ADHD en woede uitbarstingen volwassenen

Laatste reactie 02/05/2021 04:19 door jessica
· Markeren als ongelezen
Maaike G 2 jaar geleden geplaatst
Hoe zit dat eigenlijk met ADHD en van onverwachte woede uitbarstingen.. waar komen deze vandaan?

Mijn lieve man, kan soms ineens omslaan.. (bijna) uit het niets.. of het gaat niet zo als het gepland.. ook dan kan hij woest worden en niet begrijpen hoe dat mogelijk is.

Hoe kan ik mijn man helpen zodat de woede buien eventueel stoppen. 

Het best erg soms en dat weet hij zelf ook.. maar heeft het niet de hand. 

reactie op @maaikeg:
Nadine van Hoorde Oeps herkenbaar 
Ja ik vind het ook ni leuk zachtjes uitgedrukt 
Soms schrik ik van mezelf als ik een woede uitbarsting krijg 
Gelukkig niemand last van 
Maar ik wel 
Snap het zelf niet vanwaar het komt 
2 jaar geleden

Beantwoorden

w de bruine ff ik typ ff maar wat ik  weet echt niet hoe dit werkt  wie help  me  ff

2 jaar geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen Ik word boos in situaties die niet volgens mijn plan verlopen of dat ik iemand wil helpen die dat afslaat. Een ander zo is mij uitgelegd zou denken ach laat maar.Maar ik kan dat niet en ontplof zelfs af en toe zo erg dat ik snel wegloop om erger te voorkomen. Of mijn vriendin trekt mij uit de situatie als ze het in de gaten heeft.Het rare is dat ik dit niet heb als ik aan het werk ben.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Janine Arends Het is voor mij ook heel herkenbaar. Echter tegenwoordig lukt me om niet altijd te ontploffen wanneer iets niet gaat zoals ik dat wil. Maar dit ging niet van de ene op de andere dag over. Het vergt veel discipline om niet automatisch uit je dak te gaan. Het is het echter wel dubbel en dwars waard want het staat een beetje gênant als je en plein public jezelf verliest in een woedeaanval... Dát was het moment waarop ik dacht:"Waar ben ik in hemelsnaam mee bezig?". Met behulp van coach en positieve affirmaties lukte het uiteindelijk om ermee op te houden. Dat wil niet zeggen dat ik nu nooit meer ontzettend boos worden kan, maar het is net even anders dan.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Janine Arends Het is voor mij ook heel herkenbaar. Echter tegenwoordig lukt me om niet altijd te ontploffen wanneer iets niet gaat zoals ik dat wil. Maar dit ging niet van de ene op de andere dag over. Het vergt veel discipline om niet automatisch uit je dak te gaan. Het is het echter wel dubbel en dwars waard want het staat een beetje gênant als je en plein public jezelf verliest in een woedeaanval... Dát was het moment waarop ik dacht:"Waar ben ik in hemelsnaam mee bezig?". Met behulp van coach en positieve affirmatie lukte het uiteindelijk om ermee op te houden. Dat wil niet zeggen dat ik nu nooit meer ontzettend boos worden kan, maar het is net even anders dan.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Alice M Wat vervelend voor jou en je man, Maaike. Ik sluit me aan bij de eerste reacties. Het is een combinatie van frustratie, overprikkeldheid en vermoeidheid. Komt dit je bekend voor, of heeft je man geen last van deze dingen? Ik heb periodes gehad in mijn leven dat ik ook woedeuitbarstingen had, maar nu niet meer. Dit waren momenten waarop ik echt overbelast was, bijvoorbeeld toen mijn zoontje klein was en veel huilde vanwege reflux. Soms werd het zwart voor mijn ogen als mijn man daar bovenop ook nog eens klaagde over het huishouden of iets dergelijks. Dan ging ik heel hard schreeuwen, wat ik achteraf erg vervelend vind en ook niet begrijp. Bij mij heeft het geholpen om de oorzaak aan te pakken, we hebben mijn zoontje kunnen helpen met medicijnen. En wat ook helpt is vaak en veel eten :) En dan vooral iets eten wat je erg lekker vindt, omdat je daardoor gelukshormonen aanmaakt. Je zou ook eens naar de voeding van je man kunnen kijken. Het schijnt te helpen voor je gemoedstoestand om veel eiwitten en avocado's en bananen, etc. te eten. Google het maar eens (het hormoonbalansdieet is ook een hele goeie). Ik heb voor mijn werk een keer een met autisten gewerkt en daar heb ik geleerd dat zij er heel veel baat bij hebben om af en toe extra eiwitten te eten om minder gefrustreerd te zijn. Dit jongetje kreeg vegetarische eiwitproducten als tussendoortje en noooooit suiker. Dat zou ik echt zo veel mogelijk proberen te vermijden. Maar nogmaals, ik denk dat je er vooral veel aan hebt om de oorzaak aan te pakken en en een aangepast dieet kan daarnaast een goede ondersteuning zijn. Heel veel succes er mee.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Marissa Matton Heel herkenbaar, ook ik heb er jaren last van gehad. En moet zeggen vroeger waren ze veel erger en intenser of nu, ik denk omdat ik al jaren Relatine MR 30 Mg neem. Pas op heb nog steeds woede-uitbarstingen hoor meestal op mezelf , omdat zoals je zegt er iets niet loopt zoals je het geplant hebt en als er dan iets tussenkomt dan ontplof ik ook. Je kan er heel weinig tegen doen vrees ik , beste is om hem dan maar effe te laten ontploffen dit tegenhouden heeft niet veel zin , de woede moet er toch uit. Maar als hij zo woest is hem niet met de auto of zo laten rijden is niet verantwoord omdat hij dan zo buiten zijn zinnen is dat hij niet meer rationeel denkt. Bij mij duurt dit soms nizt langer dan een kwartiertje en dan is het ergste over 😜😜.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Nikkie Dijk Ik herken het dan bij mijn kind welliswaar.. wat helpt is diepe druk geven.. letterlijk hard knuffelen, of op de schouders drukken. In volwassen vorm denk ik aan sensorische disbalans, waardoor prikkels niet goed verwerkt worden en zich dus opbouwen tot een kookpunt. Wellicht kun je daar nog wat mee... 
Sporten is ook goed dit te voorkomen, onder zware deken slapen..
2 jaar geleden

Beantwoorden

Etienne Scheeper Boosheid kan ook uiting van (problemen met) emotieregulatie zijn; een executieve hersenfunctie. Emotie schiet heel snel omhoog, wordt niet geremd door je frontaalkwab. Je voelt dit sterk en snel. Misschien goed om van tevoren en op een rustig moment een teken of sleutelwoord af te spreken als de emoties te snel oplopen. Dit helpt het hedrag sneller te herkennen. Spreek dan af wat de ander kan doen: rondje buiten lopen, even rust pakken, kop koffie drinken of juist even getroost worden?! Als het gebeurt, bespreek het na en spreek af wat je evt nog beter kunt doen.
Niet veroordelen.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 8 overige reactie(s)
Sara Br 2 jaar geleden geplaatst
Herkenbaar helaas, ik heb er ook erg veel last van gehad. Tegenwoordig gaat het bij mij, door medicijnen en therapie gelukkig stukken beter.
Misschien heb je wat aan mijn ervaringen, al zit je man misschien wel anders in elkaar.
Terugkijkend was het bij mij vaak onmacht, of een gevoel van chaos in mijn hoofd. Dan wist ik gewoon even niet hoe ik om moest gaan met mijn emoties of had ik de controle (voor mijn gevoel) niet meer. Ik overzag de situatie niet. En als het balletje eenmaal gaat rollen bij een adhd'er....dan ontploft het al snel.
Wat mij heel erg geholpen heeft is te kijken waar het gevoel vandaan komt. De vraag die ik me dan stel is: Wat is hier nu echt aan de hand? 
Soms helpt het me om het even op te schrijven.
In de drama therapie gingen we vaak terug naar een situatie, en dan zetten we de verschillende gedachten als personen achter ons. (Een persoon was dan bijvoorbeeld 'ik ben het niet waard' en een andere persoon 'ik vergeet ook altijd alles' om maar iets te noemen. Beetje moeilijk uit te leggen, hoop dat je het begrijpt.)
Hoe daarmee omgaan? Bij mij werd het vaak erger als er iemand uitgebreid inging op de aanleiding van de woede, en het werd al helemaal erger als ze het op de woede zelf gingen spelen ("jij word ook altijd zo boos, doe toch eens normaal") Wat  wel helpt (en wat ik ook wel eens doe bij mijn 7-jarige nichtje die ook ADHD heeft -vermoed ik) is te helpen rustiger te worden. "Wordt maar even rustig, het is allemaal een beetje druk in je hoofd he" (naar je man toe zal je het iets volwassener formuleren ;) ). Oftewel: begrip tonen, en zelf rustig blijven, zodat dat uitstraalt naar je man.
Ook die dramatherapie heeft me dus erg geholpen. Dus misschien iets om naar te kijken voor je man? Ik deed het bij MAPTA in Zeist, die praktijk is sowieso een grote aanrader.
Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
heel herkenbaar bij mensen met ADHD.. lees ook eens de volgende topics door.

woedeaanvallen bij kinderen met ADHD:
https://forum.adhdblog.nl/conversations/woedeaanvallen-kind 

Partner adhd met woede aanvallen
https://forum.adhdblog.nl/conversations/hoe-omgaan-met-een-partner-met-adhd

Loodzwaar (vriend met ad(h)d
https://forum.adhdblog.nl/conversations/loodzwaar 

agressief gedrag bij volwassene met ADHD
https://forum.adhdblog.nl/conversations/snel-agressief-gedrag-adhd-volwassene

Woede uitbarstingen is helaas een erkent probleem.. althans als ik hier de ervaringen op het forum mag geloven.. 

helemaal het punt.. dat het soms uit niets komt.. er zit vaak wel een aanleiding achter.. maar die zegt hij of zij niet.. in dit geval jouw partner.. daar wel eens na gevraagd?
Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst

ADHD en woede uitbarstingen


1. Bij mijn man is de overprikkeling meestal tussen 4 en 6 uur kinderen zijn moe en hongerig pilletjes zij. Uitgewerkt en dan...ik zie het eerder dan hem en geef het dan ook aan. Hij trekt zich dan even terug. Maar meestal gaat hij koken met een koptelefoon op met noise cancelling. En ik bemoei mij dan met de kids. Maar vaak genoeg zijn ze ook niet te voorkomen zowel bij man als kind. Het bespreekbaar blijven maken en samen kijken wat het beste werkt.

2. Op YouTube staan wat filmpjes van Brain Blocks en autisme tv die hier uitleg over geven die het beter laten begrijpen. Ja, het gaat over autisme en niet over ADHD, maar de prikkelverwerking (of liever het gebrek hieraan) is hetzelfde. Het heeft zowel mij (ADHD) als mijn zoon (ASS) enorm geholpen om een en andere beter te begrijpen.

3. Heel veel mensen denken dat het "ineens" komt.. Maar dat is niet zo, het is een opstapeling Van.. Ik heb sinds de cursus mezelf veel beter in de hand, je leert jezelf kennen, met jezelf omgaan en bewust te worden van dingen waarvan je eerst niet eens over nadacht.. Je leert een soort gebruiksaanwijzing voor jezelf en anderen te maken/inzien..
Aanrader! 😉

4. Overprikkeld. Vooral even de ruimte geven. Duidelijke grenzen stellen eigenlijk moet hij ook zichzelf grenzen. Kunnen zeggen schat ik trek me even terug. Of netjes kunnen aangeven schat ik kan nu niets verwerken dus even geen communicatie. Het is moeilijk maar hij kan het in een bepaalde hoeveelheid leren perken.

5. Klinkt mij ook heel bekend.. het ligt gewoon aan de te veel prikkels overdag.. of als de dag in eens anders loopt als de planning was.. 
de bovenstaande 5 reacties zijn woede uitbarstingen voorbeelden van echte mensen en ervaringen.

Mark Lemmers 2 jaar geleden geplaatst
Ik ken het ook van mijzelf, soms kan mijn stemming opeens omslaan. Ik heb geen woede aanvallen, maar kan me voorstellen dat mensen die minder opkroppen dat wel sneller hebben ;).

Wel vind ik ADD/ADHD een verklaring, geen excuus. Je man zou wel zelf moeten erkennen dat het een probleem is dat bij hem ligt. Samen kun je vervolgens kijken waar het aan ligt en hoe het vaker voorkomen kan worden.

Praten is daarbij heel belangrijk, doe dat niet bij zon woede aanval, maar als het weer achter de rug is. Dan kan hij ook wat beter kijken waarom het "mis" ging.

Mijn ervaring is vaak dat ik minder aan kan als:
- Ik moe ben, maar toch doorga
- Ik al een heel inspannende dag heb gehad (eigenlijk zelfde als de eerste)

Voor mij is het echt een opgave om tot rust te komen, maar wel belangrijk. Vaak voelen ADHDers zich het beste bij een beetje stress en prikkels, maar is het ook al snel teveel. Er is maar een heel klein gebied wat optimaal is. De balans is dus veel lastiger dan bij "normale mensen". Te weinig prikkels en stress maakt mij somber en sloom, maar teveel maakt me snel gespannen en hyperactief.

Kortom, praat er eerst samen over. Wees daarbij niet beschuldigend, maar probeer gewoon een luisterend oor te bieden voor wat er in je mans hoofd om gaat. Afhankelijk van of hij gewend is om over zijn gevoel/gedachten te praten kan dat al een hele uitdaging zijn...

Pas als hij ziet dat het anders moet, kan hij er ook zelf mee aan de slag gaan.
Ivo Van 2 jaar geleden geplaatst
Ikzelf bem gediagnosticeerd met add/adhd ernstige vorm.
Ikzelf ben juist nooit boos te krijgen al merk ik vaak genoeg kortsluitingsmomenten in mijn bovenkamer waarbij ik mij kan voorstellen dat bepaalde mensen dat uiten.
Ik last laatst een stukje waarin stond dat adhders met een lager iq eerder woede aanvallen hebben dan adhders die bovenmodaal bedeeld zijn in hun bovenkamer.
Toch wil ik mij zeker niet beter voordoen als een ander.
En ben eigenlijk best jaloers aangezien ik niet boos te krijgen ben.
Zou soms ook wel is me partner de touwpieeeeeeeeep in willen vloeken ipv alles te kunnen begrijpen/plaatsen wat een ander doet of denkt.


reactie op @ivovanwely:
Blessings Marjolein Zelf ook geen last van woedeaanvallen maar wel van die Black-out momenten dat ik het allemaal even niet meer weet en dan de prikkels teveel zijn geworden.

Herkenbaar?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
nou Ivo hier neem ik aanstoot aan want ik ben zeker niet dom en ik kan om de voor andere onbegrijpbare zaken boos worden.
Als ik jou bijvoorbeeld iets zie doen wat fout lijkt te lopen dan wil ik al snel helpen maar als dat afgedaan word met waar bemoei jij je mee dan ontplof ik en dat kan op slaande ruzie uitlopen
reactie op @hansarendsen:
Naomi - Ik heb dat ook.. ik heb bepaalde triggers en dan kan ik heel fel worden. ontploffingsgevaar zoals mijn vriend dat noemt. Ik heb het best goed onder controle maar vind het soms wel lastig..
2 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Hoi Naomi, hoe ontstaan die ontploffingen bij jou dan als ik vragen mag.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Naomi - Weet ik niet, ik weet ondertussen wel een aantal triggers. Als ik het gevoel heb dat ik controle verlies, teveel prikkels (teveel mensen, te warm, te klein, te veel herrie, teveel mensen die tegen me praten of iets van me willen), honger, mijn medicatie niet genomen, vermoeidheid... een mijnenveld zoals je ziet ;). Ik word dan eerst onrustig/overprikkelt en dan krijg ik hoofdpijn en begin ik als een "wilde dier te kijken bewegen" zoals mijn vriend het omschrijft. Tot dat is een ontploffing nog goed te voorkomen. Tot het hoofdpijn stuk helpt een stevige knuffel en rustig ademhalen, vanaf de hoofdpijn moet je me vooral niet meer aanraken en zelf tot rust laten komen. Ik weet dat vanaf dan mijn hoofd "tegen me liegt" en ik alles heel zwart ga zien, een soort paniek toestand. Dus vooral niet denken en niet uitspreken wat er in mijn hoofd omgaat. Als je me dan gaat "pushen" dan is er ontploffingsgevaar, en dat kan een grapje zijn wat verkeerd valt, of een verwijt etc. En als ik eenmaal die glijbaan af ga dan is het goed mis. Het lukt me 9 van de 10 keer om het te voorkomen, maar ongeveer 1 a 2 x in de maand lukt dat niet..
2 jaar geleden

Beantwoorden

Andries McQueen Klinkt exact als mijn zus inderdaad. 
Mijn zusje werd trouwens laatst nog door een therapeut beschreven als een tikkende tijdbom. 
Ik begreep wel wat hij bedoelde, maar was niet zo subtiel van 'm. Je kan de reactie van mijn zusje wel raden! 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Naomi - haha ach ik h genoeg zelfkennis en zelfspot. Ik vind het vooral vervelend voor mijn vriend eigenlijk....
2 jaar geleden

Beantwoorden

Ivo Van Als mensen boos op mij worden om wat dan ook laat ik ze lekker uitrazen het doet mij zelden iets.
Ik voel alleen extreme prikkels
Als moederd zeg ik hou van je voel ik daarbij niks.
Als ze jankt vloekt of wat dan ook om iets wat ik gedaan heb. Denk ik jezus wat houd ze van me.
Als iemand mij een tik geeft omdat het uitloopt op slaande ruzie dan incasseer ik die en loop ik weg.
Mocht ik nog een tik krijgen dan vrees ik dat ik bang word van mezelf. 
Zelde voorgekomen 2x  maar ik zie dan zwart en ga meteen voor iemand ze nek breken.
Ik ben 40 jaar spanningsvermijdend bezig geweeest.
Liep zelfs daardoor weg van mezelf nu 1.5 jaar bezig met mezelf te leren kennen. Wat wil ik wat vind ik. Heb soms nog steeds geen idee van wat ik moet nu ik leef ben leeg ik werk 5uur per dag.
Al 1 jaar ziektewet 20%gekort op loon daardoor.
Ben bezig om het aantal uren op te bouwen maar voel dat ook dat een aanslag is op me.
Maar stoppen brengt ook prikkels spanningen die ik nie trek.
Liefst verkoop ik me huis stop met werken ga naar de zon en verder met mezelf te leren kennen.....
En nu weet ik eigenlijk niet eens waar ik op reageerde.
Maar ik trek zelfs de spanning van het veranderen naar amfexa al niet allergische reactie ervan en nu maar afwachten wat ik van het weekend slik.
Dit is er iig weer even uit
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
Mijn psychologe is daar in middels ook al achter dat ik zo in elkaar steek maar nu is zij met iets geweldigs gekomen ik ga binnenkort naar een neuropsycholoog die plakt een aantal plakkers op mij hoofd en laat mij dan wat testen doen en daar zou dan onomstoten uitkomen of ik nou ADHD heb of niet en deze meneer of mevrouw mag mij dan ook de juiste medicijnen voorschrijven.
reactie op @hansarendsen:
Medicijn Man Plakkers? Heb je gebruik gemaakt van Neurofeedback?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Monique Bollemeijer 2 jaar geleden geplaatst
Hans... neuropsycholoog... lijkt me ook wel wat. Ga ik overleggen met mijn therapeut. Ben benieuwd. Ik zit niet aan de medicatie maar gebruik natuurlijke middelen zoals  Valeriaan en Aroma-therapie. 
reactie op @moniquebollemeijer:
Coen Olde Bijvank @moniquebollemeijer​ Aroma therapie? Nooit van gehoord... kun je dit in het kort toelichten?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Monique Bollemeijer Aroma therapie is met geuren werken in een diffuser of opbrengen met een roller. Google maar eens op Young Living. Ik ben er pas mee begonnen. Het kan bijdragen aan rust.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Wat leuk om te lezen, excuus voor de late reactie. Mijn vrouw heeft het ook gekocht, de geuren brengen inderdaad een soort van rust en vakantiegevoel :)
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
Woedeuitbarstingen bij mensen met ADHD (of niet) duidt vaak op Stress, verslaving(en), onmacht, frustratie etc.. 
reactie op @coenoldebijvank:
Jolanda Roks Klopt
Als duidelijk wordt voor jezelf wat er achter zit kan je er iets mee
Het blijft wel een punt om aan te bljven werken
Dus wat mijzelf betreft moet ik zorgen dat het mij niet zover komt, dus bewustwording en overprikkeling waakzaam voor zijn
Dexamfetamine werkt voor mij ook goed om emoties te reguleren
1 jaar geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
klopt Coen Ik rook al vanaf mij 15e en kan echt niet stoppen en word uit frustratie vaak onredelijk boos
reactie op @hansarendsen:
Coen Olde Bijvank gewoon roken of blowen?

door het roken van weed heeft men veel eerder kans op psychoses en al helemaal als iemand ADHD heeft.. 


2 jaar geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen even over roken en dan vooral over het stoppen met roken.
Ik heb meer dan 50 jaar gerookt en toen de dokter zei: "nou zou je eigenlijk ook moeten stoppen" heb ik hem om hulp gevraagd en gekregen. Champix heet het en het zijn wonderpilletjes.  ik slik van alles zoals bloedverdunners en cholesterol remmers  en die pilletjes zoeken tussen al die stoffen precies de plek in mijn hoofd wat maakt dat ik al meer dan een maand niet meer rook en het gemak waarmee dat is gegaan heeft mij verbaast. ik draaide afgeloen week een chaggie en stak hem op maar het was heel vreemd en ik hem hem al na een haaltje uitgemaakt.
Champix is niet goedkoop en alleen op recept verkrijgbaar maar het werkt echt.
Nou paffers volg mijn voorbeeld en krijg weer een frisse adem en de rest.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Champix voor stoppen met roken, bedankt voor de tip. Lees er ook goede ervaringen en reviews over op internet.


1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
w de bruine 2 jaar geleden geplaatst
zit  denk  ik  ook  verkeerd lol
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
Hoezo w de bruine? je zit hier niet zo gouw verkeerd hoor
Janine Arends 2 jaar geleden geplaatst
Het is voor mij ook heel herkenbaar. Echter tegenwoordig lukt me om niet altijd te ontploffen wanneer iets niet gaat zoals ik dat wil. Maar dit ging niet van de ene op de andere dag over. Het vergt veel discipline om niet automatisch uit je dak te gaan. Het is het echter wel dubbel en dwars waard want het staat een beetje gênant als je en plein public jezelf verliest in een woedeaanval... Dát was het moment waarop ik dacht:"Waar ben ik in hemelsnaam mee bezig?". Met behulp van coach en positieve affirmatie lukte het uiteindelijk om ermee op te houden. Dat wil niet zeggen dat ik nu nooit meer ontzettend boos worden kan, maar het is net even anders dan.
Alice M 2 jaar geleden geplaatst
Wat vervelend voor jou en je man, Maaike. Ik sluit me aan bij de eerste reacties. Het is een combinatie van frustratie, overprikkeldheid en vermoeidheid. Komt dit je bekend voor, of heeft je man geen last van deze dingen? Ik heb periodes gehad in mijn leven dat ik ook woedeuitbarstingen had, maar nu niet meer. Dit waren momenten waarop ik echt overbelast was, bijvoorbeeld toen mijn zoontje klein was en veel huilde vanwege reflux. Soms werd het zwart voor mijn ogen als mijn man daar bovenop ook nog eens klaagde over het huishouden of iets dergelijks. Dan ging ik heel hard schreeuwen, wat ik achteraf erg vervelend vind en ook niet begrijp. Bij mij heeft het geholpen om de oorzaak aan te pakken, we hebben mijn zoontje kunnen helpen met medicijnen. En wat ook helpt is vaak en veel eten :) En dan vooral iets eten wat je erg lekker vindt, omdat je daardoor gelukshormonen aanmaakt. Je zou ook eens naar de voeding van je man kunnen kijken. Het schijnt te helpen voor je gemoedstoestand om veel eiwitten en avocado's en bananen, etc. te eten. Google het maar eens (het hormoonbalansdieet is ook een hele goeie). Ik heb voor mijn werk een keer een met autisten gewerkt en daar heb ik geleerd dat zij er heel veel baat bij hebben om af en toe extra eiwitten te eten om minder gefrustreerd te zijn. Dit jongetje kreeg vegetarische eiwitproducten als tussendoortje en noooooit suiker. Dat zou ik echt zo veel mogelijk proberen te vermijden. Maar nogmaals, ik denk dat je er vooral veel aan hebt om de oorzaak aan te pakken en en een aangepast dieet kan daarnaast een goede ondersteuning zijn. Hebben jullie kinderen? Dan zou maatschappelijk werk wellicht kunnen helpen. Ik heb daar veel aan gehad. Heel veel succes er mee.
reactie op @alicem:
Coen Olde Bijvank Zou je over het hormoonbalansdieet een keer een topic willen schrijven met jouw eigen ervaringen? Ben heel benieuwd.. en wellicht dat andere ook zijn of haar ervaringen over het hormoonbalansdieet willen delen..
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sara Br Interessant dat met voeding inderdaad !
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
ik heb wat jij schreef echt heel aandachtig gelezen Alice en ik geloof het voor een groot deel maar mijn woede komt uit een andere hoek. ik kan niet tegen onrecht dat hebben natuurlijk veel mensen maar ik heb dat extreem. Ik stond pas in de rij in een supermarkt en daar stond een man zijn vrouw toch voor rotte vis uit te maken dat ze in huilen uitbarstte. Ik draaide mij om en zei`ik weet de aanleiding niet maar meneer dit doe je toch niet midden in een winkel?" ja en toen wou hij tegen mij beginnen. Nu ben ik voor de duvel nog niet bang en heb ik aan full contact vechtsporten gedaan. Toen hij zag dat ik niet terugweek bond hij wat in. ik nam hem mee uit de rij omdat ik niet wou dat iedereen zou horen wat ik tegen hem wou zeggen. Ik kookte van de adrenaline wat door mij bloed stroomde en ik denk dat hij dat door had,want het was ineens een lammetje. sorry begon hij. Dat moet je niet tegen mij zeggen maar tegen je vrouw. Die stond er beschaamd bij te kijken maar de man pakte haar vast en kuste haar en ik hoorde hem sorry schat zeggen. Ik kalmeerde wat en liep terug naar mij kar in de rij. een aantel mensen zeiden dat ze het zo moedig van mij vonden maar daar had het dus niks mee te maken. Er was geen haar op mijn hoofd dat ik die vrouw zo zou laten vernederen in die winkel daar kan ik niks aan doen dan MOET ik handelen.
het had heel anders kunnen aflopen, als die man mijn hulp had afgewezen dan was ik ontploft met alle gevolgen van dien
reactie op @hansarendsen:
Alice M Goed zeg dat je dat hebt gedaan. Gelukkig heeft de man toen naar je geluisterd. Het oorspronkelijke bericht gaat volgens mij meer over woedeaanvallen in huiselijke sfeer, maar wat overeenkomt is dat je het niet kunt bedwingen. En in jouw geval heeft dat positief uitgepakt. Maar het kan ook heel vervelende gevolgen hebben als je geen controle hebt over je woede.
2 jaar geleden

Beantwoorden

War Hoofd Goed gedaan ! 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Mark Lemmers In deze situatie mooi aangepakt.

Toch mag je eigen temperament nooit tot geweld leiden. Je bent zelf verantwoordelijk voor je gedrag. ADHD kan dat lastig maken, maar het is niet iets waar je je achter kunt verschuilen als vrijbrief "ik ben nu eenmaal zo"...
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Ron J 2 jaar geleden geplaatst
Toevallig had ik het net nog en het ging nergens over het komt overigens nooit voor als ik mn medicatie gebruik, dus overdag in mmijn geval. Het is niet te controleren helaas, ik zal savonds maar een stopbordje op mn voorhoofd plakken.
reactie op @ron:
Medicijn Man maar het ontstaat toch wel uit iets.. 

de knop gaat toch niet automatisch om van vrolijk naar boos.. bewijze van..
1 jaar geleden

Beantwoorden

Sara Br 2 jaar geleden geplaatst
We voelen het volgens mij allemaal aankomen, spieren spannen aan, hoofd op overload....maar hoe voorkom je het dan? Ik vind dat echt heel moeilijk. Vooral als die woedeaanval in een ruzie met mijn man voorkomt, en hij op dat moment niet kan/wil helpen en mij negeert. Echt gek wordt ik dan. Tips?
reactie op @sara:
Mark Lemmers Kun je op zon moment niet even weglopen en tijd voor jezelf nemen? Je man reageert waarschijnlijk niet, omdat hij weet dat dat op zon moment niet helpt.

Je kunt dus beter even afkoelen en verder praten als het wel lukt om ook te luisteren. Anders heeft de discussie ook geen zin en is je man alleen jouw uitlaatklep...

Ga dan liever even wandelen, hardlopen of koop een boksbal.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Alice M Ja Mark dat is rationeel gezien een hele goede oplossing, maar ik weet niet of dat voor iedereen werkt in de praktijk. Als ik voor mezelf spreek, komt het niet eens in me op om een oplossing te bedenken om rustig te worden. Op een helder moment weet ik wel dat je beter weg kunt lopen als je boos bent, maar op dat moment denk je daar niet aan. En, in mijn geval, wil je dat ook niet, want je bent dan zó boos dat je per se je punt duidelijk wilt maken voordat je het kunt loslaten/ weglopen.
@sara je vroeg om tips, ik heb geen aanvullingen naast wat ik eerder heb genoemd. Zoek hulp van maatschappelijk werk of de praktijkondersteuner bij de huisarts. Hopelijk kunnen zij je helpen.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Mark Lemmers Als je daar niet aan gaat werken, dan zul je altijd het probleem houden... Er is geen magische oplossing en je kunt niet verwachten dat iemand anders het voor jou oplost.

Ja, dat is veel lastiger met ADHD, maar je kunt ook niet zeggen, ik heb ADHD ik mag op iedereen boos worden en kan er niks aan doen...

Je kunt wel als je niet boos bent eens met je vriend erover praten, wellicht kan hij een codewoord geven (ga maar even afkoelen) als hij ziet dat je gaat koken. Vervolgens is het wel aan jou om je over je woede heen te zetten en niet kost wat kost je gelijk te halen. Ook al ben je op dat moment zo boos.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sara Br Thanks voor het meedenken. "Gewoon" weglopen lukt mij dan inderdaad niet zo makkelijk. Ik zoek dan echt een manier om de emotie kwijt te raken, het moet 'opgelost' worden ofzo.

Maar ik vind het wel een goede tip om iets te zoeken wat ik dan kan doen om rustig te worden. Huilen helpt sowieso weet ik, maar misschien moet ik inderdaad eens proberen gewoon een rondje te lopen (al zijn veel van die ruzies 's avonds laat, pyama al aan etc.) Of opschrijven hoe ik me voel (even hardop denkend….).
Het liefst heb ik dat mn vriend me gewoon even vastpakt en zegt dat ik rustig moet worden, maar snap ook wel dat dat voor hem niet zomaar kan. Een knuffel helpt trouwens bij mij wel vaak als ik gestresst ben of in paniek. Dan zeg ik: Mag ik even een knuffel voor mn stress release?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Gijs M Wat je hier zegt Sara is zooooo herkenbaar. En zo bizar tegelijk. Je ratio weet gewoon dat t niet goed is maar de rem gaat er gewoon niet op. En idd, die knuffel... alles wat je dan nodig hebt.
Het effect bij ons is echter dat ik mijn vrouw juist enorm wegduw. Dus ik heb geborgenheid nodig en zij is totaal uit contact met mij

Wat bij mij helpt is het volgende: bij ieder klein momentje dat ik maar heel even in de 'aan' modus ga  ik direct daarna zoeken 'wat had ik wel kunnen doen'?  en bespreek dit gelijk met mijn partner. Voorbeeld: ' ik kan volgende keer beter gewoon aangeven wat ik voel' of 'ik ga mijn best doen om eerst even bepalen wat ik voel'  
Wat voor mij nl vaak het geval is is dat ik me aangevallen voel, of niet begrepen, of onzeker. Maar dat zijn mijn gedachten. Zo ziet een ander mij namelijk helemaal niet.  Mijn partner kan heel goed met me praten zolang ik het maar bij mezelf hou. En zal mij ook nooit afwijzen op mijn gevoel. 
Door dit als mini-therapie te doen leer ik mezelf dat een uitspraak, of blik of zucht of houding en en en van mijn partner niet op mij is gericht, Maar alleen iets zegt over haar gevoel.
8 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben de lul, zal het snel uitleggen mijn vriendin trekt het niet meer ze is op oorlogspad ze heeft mijn gsm afgepakt en verstopt ik mag de huiskamer niet in en ik moet buiten slapen. Dat is niet zo erg als het lijkt want ik heb een overdekt terras waar een lacune set staat dus droog en uit de wind en het is hier net lente. maar ik zou volgende week naar een nieuwe therapeut gaan dat staat nu ook op losse groeven.
reactie op @hansarendsen:
Mark Lemmers Waarom trekt ze het niet? En doe je wel echt je best om haar tegemoet te komen?

Kan me niet voorstellen dat ze je zomaar uit huis zet...
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
o zelfs dat mag niet meer ik moet de poort uit en de straat op dus nu word het due wel menens
reactie op @hansarendsen:
Sara Br Ah, nee zeg. Dat is echt serieus lasting. Hoop dat jullie het op kunnen lossen!
2 jaar geleden

Beantwoorden

War Hoofd 2 jaar geleden geplaatst
O wat akelig. Heb je zo lelijk tegen haar gedaan? 
Misschien kan je een nachtje logeren bij iemand tot de boel weer bedaard is. Jullie allebei dan. 

En die nieuwe therapeut staat niet op losse schroeven.  Dat bepaal je altijd nog zelf. 
War Hoofd 2 jaar geleden geplaatst
Voor allen : het enige wat echt helpt is ander gedrag er tegenover zetten. Want uit je plaat gaan doe je niet overal toch ? Ik ga even ervan uit dat de meesten dat niet doen. Dus als je het niet doet op bijv je werk dan kan je het i houden tot een zeker ander moment.
Dus als je veel spanning hebt weg lopen en iets anders gaan doen wat helpt. En sowieso afspreken thuis dat je dat gaat proberen. Als het mis dreigt te gaan dat je tevoren uit de situatie stapt. En als je weer kalm bent pas terug gaat. Als het  oh niet klaar blijkt te zijn nog eens doen net zolang tot je er normaal over kun t praten. 
Wel tevoren alles goed afspreken en zorgen voor een plekje elders. Eventueel in de schuur ofzo, leg er iets neer om te doen. Of ga daar met een tennisracket op een tuinstoel kussen meppen, hang een boksbal op, net wat jij wil. 
Naomi - 2 jaar geleden geplaatst
Het enige wat helpt is praten praten, uitleggen wat er in je hoofd gebeurd (niet als excuus gebruiken maar inzicht geven in..) en heel vaak sorry zeggen daarna! Duidelijk laten merken dat je er aan werkt, dat er verbetering in zit.. 
reactie op @n238:
Coen Olde Bijvank juist! blijven communiceren, dat is enorm belangrijk! Ook bij mensen zonder ADHD.. belangrijk hierbij is dat je rustig blijft en niet gaat schreeuwen.. elkaar uit laat praten.. alles wat je dwars zit bespreken en weer netjes afsluiten..


2 jaar geleden

Beantwoorden

Stoere Ruklans 2 jaar geleden geplaatst
Heel herkenbaar dit allemaal. Ook ik raak heel makkelijk boos, maar vooral thuis. Vaak om kleine dingen, waarvan ik (achteraf) weet dat mijn reactie overdreven is. Ik herken ze tegenwoordig steeds beter, en kan ze voelen op komen zetten. Soms kan ik ze tegenhouden. Maar er zijn gewoon veel situaties waar ik geen controle over heb, en die kenmerken zich door twee dingen: 

1. het is iets dat vaker is gebeurd, of regelmatig gebeurt
2. ik weet dat erover praten zinloos is, ik kan mijn gelijk niet halen bij mijn vriendin: ze ontkent, is het niet eens, wat dan ook.

Voorbeeld: 's ochtends in bed in het weekend, onze dochters erbij, en mijn vriendin is aan de beurt om naar beneden te gaan met de meiden zodat ik me nog even kan omdraaien. Komt niet vaak voor, want meestal ga ik er van mezelf al uit want direct klaarwakker en onrustig, jullie kennen het wel. Maar het duurt dan soms nog wel een half uur voor ze eruit is. De kinderen zeggen elke paar minuten dat ze naar beneden willen, ik wil nog even slapen, en ze blijft het maar rekken. Als ik haar aanspoor om te gaan krijg ik te horen dat ze echt zo gaat, ik rustig moet doen, enz. Ik voel dan zo'n frustratie, dat al heel snel overgaat in woede. Het enige dat ik kan doen is er zelf uit gaan om te voorkomen dat het een schreeuwende ruzie wordt. Maar dat wordt het uiteindelijk toch, omdat ik het oneerlijk vind en de toon al is gezet.

Herkent iemand anders dit? 
reactie op @stoereruklans:
Mark Lemmers Kun je hier later niet over praten? Niet op het moment zelf, maar op een rustig neutraal moment. Aangeven dat je dit heel vervelend vindt...

Wellicht vind je vriendin het gewoon enorm lastig om op te staan en weet ze niet waarom jij je zo druk maakt. Er eens rustig over praten en naar elkaar luisteren kan dan altijd helpen...
2 jaar geleden

Beantwoorden

Stoere Ruklans Er later over praten levert hetzelfde op: geen (wederzijds) begrip, maar ruzie. Je slaat de spijker eigenlijk op de kop met "weet ze niet waarom jij je zo druk maakt". Waarom ik mij druk maak verschilt per situatie, maar het heeft altijd iets met controle en/of onrechtvaardigheid te maken heb ik bij therapie ontdekt.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
MIJN ZUS IS EEN HELE ZWARE PZ MANAGER EN DIE HEET OVER DE TELEFOON MET HAAR GESPROKEN MET HEEL POSITIEF RESULTAAT. IK WOON EER THUIS EN WE PRATEN WEER NORMAAL PFFFFFFFFFFFF
reactie op @hansarendsen:
War Hoofd Dat is fijn. En nu ? Zoeken jullie samen ook hulp ?  
2 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank heel mooi om te lezen @hansarendsen​ en wat een super zus heb je!!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
Ze gaat in ieder geval mee nu maandag mee naar die neuro psygiater dus heengegane is er.
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
dat moet dus het begin is er zijn. ik kreeg trouwens net te horen dat het bij de neuro psychiater meerdere sessies worden ik ben benieuwd
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
en ja warhoofd ze gaat volgende week ook mee naar de psygiater en die heeft het woord relatie-therapie al laten vallen so lets hope
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
Gisteren voor het eerst naar de neuro psychiater en dat viel op meerder vlakken mee. de testjes hadden god zei dank niks met geheugen te maken en hij denkt na een bezoek toch aan ADHD. de kosten sloeg ik wel van achter over, voor dat uurtje moest ik 460 euro neer tellen, vandaag moet ik weer en dan is het 90 euro.
Ik kreeg een kap op mij hoofd met elektroden die met draadjes met een apparaat verbonden waren. Ik moest eerst 3 minuten zo rustig mogelijk en met mijn ogen dicht blijven zitten zodat hij een basis had om daarvandaan te kunnen vertrekken en daarna moest ik naar een beeldscherm kijken terwijl mij hand op een pc muis lag. Op het scherm flitste blokjes op, de ene keer boven en dan weer beneden maar heel erg random. als ze boven flitsten moest ik klikken. Daarna kreeg ik een koptelefoon op en kreeg ik piepjes te horen lage en hoge. alleen bij de hoge piepjes moest ik klikken. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en heb een paar keer mij hoofd naar rechts gedraaid  om naar het apparaat te kijken waar dan een wild lijnenspel op verscheen. vandaag krijg ik de vertaling van de test best spannend dus.
War Hoofd 2 jaar geleden geplaatst
Succes Hans !  Je krijgt hopelijk wel een deel vergoed van de zorg verzekering  ? 
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
vandaag dus voor 2e keer de neuro psycholoog en ja hoor zijn oordeel:  ADHD en meteen een recept voor concerta 36 ml gram en als ik merk dat het niet voldoende is mag ik er een van 27 bij pakken en als dat nog te weinig is dan 2 van 36 en na twee weken mag ik langs komen om te vertellen hoe het gaat. Volgens hem gaat het gepaard met wat je weegt.
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
alleen waarom zijn die van 36nu ineens 70 euro?

Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
mij allereerste pilletje concerta 36 ml gram net geslikt bij mij  koffie en het hakt er in als een bom. Normaal stond ik nu op en ging ik naar buiten om ff te roken maar nee ik ben de chaos op en rond mij bureau aan het opruimen. het is niet normaal wat er allemaal te voorschijn komt wat ik al lang kwijt was.
maar wat ik eigenlijk wou zeggen is als er hier nog mensen zij die nog niet duidelijke in kaart hebben wat er in je hoofd gebeurd, GA als de gesmeerde bliksem naar een neuro psycholoog dan krijg je heel duidelijk te horen wat er mis is. Voor mij was het de enige en laatste stap in de lijdensweg tot nu toe
reactie op @hansarendsen:
Mark Lemmers Fijn dat het zo goed werkt.

Probeer alleen wel niet te verwachten dat direct al je problemen zijn opgelost met een pilletje. Vooral de eerste dagen wat het effect voor mij enorm, maar het moet even stabiliseren.

Ook met medicatie zul je waarschijnlijk je uitdagingen houden, maar het zal allemaal wel net iets makkelijker gaan.

Ik zeg dit niet om je te ontmoedigen, maar zeker ADHDers kunnen enorm enthousiast zijn, maar ook enorm teleurgesteld als het effect na een week toch iets minder groot is dan de eerste dagen verwacht. Een valkuil voor mijn gevoel is dan telkens hoger gaan in dosering om het effect van de eerste dagen te evenaren.

Verandering gaat altijd langzaam en met stapjes, dat is niet erg. Zolang je maar langzaam de goede kant op gaat :) .
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
ja warhoofd ik krijg een groot deel terug maar niet ven die dure pillen
reactie op @hansarendsen:
Coen Olde Bijvank wel eens dexamfetamine 2.5 mg of Ritalin geprobeerd? Deze worden beide vergoed door alle zorgverzekeraars in Nederland.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
Hier in belgie word helemaal niks vergoed ik heb wel het e.e.d terug gehad van die monster rekening van die neuro psycholoog
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
maar kost concerta in Nederland ook zo duur? Hier kost een potje met 30 stuks 52mlgram 72 euro
Leo Hekdam 2 jaar geleden geplaatst
Woede aanvallen of uitbarstingen gaan vaak gepaard met verslavingen. Dit vertel je natuurlijk 123 op zo’n forum.. maar dan kan er ook niet goed worden gekeken naar het “hoe en waarom”

Er ontstaat toch niet zo maar een uitbarsting van woede?!

Veel mensen met ADHD zijn enorm prikkelbaar.. en dan in combinatie met genotsmiddelen die dan niet te verkrijgen zijn, kan het al snel mis gaan.

Ik spreek uit ervaring en maakte het regelmatig met mijn broertje mee.. nu hij geen drugs meer gebruikt.. zijn de woede aanvallen zo goed als verdwenen..

Wie herkent dit?
reactie op @leohekdam:
Coen Olde Bijvank goede aanvulling.. denk dat velen hier op het forum zich niet 100% blootgeven... wat ook wel weer logisch is natuurlijk..

maar er schuilt vaak veel meer achter dan 'alleen' woede uitbarstingen.. het is combinatie van allerlei factoren.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
Ik was net in Nederland en zag een apotheek en ik naar binnen met mijn Belgische recept voor Concerta 52 milligram wat ik van de huisarts had gekregen en heb daar gevraagd wat het daar koste en of ze het mij mochten geven, nou eerst vertelde zij mij dat ze daar slechts 42 euro kosten maar toen vervolgde ze met nee u krijgt het niet omdat een Nederlandse arts het moet voorschrijven. Nu ben ik ze dus maar bij mijn Belgische apotheek gaan halen voor 82 euro at is dus 40 euro duurder de dieven. Wij helpt mij met dit probleem en kan bv extra pillen bestellen of zo. Ik zou heel dankbaar zijn.
reactie op @hansarendsen:
Marissa Matton In België wordt ADHD nog niet erkend, laat staan dat er iets van meds wordt terug betaald !!! In Belgie sta je alleen , niemand die je handje vasthoudt gelijk in Nederland jammer genoeg. Meds worden terug betaald tot je achttiende en daarna draai je er alleen voor op. Psychiaters die gespecialiseerd zijn met ADHD bij volwassenen zijn er zelden. Hier staat alles nog in zijn kinderschoenen zou ik zo zeggen, en tegen wanneer het hier gaat terug betaald worden of tegen wanneer we hier enige erkenning gaan krijgen zijn wij tegen dan al lang dood vrees ik. Er wordt ook geen geld vrij gemaakt voor volwassenen met ADHD in Belgie vinden ze niet belangrijk genoeg kinderen wel , maar ja wat zijn wij daarmee. Ik zou zeggen leer er met leven , ik probeer dat ook te doen en er u druk in maken heeft geen enkele zin. Of verhuis naar Nederland , kan je ook nog altijd doen. Grt Marissa
2 jaar geleden

Beantwoorden

War Hoofd 2 jaar geleden geplaatst
Geen idéé hoe je dat geregeld krijgt. Kun je vanuit België in Nederland terecht met joiuw zorg verzekering  ? Ik ben onbekend met het Belgische systeem, weetg alleen dat ze niks vergoeden voor ADHD. 
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
klopt en is het niet verschrikkelijk ik mag van mij psycholoog niet solliciteren tot ik stabiel ben dus moet mijn vriendin dit allemaal betalen. Maar ik heb de apotheek om een factuur gevraagd van die dure pillen en stuur het toch op nee heb ik ja kan ik krijgen
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
ik slik al  3 dagen niks meer en dat heeft een reden: ik was ineens een hele oude man ik was duizelig en als ik ging zitten kon ik niet meer opstaan. het was zelfs zo verontrustend dat mij vriendin de dokter heeft laten komen. die heeft mijn bloeddruk gemeten de zuurstof in mijn bloed en nog wat zaken. hij kon niks vinden tot ik hem de bijsluiter van concerta liet lezen. en toen wist hij het zeker en zij hij mij  onmiddellijk te stoppen  met die troep. Dat waren echt zijn woorden. ik voel het langzaam beter gaan dus ik wacht nog even voor ik er weer een inneem.
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
nu slik ik al een week iedere ochtend 1 van 27 mg en dat gaat goed gelukkig
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
volgende week heb ik een afspraak in het ziekenhuis en dan ga ik door de tunnel voor foto's van de binnenkant van mijn hoofd want sinds die aanval is er nog steeds van alles mis met mij.
Linda Alexandra 2 jaar geleden geplaatst
@hansarendsen, was je bloeddruk te hoog? Had je last voordat je die aanval kreeg? Heb je het idee dat de 54mg teveel was en dat je het beter deed met de 27mg?
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
ja dat was extreem veel te hoog en ik was opeens al mij kracht kwijt ik kon niet meer opstaan uit de bank en als ik tussen mensen aan tafel moest plaatsnemen dan viel ik om en ga zo maar door en mijn middenrif verslapte waardoor ik af en toe in mijn broek piste en toen liet Linda de huisarts laten komen en die heeft mij onderzocht en die kon nikt vinden tot ik hem de bijsluiter  van concerta liet lezen. toen riep "hij weg met die rotzooi " dus door naar een neuroloog en die wil nu dus weten wat er in mijn hoofd aan de hand is..
Linda Alexandra 2 jaar geleden geplaatst
Dat heb ik ook gehad, met Concerta 54mg en dexamfetamine. Beide gaven een druk op mijn borst. De 54mg Concerta bleek gewoon te veel voor mij. Ik ben toen voorzichtig opnieuw begonnen met een lage dosering. Heb nu 18mg en ik doseer bij met kortwerkende in de middag/avond. Heb jij bij gedoseerd of nam je alleen de 54mg?

De psychostimulantia staan er om bekend de bloeddruk te kunnen verhogen bij volwassenen. Ik meet mijn bloeddruk nu zelf op, eerst dagelijks en nu af en toe.
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
ik had geen last van mijn bloeddruk Linda maar wel van veel ergere verschijnselen waardoor ik ineens wel 100 leek,
ik kon niet meer opstaan uit de bank en als ik tussen twee mensen aan tafel moest gaan zitten viel ik om en moest ik mij vastpakken en mijn middenrif was zo ontspannen dat ik incontinent werd. Maar sinds gisteren is dat allemaal over en voel ik mij weer zoals ik was en nu moet ik dus naar een uroloog om vertellen dat ik niks mankeer.
Linda Alexandra 2 jaar geleden geplaatst
oh oké, in je vorige berichten zei je dat je bloeddruk veel te hoog was namelijk.
De vraag is of die klachten van de Concerta komen? 
Hopelijk kunnen de specialisten je er meer over vertellen.

Hoe gaat het nu? Neem je nu nog Concerta?
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb een WAARSCHUWING voor iedereen die Concerta of Retailing slikt.
ik heb zoals ik al heb vermeld een lichte beroerte gehad maar nu weet ik waar dat van komt.
Mijn psychiater scheef mij een hele hoge dosering Concerta voor omdat ik een volwassen man ben en bijna 80 kg weeg was zijn beredenering, Dat ben ik braaf gaan slikken tot ik die aanval kreeg. Mijn zus heeft op, googel gezocht naar de werkzame stof in deze pillen en las daar dat dit bij hoge doseringen kan lijden tot hartfalen.beroertes en zelfs de dood.
ik lees hier dat sommige mensen meer dan één soort slikken. dan is het een optelsom van wat je slikt. een gewaarschuwd mens voor twee.
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
overigens slik ik nu een normale dosering Concerta en dat gaat goed samen met mijn bloedverdunners en chaolestorol remmers.
War Hoofd 2 jaar geleden geplaatst
Wat akelig Hans, sterkte ! Ik hoop dat je niet al teveel schade hebt opgelopen. 
Meestal worden de dosissen opgebouwd. 
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
nou ik heb er gelukkig haast niks aan overgehouden War Hoofd en ik ga zo weer naar een neurologe in het ziekenhuis om er over te praten want ik mag niet werken en geen auto rijden en ik voel me helemaal niet ziek of zo.
Linda Alexandra 2 jaar geleden geplaatst
Sterkte Hans. Ik hoop dat mensen je waarschuwing ter harte nemen want men vraagt af en toe om hele hoge doseringen, soms zelfs illegaal. Ik denk dat de ADHD verschijnselen nooit helemaal weggaan, het is meer een steuntje in de rug. En als het helemaal niet werkt, dan moet men misschien andere medicatie overwegen...

Ik hou het ook bij een lage dosering en heb geaccepteerd dat ADHD bij me hoort, met deze lage dosering en aanpassingen doe ik het verder goed. Wat is je dosering nu?
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
voor mensen die het interesseert zal ik schrijven wat ik de afgelopen tijd heb meegemaakt.
Ik heb eerst in een tunnel gelegen dat heet een MRI van mijn hoofd dat ding maakt een herrie zeg.
ik kreeg een kaartje mee waarmee ik later op min pc de beelden kon bekijken. je vliegt zo door je hoofd beeld voor beeld van voor naar achter en van links naar rechts. ik zag daar niks op maar de dokter had de beelden ook en die zag een paar verstopte adertjes en dat is dus een beroerte. Toen naar een uroloog dat was gelukkig een man want toen kreeg ik eerst een vinger en en daarna endoscoop ik mijn kont. Toen foto's van mijn hart de voorkant was niet erg maar de achterkant moest via mijn slokdarm ook met een endoscoop dat was pijnlijk maar ook wel interessant want ik kon meekijken op een monitor, ik had een invus in mijn arm en daar stond een zustertje vreselijk mee te klooien. ze moest zodra de dokter erom vroeg een injectienaald vol contrast vloeistof injecteren maar toen de dokter ja zei werd ik zeiknat want ze had een verkeerde aansluiting gekozen. de dokter nam het van haar over en zette een opnieuw gevulde naald nu op de juiste plek en toen werd zelfs voor mijn duidelijk waarom dit belangrijk was ik zag in ene heel scherp mijn hart kloppen en toen hij wat omhoog kwam met de endoscoop zei hij kijk"dit is jou aorta en dat witte randje is kalk, niets verontrustends hoor en toen trok hij die buis weer uit mijn keel en heb ik twee dagen pijn in mijn keel gehad..  Daarna moest in naar een neuroloog waar ik een kapje op kreeg net als bij de neuro psycholoog. ogen dicht, ogen open enz enz, Nu ga ik deze middag weer naar de neurologe die Goed luistert en mij de bloedverdunners en cholesterol remmers heeft voorgeschreven, ga met haar praten over. ze hebben me langs alle kanten onderzocht en kunnen niks vinden het moet dus wel van die zware Conserta komen,
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
vandaag naar de neurologe  van het ziekenhuis geweest en ik hoef pas over 3 maanden weer terug te komen maar ik moet wel stopen met Concerta dus dat gaat wat worden de komende dagen
reactie op @hansarendsen:
Medicijn Man Nog steeds gestopt met Concerta of gebruik je alweer andere medicatie?
1 jaar geleden

Beantwoorden

War Hoofd 2 jaar geleden geplaatst
Wat een vervelende toestand Hans,  sterkte !  💐🍀
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
nu helemaal niks meer Linda opdracht van het ziekenhuis  ze hebben de bijsluiter gelezen en mij gelijk gegeven dat het door die zware dosering in gekomen en toen vroeg  ze mij om er helemaal meet te stoppen dus dat doe ik dan maar.
Linda Alexandra 2 jaar geleden geplaatst
Wat erg allemaal. Het zal wel door die zware dosering zijn gekomen. En is er geen andere ADHD medicatie die je kunt proberen?
Linda Alexandra 2 jaar geleden geplaatst
@hansarendsen​, hoe gaat het nu met je?
Hans Arendsen 2 jaar geleden geplaatst
per dag beter Linda dank je voor jou medeleven en er schijt een natuurlijk pilletje te bestaan maar ik ken de naam niet.
reactie op @hansarendsen:
John Dex Bedoel je LTO3 ?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 2 jaar geleden geplaatst
Ja, natuurlijk leef ik mee Hans. Het is niet niks wat er gebeurd is en ik hoop dat het goed blijft gaan.

LTO3 kan misschien voor je werken. 
reactie op @lindaalexandra:
Medicijn Man LTO3 lees ik alleen maar slechte ervaringen over. Zelf ook een tijdje gebruikt, werkte niet en best wat bijwerkingen.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Medicijn Man 1 jaar geleden geplaatst
Zelf veel last van woede aanvallen omdat ik door mensen vaak niet begrepen wordt, heel lastig vind ik het.

En dan zeggen ze als ik boos word; heb je je medicatie wel gehad Jarno, man ga toch weg of zak in de stront denk ik dan, uiten doe ik maar niet ok meer problemen te voorkomen want dat is beter dan genezen.
Ron J 1 jaar geleden geplaatst
Ik kan nog steeds woedeuitbarstingen hebben, om de kleinste dingen soms, maar alleen savonds als ik geen Dex meer heb ingenomen, overdag bij gebruik van medicatie heb ik er nooit last van. Vroeger heb ik dat vaak gehad, ooit bij het proberen los te draaien van een schroef van mn fiets bijvoorbeeld ( wat niet lukte ) de complete fiets in elkaar getrapt.
reactie op @ron:
John Dex Zo herkenbaar 😂😂😂
Heb al heel wat spullen kapot gegooid of geslagen en daarna ook weer meteen spijt
K+t dat was mijn telefoon "en nu pff"

Gelukkig heb ik dit alleen met materialen bij mensen loop ik aan om erger te voorkomen.

Maar idd ook bij mij is het een stuk minder met medicatie
1 jaar geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 1 jaar geleden geplaatst
Ja, ik ken het ook. Schelden en spullen kapot gooien en daarna kreeg ik spijt en heb ik mezelf wel eens een klap verkocht. Het komt nu met medicatie eigenlijk niet meer voor tenzij ik 's avonds na het uitwerken overprikkeld raak door iets. Thuis trek ik me dan even terug en ze weten dat ze me even met rust moeten laten...
Linda Alexandra 1 jaar geleden geplaatst
Nee hoor, je bent zeker niet de enige....een heel forum vol hier. Het is fijn dat we er hier open over kunnen zijn en het niet uit hoeven te leggen. Natuurlijk zou ik liever hebben dat het nooit voorkomt want ik ben er zeker niet blij mee.
Kitty De Kit 1 jaar geleden geplaatst
Hoi Maaike,
Wat een lief dat je partner wilt helpen. Ik herken mezelf hier ook in. En het was belangrijk voor ons om het patroon hier in te ontdekken. Wanneer gebeurd het precies, wat  maakt hem zo boos. Meestal is de medicatie dan ook niet goed afgesteld of wordt je man overvraagd en zit hij aan zijn tax. Ik weet niet of je iets voor hem kunt doen, als hij het zelf niet weet wat hij nodig heeft. Misschien een relatietherapeut met kennis van ADHD? Zodat jouw behoeftes ook aan bod komen? Zo onstaat er sowieso meer evenwicht. En maakt jullie relatie gelijkwaardig. Daar liep ik nl tegen aan. Ik voelde me de hulpbehoevende partner en voelde me tekort schieten in de relatie.
Sara Br 1 jaar geleden geplaatst
Tja, hoewel ik die woedeuitbarstingen niemand gun, toch inderdaad wel prettig dat we, ik, niet alleen staan. 

Ik heb de laatste tijd weer meer last van woede. Gisteren een enorme aanval gehad (ruzie met mijn man). Dan draai ik echt compleet door. Ben ook bang dat ik agressief wordt. 

Is er iemand van jullie die extra medicatie oid slikt hiervoor? Het gebeurt mij eigenlijk altijd s avonds, misschien is de medicatie dan uitgewerkt. Het is echt heel naar voor mijn man ook, dus wil er alles aan doen om het beter te maken.
reactie op @sara:
John Dex Na de medicatie ben je vaak nog extra prikkelbaar het enige wat je er tegen kan doen is nog een extra ronde medicatie erachteraan met vaak als gevolg dat je dan snachts in bed je stucwerk op het plafon aan het bestuderen bent omdat je niet kan slapen van de medicatie 😒

En ja als ik merk dat het S'avonds echt de verkeerde kant op gaat of ik heb bijvoorbeeld de kleine alleen dan neem ik zoizo altijd S'avonds extra medicatie om dit dus te voorkomen.
Voor alle andere dagen heb ik een hele sterke vrouw aan mijn zijde die weet dat ik op die momenten extra prikkelbaar ben en dingen kan zeg die ik niet meen. Ook is het goed om hier met je partner over te praten zij weet dat ik er zelf ook enorm van baal en neemt het allemaal niet te serieus als ik weer eens mijn momentje heb.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 1 jaar geleden geplaatst
Met John eens dat je na het uitwerken van de medicatie nog wat extra prikkelbaar kunt zijn. Hier kan de omgeving rekening mee houden. En je kunt jezelf even terugtrekken als je het voelt. Het is ook mogelijk om iets bij te nemen, zolang het niet ten koste van je slaap gaat...
reactie op @lindaalexandra:
Hans Arendsen Linda niet jij maar de mijne bleef maar tegen artsen klagen over mijn geheugen met als resultaat dat ik weer verschillende testen heb moeten ondergaan en  gesprekken heb gevoerd en een arts plots zei"was jou moeder niet aan ALS gestoven? toen ik daar bevestigend op antwoordde ging hij verder, dan wil ik nog wat testen voorstellen weer door een tunnel en dit keer kreeg ik eerst radioactieve vloeistof ingespoten en wij vertrokken de volgende dag met het vliegtuig. uit het bloedonderzoek en de scan bleek dat ik het Gen ook draag maar in een andere form, "frontotemporale dementie was de diagnose'. dus dat is mijn toekomst er komt geen eind aan godverdomme.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Medicijn Man 1 jaar geleden geplaatst
Als je merkt dat je een woedeaanval krijgt, kun je toch extra medicatie slikken om dit te voorkomen @sara
Hans Arendsen 1 jaar geleden geplaatst
het enige voordeel van Concerta is dat het 10 uur lang werkt en als je merkt dat jij je uitbarstingen vooral s avonds krijgt kan je best kort werkend pilletje vroeg slikken zodat je concerta werkt tot je naar bed gaat.
Ik zeg het nog één keer doe rustig aan met concerta en hou de dosering zo laag mogelijk om te voorkomen dat je net als ik er een beroerte van krijgt.
Peter Van der Aa 1 jaar geleden geplaatst
Ik herken mij zo in jullie verhalen.   Vanaf half zeven in de avond begin ik het te voelen en dan ben ik tegen niemand vriendelijk en tier ik tegen mijn vrouw en mijn kids nemen dit over en voelen dat.   Al goed dat mijn vrouw weet dat ik er niets aan doen en tracht mij hier dan ook te begeleiden vb door structuur te geven of de kids 2 en 4 j bij haar te nemen.   Als ik in flipstand ben dan ga ik ff buiten in de tuin en doen ik mind fulness met een de app kardia.    In het begin van mij diagnose vier jaar geleden wist ik niet wat mij dan overkwam.  Ik riep tegen mijn vrouw en verweet ze van alles.   De ochtend nadien wist ik zelf niet wat ik gezegd had tegen haar.  Nu weet ik het te voorkomen door prikkels te vermijden en om vijf uur extra medicatie te nemen.   
reactie op @petervanderaa:
Sara Br Lijkt me zo lastig om er ook nog kids bij te hebben! Zou niet weten wat ik moest als ik ook nog kinderen had. Maar mijn man is misschien ook niet zo geduldig als jouw vrouw. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

myrt Van overbruggen hallo. wie im ditgesprek is de ouder met adhd en zoon met ass? 
11 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Sara Br 1 jaar geleden geplaatst
Thanks voor de reacties mensen! Ik heb het erover gehad met mn arts en die zei ook dat een hogere dosis zou helpen. En dat doet het tot nu toe! Eerder nam ik idd ook wel eens een kleintje extra als ik het voelde aankomen. 
Medicijn Man 1 jaar geleden geplaatst
Woede uitbarstingen ontstaat ook vaak door overmatige prikkeling.
Jolanda Roks 1 jaar geleden geplaatst
Er bestaat ook een Verstraining.
Googel maar es.
Is goede traint voor emoties van woede mee om te leren gaan.
Sterkte
Tasoes S 1 jaar geleden geplaatst
Afgelopen maand weer 2 x een echte "uitbarsting" gehad. Zo vanuit mijn tenen. Woh,. Staan schreeuwen pfff longen uit mijn lijf. Ik schrok mij rot. 10-12 jaar geleden vaker gehad in relatie (Eigenlijk altijd in een relatie).
Ik zit met B-O thuis dus ben erg veel bezig met dit alles en ik denk dat de woede idd te maken heeft met stress, onmacht, mijzelf niet duidelijk kunnen maken wat ik bedoel maar ook dat ik zelf vaak de juiste woorden niet kan vinden hoe ik mij voel en hoe daar mee om te gaan...

Eerder is iets geschreven over je gedachtes een naam/ persoon te geven. Zo ben ik het boek "ken je ikken" en voor mij is dit zo verhelderend . Ik zou het iedereen aanraden. Het geeft mij echt meer houvast.

Woede uitbarstingen kunnen ook voortkomen uit "oud zeer" vanuit de kindertijd .... 

Maar goed, het blijft niet leuk en ook omdat, als je gaat, er geen een meer op zit en ik mij echt kwijt kan raken...  gelukkig heb ik al iets meer inzicht gekregen waardoor het mij nu wel lukt om er achter af over te praten met vriend ...
Hobla Beltrum 1 jaar geleden geplaatst
Mijn partner had dit eerder ook altijd woede uitbarstingen.

Maar sinds hij medicatie heeft geslikt is het niet meer gebeurd. 

Ik ben heel blij voor hemzelf maar ook voor ons gezin.

XoXo
Mordicus Anti 1 jaar geleden geplaatst
Hoi Maaike,

Ik heb geen antwoord op je vraag, maar ik herken het wel: ik ben zelf net zo.
Soms kan ik zo verschrikkelijk boos worden. Ik voel het aankomen en weet op dat moment dat het niet terecht is. En dat de mate van boosheid zeker niet op z'n plaats is. En toch kan ik kort na die gedachte helemaal uit elkaar barsten van woede. Om me even zo snel te realiseren dat ik me weer als een malloot gedragen heb.
Dit heeft grote impact op m'n gezin en daar maak ik me ook grote zorgen over. 
Rebeca Zaa 8 maanden geleden geplaatst
Mijn vriend en ik kregen een zeer serieus gevecht dat leidde tot onze breuk, ik maakte me zorgen over onze relatie omdat ik zo veel van mijn vriend hou en hem niet wilde verliezen, dus besloot ik een oplossing te zoeken op internet toen ik zag verschillende getuigenissen van mensen die Heer Bubuza bedankten voor het herenigen van hun relatie, dus nam ik onmiddellijk contact op met Heer Bubuza op WhatsApp: +1 505 569 0396 en vertelde hem mijn relatieproblemen, Hij reageerde en beloofde me te helpen.. Hij verzekerde me dat ik de resultaten binnen 12 tot 16 uur zal zien. Ik deed wat hij me opdroeg te doen, 15 uur later belde mijn vriend me huilend op en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren. Lord Bubuza is geweldig en ik kan niet stoppen hem te bedanken. Neem contact met hem op voor hulp via WhatsApp:: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com
Rebeca Zaa 8 maanden geleden geplaatst
Mijn vriend en ik kregen een zeer serieus gevecht dat leidde tot onze breuk, ik maakte me zorgen over onze relatie omdat ik zo veel van mijn vriend hou en hem niet wilde verliezen, dus besloot ik een oplossing te zoeken op internet toen ik zag verschillende getuigenissen van mensen die Heer Bubuza bedankten voor het herenigen van hun relatie, dus nam ik onmiddellijk contact op met Heer Bubuza op WhatsApp: +1 505 569 0396 en vertelde hem mijn relatieproblemen, Hij reageerde en beloofde me te helpen.. Hij verzekerde me dat ik de resultaten binnen 12 tot 16 uur zal zien. Ik deed wat hij me opdroeg te doen, 15 uur later belde mijn vriend me huilend op en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren. Lord Bubuza is geweldig en ik kan niet stoppen hem te bedanken. Neem contact met hem op voor hulp via WhatsApp:: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com 
Gijs M 8 maanden geleden geplaatst
@coenoldebijvank​  zijn bovenstaande reacties spam?

De woedeuitbarsting.
De laatste koste mij bijna mijn huwelijk. En waardoor?  Niet uitspreken van mijn gevoel en wensen. Althans het niet rustig kunnen uitspreken. En mijzelf totaal genegeerd en gemanipuleerd voelen.
Oorzaak: niet controleren of wij wel hetzelfde dachten. Of we overeenstemming hadden. 

Wij zitten midden in een verbouwing, jajaja we zijn het aangegaan 😁, wat met regelmaat tot stress leidt bij iedereen in het huishouden. Logisch, kijk ieder bouw programma. Zelfs de meest doorgewinterde klusser kent z'n momentjes. Maar bouwen aan iets nieuws voor jezelf geeft enorm veel voldoening.

Ik klapte dus in de doe-t-zelf-zaak. Was al tig keer gevraagd welke kleur ik mooi vond op mijn eigen nieuwe studeerkamer. En kom niet met 100 keuzes, dat gaat niet. Dus ik werd al weken steeds kriebeliger dat ik steeds opnieuw de vraag kreeg terwijl  ik mijn keuze al had gemaakt. En als ik een keuze maak dan staat ie vaster dan een boorplatform op woeste zee.
Nee, zij was er nog niet uit. Over mijn studeerkamer. Voel je wat er aan stond te komen? Een storm uit de 5e categorie.

Ik klapte dus in de winkel toen er 5 staaltjes flexa in de winkelwagen lagen maar niet die van mij. In de auto ging het mis. En hoe. Schelden, tieren, vloeken en als klap op de vuurpijl trapte ik met 30km p/u keihard op de rem waardoor zij in de gordel vloog. Want dat had ik dan wel eerst gechecked, net als dat er geen verkeer in de buurt was. Wel een uitwijkmogelijkheid. Rationeel wist ik dus dondersgoed wat ik ging doen. Mijn punt maken.

Dat koste dus bijna mijn huwelijk. De vorm en heftigheid van de escalatie ging alle proporties te buiten. Wat we samen echter niet goed hebben gedaan is controleren en verifiëren. Iets simpels wat ik als leidinggevende dagelijks doe met mijn team en mijn klant.
Waarom doe ik het thuis dan zo weinig op een rustige manier? Daar ben ik nog niet helemaal uit maar ik vermoed dat het te maken heeft met veiligheid icm geborgenheid.

Wat ons gered heeft: dat ik direct actie heb ondernomen en weer contact gezocht heb met de GGZ waar ik heel snel weer terecht kon. Ik heb nu eerst enkele sessies met mijn coach om mijn hulpvraag weer te formuleren. En dan zoeken naar de juiste therapie. Want ik ben diegene die het op wil lossen!


Ik wilde mijn verhaal even kwijt en hier voelt het veilig. Ik denk dat het veelvuldig voorkomt en ik denk ook dat het met de juiste hulp  gereduceerd kan worden in frequentie en heftigheid. 
Therapie, meditatie, ontspanning, sport, spel, zang, dans  etc etc  zodat je energie gereguleerd kan worden. 
Gijs M 6 maanden geleden geplaatst
Update 27-10

Hierboven beschrijf ik dat het destijds bijna mijn huwelijk koste. Helaas is nu toch aan mijn huwelijk een einde gekomen en mijn 'zijn'  is daar wel een onderdeel van. Het gaat veel dieper en verder dan alleen maar dit maar het is zeker een gedeelte van het probleem. Mijn ex voelde zich bij tijden niet veilig bij mij. En raakte ook regelmatig uit contact met mij.

Spijtig en niet het eerste huwelijk wat eindigt. Ik ga nog prima om met mijn ex, onze connectie is wellicht intenser dan ooit. Maar als partners gaat t niet meer.  En ik begin toch ergens lichtelijk te twijfelen of ik wel een goede partner kan zijn.  Daar waar ik in bijna alle posts opgewekt en vol vertrouwen ben, ligt het nu even heel anders.
jessica Mccray 2 weken geleden geplaatst
Geef die relatie niet op vanwege bedrog, gebrek aan liefde of gebrek aan vertrouwen, er is een man die wonderen doet met zijn betovering bij het herstellen van een verbroken relatie, ik prees heer Bubuza omdat hij me heeft geholpen mijn ex-vriendje te krijgen van 3 jaar terug. Mijn vriend van 3 jaar heeft het uitgemaakt omdat hij me niet meer aantrekkelijk en lieftallig genoeg vond, ik kreeg het contact van heer Bubuza via een vriend die heer Bubuza heeft geholpen haar relatie te herstellen en ik heb contact met hem opgenomen via WhatsApp: +1 505 569 0396, ik vertelde hem mijn probleem en ik deed wat heer Bubuza me vertelde en mijn ex-vriend kwam terug en smeekte me om hem te vergeven en alles is nu perfect, neem vandaag nog contact met hem op voor hulp en jij zult ook getuigen. Lord Bubuza WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 January 2019 om 08:29
Aantal lezers 311
Aantal reacties 136