ADHD en Melatonine

Laatste reactie 21/06/2017 09:41 door Diana
· Markeren als ongelezen
Debora Ligtenberg 3 jaar geleden geplaatst
Wie gebruikt er voor zijn kind in de avond melatonine om beter te kunnen slapen? Onze zoon slaapt heel slecht in. Ligt nog heel lang wakker. Ik heb nu pilletjes van 0.1 mg maar die helpen niet. Hebben jullie tips?

Alvast bedankt.

groetjes, Debora
Karin Hendriks 3 jaar geleden geplaatst
Mijn zoon krijgt 5 mg melatonine kreeg eerst 3 mg. Een uur voor het slapen en valt vrij snel in slaap, heb zelf om meer mg gevraagd.

Groetjes karin.
Esther Zuurmond 3 jaar geleden geplaatst
Onze dochter gebruikt de melatonine vd etos.. daar neem ze er 10 van(1mg) .. doet ze het op zich goed op..wordt na ongv kwartier moe en gaat slapen...

Gr esther
reactie op @estherzuurmond:
Coen Olde Bijvank Wat goed om te lezen @estherzuurmond en gebruikt ze dit al lang en werkt het nog steeds zo goed?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Judith Goch 3 jaar geleden geplaatst
Mijn kinderen gebruiken het bijden

Allebei 5 Mg daar van slaap er een binnen het half uur en de andere heeft er iets meer moeite mee drie kwartier is zij ook onderzijl
Linda van der Hul-Boon 3 jaar geleden geplaatst
Mijn dochter krijgt ook Melatonine 5mg.

Ik koop ze van het merk Lucovitaal. Deze werken bij haar het beste.

Binnen een half uur slaapt ze.

Maar deze krijgt ze alleen op doordeweekse dagen als ze de volgende dag naar school moet.

Helaas is de 5mg niet overal te verkrijgen, dus koop ze meestal via het internet en anders krijgt ze er 2 van 2,5 mg. Maar wel altijd van bovengenoemd merk.
Maaike Ravel 3 jaar geleden geplaatst
0.1 mg doet niks 1 tot 3 mg is beter. ....Misschien overbodig om te melden. ....maar melatonine werkt in op slaaphormoon...... beeldschermlicht laptop telefoon pc ed remmen het slaaphormoon. ...Dus 2 uur voor slapen gaan geen beeldscherm activiteit. ....anders heeft melatonine ook geen zin.
Nicol De Leeuw Hendriks 3 jaar geleden geplaatst
mijn zoons beide melatonine 2 mg. oudste gebruikt dit alleen nog zonodig als slapen echt niet lukt jongste elke dag slaapt dan prima
Debora Ligtenberg 3 jaar geleden geplaatst
bedankt voor jullie informatie. Bij de Etos verkopen ze alleen 0,1 mg. Waar kopen jullie die hogere doseringen?
Nicolet Bronwasser 3 jaar geleden geplaatst
Mijn zoon gebruikte 5mg en dat ging in t begin heel goed. Opeens werd hij iedere keer na een uurtje slapen weer wakker en kon dan niet meer de slaap vatten.

Vanalles geprobeerd en niets hielp.

Ik ben toen maar uit mijzelf t gaan halveren naar 2,5 gr met als gevolg dat hij weer doorsliep en smorgens beter en uit zichzelf wakker werd.

De kinderarts stond 100% achter mijn inititief en zei ook dat t even helpt, maar op een gegeven moment problemen oplevert.zo min mogelijk melatonine blijkt toch t beste!!!
Nienke Kuipers 3 jaar geleden geplaatst
Mijn zoontje is 5 jaar en krijgt 3 pilletjes van 0,1 mg van het merk sleepzz een half uur voor het slapen... zodat hij bij het verhaaltje lezen al wat slaperiger word....hij zat op 1 maar we hebben hem 2 extra gegeven. Hij gaat nu "rustiger" slapen voor zijn doen..
Denise de Wit-Schnatmeier 2 jaar geleden geplaatst
Onze dochter van inmiddels 9 krijgt al enige tijd 3 mg Bio Melatonine van Pharma Nord. Deze doet ze het het beste op. Soms heeft ze er zelfs maar een halve tablet nodig. Dit doen we een beetje op gevoel hoe druk ze is voor naar bed gaan. Ze krijgt het ongeveer 20 minuten voor het naar bed gaan en werkt redelijk snel. Ze mag van ons dan niet meer heen en weer gaan rennen, maar lekker tv gaan kijken of ff een boekje pakken. Soms geeft ze zelfs aan naar bed te willen omdat het dan al werkt.


We hebben verschillende geprobeerd ook tussendoor maar deze werkt het beste en werd door onze drogist ook aanbevolen voor kinderen.
Diana Mol 2 jaar geleden geplaatst
Mijn kinderen gebruiken alle drie melatonine.
Ik heb een recept gekregen van de psychiayer en haal het gewoon bij onze apotheek.

Ik denk ook dat het belangrijk is om op te letten wat je ze nog laat doen voor het slapen gaan.
Geen beeldschermen van laptop, tablet of telefoon.
Mijn kinderen zitten nog wel even tv te kijken voor het naar bed gaan. Geen drukke activiteiten of gestoei met elkaar voor het slapen.

Misschien een tip om nog eens te proberen is het boekje+cd van stilzitten als een kikker. Leuk en leerzaam! Soort mindfullnes.....
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 June 2016 om 10:03
Aantal lezers 59
Aantal reacties 13