ADHD en laag IQ

Laatste reactie 03/04/2019 17:24 door War
· Markeren als ongelezen
Inge 4 maanden geleden geplaatst
Onze zoon is 13 jaar, ADHD en een IQ van 63, met de medicatie zijn wij gestopt omdat het niks met hem doet (slikte al 9 jaar medicatie). Iemand nog ervaring met ADHD en laag IQ? Gr
War Hoofd 4 maanden geleden geplaatst
Welkom Inge !  Ik weet niet of hier veel ouders zij  met kinderen die ook een lager iq hebben maar vast wel een paar. Dsn loop je nog weer tegen veel meer andere dingen aan. Jammer dat medicatie niet aanslaat, ondervind hij zelf daar ook veel last van ? 
reactie op @warhoofd:
Inge Hoi, nee hij zelf niet. Hij is niet lichamelijk druk maar verbaal, alles naar zijn hand zetten, het overkomt hem en dan is het al te laat. En nu nog pubertijd erbij geen leuke combi en hij is erg klein voor zijn leeftijd.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Eerste doen en later pas nadenken is een vrij normale actie van mensen met ADHD, natuurlijk is dit geen excuus.. maar het komt wel veel voor.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Inge Coen, dat weet ik.
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Inge 3 maanden geleden geplaatst
Jammer dat er zo weinig reacties komen!
reactie op @inge:
Coen Olde Bijvank komt wel @inge ik zal mij deze week nog extra inzetten voor dit topic ADHD en een laag IQ, ik kan nisk garanderen.. maar mijn best doen wel :)
3 maanden geleden

Beantwoorden

Inge Dat waardeer ik! Ik ben benieuwd 🙏🏽.
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Zeker jammer. Ik heb wel een paar keer werk gerelateerd ermee te maken gehad. Wat het in deze situaties moeilijk maakten was dat de tieners wel verbaal heel sterk waren. En dan komen ze over alsof ze alles goed begrijpen maar dat bleek dan vaak niet zo.  Dan worden ze verkeerd ingeschat en is er snel mis communicatie.  En de puberteit is vaak wat moeilijker met adhd dus dat komt er nog bij. 
Zit hij wel op een fijne school ? 
reactie op @warhoofd:
Inge Klopt! Bijons komt er nog bij dat hij erg klein is dus iedereen praat alsof hij nog klein kind is en dat is natuurlijk ook niet leuk. Hij is nu een brugpieper hij zegt er weinig over maar hij gaat elke dag graag naar school en komt ook meestal fijn thuis mits dat er iets gebeurd dan weet ie al dat wij het weten voordat hij thuis komt wat er gebeurd is. Ik kan alleen niet overleg met zijn juf! Ze hadden de LTS nooit wegmoeten doen, want voor hem is een praktijkscholing beter en nu krijgt ie best weinig praktijk vinden wij maar school vindt van niet.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 3 maanden geleden geplaatst
Mag ik vragen welke ervaring je naar opzoek bent? 

Ik bedoel iemand met ADHD en een laag IQ kan toch gewoon.. of is dit raar?
Inge 3 maanden geleden geplaatst
Ja maar ik heb er geen ervaring mee hahhaha. Dus een IQ van 63, ADHD, puberteit en emotioneel/sociaal is hij pas 9 (13 jaar) een rollercoaster is het!
reactie op @inge:
Coen Olde Bijvank ah oke, op die manier.. waar hebben jullie het meeste moeite mee dan.. komt hij wel mee en wordt hij wel geaccepteerd.. dat vind ik zelf heel belangrijk namelijk.. weet niet hoe het nu gaat met hem..
3 maanden geleden

Beantwoorden

Inge 3 maanden geleden geplaatst
Denk dat hij zelf er niet meezit. Vindt het moeilijk omdat het hem vaak overkomt, je wordt boos terwijl het misschien onterecht is en dat weet je nooit van te voren en dan is het te laat. Wij proberen hem sturen als 13 jarige maar daarin wordt hij vaak te overvraagt en dat is moeilijk.
reactie op @inge:
Coen Olde Bijvank goh wat sneu zeg.. ik weet dat je het beste met hem voor hebt.. wie heeft dat nou niet met zijn of haar kinderen.. naast dat hij zich gedraagd als een 9 jarige.. waar lopen jullie nog meer tegen op als ik vragen mag.. de grootste struikelblokken zeg maar.. 
3 maanden geleden

Beantwoorden

Inge 3 maanden geleden geplaatst
Poeh dat vindt toch best moeilijk omdat elke dag anders is dus dan denk ik oja dat was een struikelblok maar dat kan morgen of overmorgen weer wat anders zijn.
Linda Alexandra 3 maanden geleden geplaatst
@inge, naar wat voor school gaat hij? In deze situatie lijkt het me vreselijk moeilijk als je niet met de docent kunt overleggen. Heeft hij alleen maar ADHD of heeft hij ook autistische trekjes? Wat voor medicatie heb je geprobeerd en  hoe reageerde hij hierop?

reactie op @lindaalexandra:
Inge Hij zit nu op de vso eerstejaars, zijn gestopt met medicatie, hij heeft verschillende gehad maar geen een die eigenlijk echt hielp. (hij heeft medicatie gehad vanaf zijn 4,5 tot 12,5 jaar) hij alleen ADHD. Ik hoop dat ook dat deze 3 maanden ook zo voorbij zijn en hopen dat hij deze juf niet meer krijgt. Hij heeft meer ontzag voor mannen dus ik hoop op een leraar, hij heeft op zijn vorige school 1x een leraar gehad zo fijn en de rest helaas juffen maar dat is mijn mening juffen zijn vaak te soft.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra @inge, mijn dochter van 12 jaar met ADD gaat naar praktijkonderwijs en is hier erg enthousiast over. Gaat je zoon niet liever naar praktijkonderwijs? Zijn er op de huidige school nog meer kinderen met ADHD?

Als het ADHD verschijnsel vooral impulsiviteit is, dan hoor je wel vaker dat ze niet goed op de bekende stimulantia (Ritalin bjvoorbeeld) reageren.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Inge Hij zit op een VSO school dus er zitten sowieso ADHD, autisme, ADD etc (voortgezet speciaal onderwijs) hij krijgt praktijk maar veel te weinig wat is nu 3 a 4 uur per week praktijk dat is niks., ze hadden de LTS nooit weg moeten doen.
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Punt bij veel van deze kinderen is dat ze de levenservaring hebben die bij hun leeftijd hoort enzaken als lichamelijk/ hormonen etc. loopt gewoon ook zoals past bij de leeftijd. 
Alleen het begrip en kennis niet. Dat maakt het lastig in deze leeftijdsfase en dat duurt nog een paar jaar .
Moeilijk dan ook om uit te leggen waarom sommige dingen nog niet kunnen ( bijv uitgaan straks) en voor leeftijdsgenoten die de wereld beter in kunnen schatten al wel. Hij zal aan de andere kant wel heel goed in de gaten hebben dat hij op bepaalde vlakken iets anders is en anders behandeld wordt. Dat is moeilijk hoor en ook sneu eigenlijk.  Je heel groot voelen,  wat je uiteindelijk ook bent, en anderzijds niet alles bij kunnen houden van je leeftijdsgenoten is moeilijk. 
Heb je al eens gekeken bij de vereniging Balans Inge  ? Of iets soortgelijks, mogelijk dat daar dingen te lezen zijn en wat georganiseerd voor ouders die met dezelfde problemen kampen. 
Wellicht heeft stichting MEE wel adressen voor je, daar zou je ook kunnen informeren. Als je ze googled dan kan je kijken waar ze in jullie regio zitten. 
reactie op @warhoofd:
Inge Klopt idd, maar vaak is dat allemaal boven de rivieren. Op de vorige school ook komen er praatavonden ook voor opa en oma ik aangemeld en betaal, komt het puntje bij paaltje is er te weinig animo voor ADHD en wordt het afgelast en gaan ze door over autisme daar wordt ik zo boos over alsof ADHD niemand bespreekbaar wil maken of weten ze het allemaal al?!
3 maanden geleden

Beantwoorden

War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Dat is wel erg teleurstellend ja ....  
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 March 2019 om 17:17
Aantal lezers 15
Aantal reacties 23