adhd en werk. Wat is je ervaring?

Laatste reactie 18/09/2021 22:49 door Oliver
· Markeren als ongelezen
Nicole unknown 5 maanden geleden geplaatst
Hoi Allemaal,
Ik ben voor mijn opleiding HBO HRM een scriptie aan het schrijven. Op mijn 40ste ben ik gediagnostiseerd met ADD en er vielen veel puzzelstukjes op zijn plaats. Waarom ik anders was dan mijn collega's en ik vaak trucjes nodig had om staande te blijven. Waarom ik het niet lang volhield op 1 plek en ik bv geen boodschappen kon doen voor een avonddienst. Hier werd ik zo moe van dat ik me door de dienst heen moest slepen. 
Wat me ook opviel is hoe weinig kennis werkgevers hebben van ADHD en hoe weinig er eigenlijk te vinden is met concrete cijfers en begeleiding vanuit de werkgever voor mensen met ADHD en werk. 
Daarom ga ik hier mijn scriptie over doen. Awareness creeren en misschien een product waardoor er proactief begeleid wordt zodat iemand met ADHD zich prettig voelt op de werkvloer en zaken als burnouts en jobhoppen worden beperkt. Misschien een utopie, maar je moet ergens beginnen. 

Zouden jullie me willen helpen met voorbeelden waar jullie op het werk tegenaan lopen en wat volgens jullie je zou kunnen helpen om je werk met plezier uit te kunnen voeren?
Ik zou daar erg mee geholpen zijn. Dank je wel.
Jay Vincent 5 maanden geleden geplaatst
Hoi Nicole,

Interessant dat je dit gaat onderzoeken. Lever dan ook graag mijn bijdrage:

Mijn werk bestaat uit veel actie, maar ook het benodigde papierwerk daarbij. Ik merkte dat ik als ADHD'er de actieve werkzaamheden met plezier uitvoerde. Ook de administratie dat daarbij kwam kijken ging prima. Waar ik echter tegen aan liep waren grotere projecten of bijvoorbeeld lange overleggen. 

Mijn leidinggevenden wisten niet wat ADHD inhoudelijk met zich mee bracht. Zij gaven aan dat zij een ongemotiveerde en soms zelfs luie houding bij mij zagen. Wat het probleem was is dat ik niet wist waar ik bij een project moest starten. Ik vind het lastig om overzicht te creëren en een project in kleine stapjes onder te verdelen.

Toen ik duidelijk uitgelegd had hoe mijn ADHD in elkaar zit, was er veel meer begrip. Niemand twijfelt aan de kwaliteit van werk dat ik lever, en mijn leidinggevenden zijn daardoor bereid mij even op weg te helpen d.m.v. overzicht te creëren. Ook snappen zij dat mijn spanningsboog om achter een computer te zitten niet langer dan 2 uur is. Ze accepteren dat ik daarna 'actie' nodig heb. 

Kortom, waar ik tegen aan liep/loop is dat met name leidinggevenden niet weten wat ADHD daadwerkelijk is, en hoe dat zich uit op de werkvloer. Het ideale plaatje zou voor mij zijn dat er korte en bondige informatie voor leidinggevenden is hoe zij om kunnen gaan met ADHD. Denk aan een kennisclip, foldertje oid. 
Zodat zij niet meer opkijken als ik weer eens mijn werktelefoon thuis vergeet, wegdroom in een vergadering of een groot project uit stel. 
Nicole unknown 5 maanden geleden geplaatst
Hoi Jay,

Dank je voor je hele duidelijke bijdrage. Hier kan ik wel wat mee. Ik heb dit ook besproken met de hr manager en zij zei eigenlijk hetzelfde als wat jij zegt. Zij ziet het dan van de andere kant als een leidinggevende bij haar klaagt dat iemand bv altijd te laat komt en dus onbetrouwbaar is. Als zij dan verder onderzoekt blijkt diegene dus ADHD te hebben en de leidinggevende heeft geen idee wat het precies inhoudt en wat die kan doen om de werknemer te helpen. Inmiddels heb ik hier en daar bij leidinggevenden wat rondgevraagd en het blijkt dat zij idd niet weten wat ADHD inhoudt. Wat me ook opviel is dat zij wel openstaan voor uitleg. 

Ik hoop dat er nog meer mensen reageren om een wat completer beeld te krijgen waar mensen met adhd tegenaan lopen op het werk.
jane bambi 4 maanden geleden geplaatst
Ik zou graag helpen en ik heb wel wat slechte ervaring op mijn werk door ADHD maar ik wil dat liever niet hier plaatsen omdat ze het dan misschien ook kunnen vinden haha. Maar ik wil wel zeggen dat ik het een goed idee vind om hier je scriptie over te doen en het lijkt me super interessant om te zien wat eruit komt.
reactie op @janebambi:
Steve Fischer Hey dag Jane,

Jij had het over slechte ervaringen op het werk die je niet wou delen om dat ze het misschien zoude kunnen terug vinden haha, gelukkig houd jou adhd je op andere vlakken dan werk wel nog steeds scherp haha..

Ik ben Steve en zeer vrolijke jonge van 24jaar. Heb me altijd anders gevoeld dan de andere. Maar dacht dat het normaal was om dubbel zoveel energie als andere te hebben en alles zo intens te ervaren en intens te zijn voor andere.

Maar met gesprekken met de psycholoog komt adhd de hele tijd naar boven en het is wel duidelijk dat mijn brains anders werken dan die van de andere,

Ik heb nog geen diagnose ma die volgt spoedig..
Mij concentreren op mijn werkt kost me alle moeite van de wereld. Van zodra ik afgeleid word is het hek van dam. Ga ik zitten dromen, met collega’s praten, op mijn gsm tikke en is het bijna onmogelijk om mijn focus terug te krijgen zoveel energie kost het me om me te concentreren dat het mij gewoon niet lukt.

Zou je me u ervaringen op het werk met mij willen delen ? Ik beloof niks aan u werkgever te vertellen hahaha


4 maanden geleden

Beantwoorden

Nicole unknown Hoi Jane,

Mocht je toch wat kwijt willen en helpen om anderen mensen met ADHD goed te kunnen begeleiden, mag je me ook mailen naar n.vanginneken@student.avans.nl.

Alles zal met uiterste discretie worden behandeld en geen namen worden genoemd. Ook worden er geen verhalen van mensen gebruikt in de scriptie, maar enkel wat punten waar iemand tegenaan loopt en daar een advies op. Heel anoniem dus. Dit geldt voor iedereen overigens. 

Ik wil graag bekendheid geven aan adhd en wat het meebrengt in het werk. Positief en negatief. met de bedoeling om het negatieve om te draaien in iets positiefs
3 weken geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Laura Stevens 4 weken geleden geplaatst
Hey Nicole, 

Binnenkort mag ik spreken over ADHD waarbij ik ook zal vertellen over ADHD op de werkvloer.
Ik heb zelf de diagnose dus genoeg te vertellen over de struggles tijdens werk. 
Ik ben erg benieuwd naar je scriptie.. Misschien kunnen we eens bellen en informatie delen? 

Je kan me bereiken via info@LStevens.nl en 0657849858
reactie op @laurastevens:
Nicole unknown Hoi Laura,

Dit is een supertoffe aanbieding. Ik heb je al gemaild. Ik wil graag kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.
3 weken geleden

Beantwoorden

J. Bakker 4 weken geleden geplaatst
Ik heb ADD. En dat is op een vrij late leeftijd gediagnosticeerd. Hierdoor heb ik een reeks aan negatieve ervaringen opgedaan over dit thema. Dit gaat over teleurstellingen op school (niet kunnen leren) en werk.

Over het algemeen is ADD niet heel erg herkenbaar. Waardoor weinig begrip. Meestal vinden collega’s mij maar een vage gast. En daardoor heb ik nooit veel aansluiting gehad, en weinig waardering. Ik kon me slecht bewegen in teamverband en mijn leven ging gepaard met paniekaanvallen, fobische trekjes en hyperventilatie.

Maar door mijn beperkingen ben ik voor mezelf begonnen zodat ik mijn eigen omgeving kon creëren.

Het “nodig hebben van prikkels” heeft ervoor gezorgd dat ik veel risico heb genomen. Inmiddels is het een behoorlijk groot bedrijf geworden. Maar uiteraard kom ik mezelf (de ADD-er) weer tegen. Want die eigenaar is toch wel weer een vage gast :-) Maarja, so be it.

Aan de andere kant heb ik door de behoefte aan prikkels en hyperfocus wel wat opgebouwd. Ik heb een goed leven voor mijn gezin gebouwd, en krijg nu op een andere manier waardering (niet omdat ik zo’n teamplayer ben). En waardering is belangrijk.

Dit is mijn manier om mezelf staande te houden. Maar ik heb niet de normale weg kunnen nemen
reactie op @josephe:
Nicole unknown Oh wow. Dat van die late diagnose is heel herkenbaar, maar hoe goed heb jij het helemaal om weten te draaien naar iets positiefs. Enne "vage gast" ach ja. Je zou maar allemaal hetzelfde zijn. Dat is pas saai. Gewoon lekker vaag blijven en zijn wie je bent. 
Maar wat je schrijft ga ik zeker gebruiken. Ik heb uitstel voor mijn scriptie. Simpelweg omdat ik een nieuwe baan kreeg en ik me niet kon concentreren op mijn scriptie. Ik wil daar echt iets van maken dus misschien ben ik wel een jaar langer er mee bezig. Ik merk namelijk hoe onbekend AD(H)D is bij werkgevers en teamleiders en ik denk dat er serieus iets naar het positieve te draaien is qua begeleiding van mensen met ADHD. Zodat zij minder snel vastlopen en niet te hoeven jobhoppen. 
Misschien een utopie, maar als je het niet probeert gebeurt er nooit wat toch?

Dank voor je bijdrage en mocht je nog iets te binnen schieten hoor ik het graag.
3 weken geleden

Beantwoorden

JJ S 1 week geleden geplaatst
Leuk onderwerp. Tegelijk lastig want niet elke AD(H)D'er zal zich prettig voelen bij dezelfde maatregelen. Ik heb veel nagedacht over dit onderwerp en dit ook wel eens besproken met een aantal mede ADHD'ers op een ander forum die tegen exact hetzelfde waren aangelopen in hun werk als ik.

Waar ik tegenaan ben gelopen is in essentie eigenlijk dat de verwachtingen die werkgever en ikzelf hadden bij mijn functioneren op bepaalde vlakken altijd hoger was dan wat eruit kwam. Tot zover zal dit wel bekend klinken? 

Specifiek ging het daarbij bij mij om mijn kwaliteiten op het gebied van projectmanagement, time-management, people management. Hoewel ik in een adviseursfunctie zat (en zit) werd verwacht dat een senior dit soort vaardigheden nu eenmaal moet hebben. "Want iemand met jouw kwaliteiten moet toch projectmanager worden?", "Je wil toch verder groeien in je functie? Toch?".

Ik ben creatief en heb en had altijd goede ideeën. Dit werd gezien op de werkvloer. Hierdoor vaak in een leidinggevende rol terecht gekomen. Want: visie -> leiderschap. Maar impliciet kreeg ik er dan ook ineens een hoop managementtaken bij. En daar liep ik dan weer op vast. Ik kon het, maar ik moest 3x harder werken om alle ballen hoog te houden. En al gauw werd mijn 'zeer goed' een 'voldoende' op het functioneringsgesprek.... Want meer kon ik er na verloop van tijd niet meer uitpersen. Links en rechts ingehaald worden door ambitieuze junioren die wel de drive en 'handleiding' leken te hebben gehad die ik ergens gemist had. En voor die goede ideeën die ik altijd had gehad, had ik al helemaal geen tijd meer....

Overspannen, vaak ziek, veel fysieke klachten en een lichte depressie. Het was nog geen officiële Burn-Out. Maar wel de aanleiding om eens met een psycholoog te gaan praten. Er was een ADHD diagnose+behandeling+leertraject nodig om bovenstaande voor mijzelf te doorgronden.

In een andere wereld had mijn 'afwijking' denk ik geen stoornis hoeven zijn. De ADHD diagnose is meer een gevolg van een werksituatie die ook anders had kunnen zijn. Dus ik zou ervoor willen pleiten om het uiteindelijk zelfs breder te trekken: neurodiversiteit op de werkvloer. Wat 'werkt' voor een ADHD'er kan ook werken voor iemand met dezelfde 'afwijking' zonder diagnose. Of voor iemand met een andere 'afwijking' met soortgelijke trekken (zoals bijvoorbeeld ASS). Misschien maak ik het daarmee alleen maar lastiger, want ergens hebben we toch behoefte aan wat houvast. Maar ik ben er echt van overtuigd dat er nu heel wat talent verspilt wordt in organisaties van mensen die net zo 'vast' zitten als ik ooit zat.

Daarnaast heb ik ook gemerkt dat je met je 'ADHD-label' voor de werkgever ineens een persoon met 'handicap' wordt waar ze iets mee 'moeten'. Terwijl de insteek 'juist' zou moeten zijn om de superpowers te benutten die met neuro-diversiteit gepaard gaan: slechter in het een, beter in het ander. Ergo: de afwijking benoemen vanuit de naam van de stoornis (ADHD) legt de focus primair op de negatieve aspecten! Dit is overigens een breder probleem bij ADHD in mijn ogen.

Het is voor mij ook de reden geweest om mijn diagnose niet meer te delen op mijn werk en eigenlijk ook niet meer privé. Wel benoem ik wat ik nodig heb vanuit de zelfkennis die ik dankzij mijn ADHD-diagnose heb opgedaan. Inmiddels heb ik ook een andere baan gezocht met die kennis. En dat was in veel opzichten een hele goede beslissing.

Wat voor mij werkt:
-Een werkgever die:
    -Mijn waarde ziet en dit ook naar mij uitstraalt;
    -Snapt dat mijn waarde niet zit in 'managementtaken';
-Snapt dat leiderschap vanuit visie niet hetzelfde is als management;
    -Mij helpt bij het kiezen van een lijn in de 'storm' van ideeën in mijn hoofd;
Maar ook:
    -Hoge eisen stelt aan wat ik doe;
    -Zorgt dat ik wat 'achter de broek' gezeten wordt:
            -Aangekondigde voortgangsverzoeken (lees: mini deadline-tjes);
            -Ook onaangekondigd langslopen en vragen naar voortgang;
            -Etc.
Verder is mij vaak verteld dat ik een goede 'rechterhand' ben naast een meer klassieke manager. Dit heeft voor mij ook altijd goed gewerkt. Een leiderschapspositie zonder managementtaken.
Ik hoop dat je er wat aan hebt. Ben ook benieuwd of meer mensen bovenstaande herkennen?
Oliver ... 1 week geleden geplaatst
Een goed initiatief!
Ik ben er heel open over op mijn werk. Aangezien wij met 360 graden feedback werken is het wel handig dat iedereen het weet.

Een aantal voorbeelden van aandachtspunten:
- Online meetings moeten niet te lang duren en to the point zijn. Anders dwaal ik af en ga andere dingen doen
- Ik ben ongeduldig. Ik wil liever maar 1x iets uit hoeven te leggen
- In een overleg ben ik vaak al een aantal stappen verder. Ik voel me dan soms niet begrepen. Tien minuten later komt dan iemand tot dezelfde conclusie. Vroeger irriteerde ik me dan "dat zei ik toch ook daarstraks", maar sinds ik dit weet heb ik het geaccepteerd
- Ik heb geen automatische trigger die me helpt dingen te onthouden. Ik moet daarom met lijstjes werken en veel reminders in mijn agenda zetten.
- Ik laat spullen overal slingeren. Zo ben ik afgelopen week nog mijn laptop in een restaurant vergeten

AD(H)D heeft echter ook sterke punten (verschilt per persoon):
- creatief
- analytisch
- hyper focus zorgt voor sterk eindresultaat
- energiek en productief 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 April 2021 om 15:16
Aantal lezers 42
Aantal reacties 12