhouden zo 'moeilijk' is wil ik dat de pc het voor me doet. Vervolgens me verdiept in een nieuwe programmeertaal en zelf me programma gemaakt omdat de andere het net niet helemaal waren. 

Volgende week begin ik met cogmed training. Ik wist niet zo goed wat ik daar wou maar nu wel. 

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 August 2017 om 09:32
Aantal lezers 41
Aantal reacties 9