ADHD en autisme een moeilijke combinatie..

Laatste reactie 25/01/2021 13:46 door Marc
· Markeren als ongelezen
Kai Friend 3 maanden geleden geplaatst
Ik heb ADHD en autisme in 1. Heb veel negatieve ervaringen met mijn diagnoses. Ik had ze liever nooit gekregen. Heb of kan bijna geen normaal leven meer hebben. Wat ik doe, waar ik werk, ook al bedoel ik het goed, gebruik medicatie, het is gewoon bijna nooit goed of er wordt altijd door iedereen gerelateerd aan, oh maar dat komt door je diagnose ADHD en autisme. Door al die praat wordt ik woedend. Tegenwoordig niet meer maar heb ik veel verdriet en frustratie.. het volgt mij mijn hele leven.

Door alles wat iedereen altijd zegt ben ik regelmatig de kluts kwijt, vertrouwen is al helemaal weg. Therapie hier, therapie daar, 20 jaar lang psychiaters en psychologen, het mag niet baten.. ben er soms zo klaar mee dat ik het leven gewoon echt niet meer zitten.

Nu heb ik mijn woedeaanvallen goed onder controle maar voel mij eigenlijk nergens meer thuis of als ik ergens ben, voel ik mij in de weg zitten.

Nee, ik zit niet in de SLACHTOFFERROL ik ben radeloos en houdt gewoon een keer op!

Het fijnste voel ik mij alleen en achter een computer..

Altijd en iedereen relateert alles aan mijn ADHD en autisme.. terwijl ik zelf een hart van goud heb en en goede man. Maar door mijn ‘onkunde’ ik noem het maar even zij, heb ik vaak problemen die ik helemaal nooit gewild heb.. maar de werkelijkheid is toch echt zo..

Een uitweg zie ik niet meer..

Kai
Nathalie Verdonschot 3 maanden geleden geplaatst
Alsjeblieft kaj. Bel met 0800-0113.
Aub.

Ik herken je pijn.
Is me deze week bijna fataal geworden. Het had geen 10 minuten gescheeld. Aub. Bel met hun!!!
Frouckje van der Wal 3 maanden geleden geplaatst
Ha Kai,

Goed dat je dit van je afschrijft. 

Natuurlijk ben je een goed persoon. En super dat je dat ten diepste weet. Ik kan je gevoelens best voorstellen. Soms kun je zo vastlopen in je gedachten en emoties en alles waar je tegenaan loopt. Dan lijkt alles zo donker en heb je geen idee hoe verder... Ik heb dat ook gehad en ik denk veel meer mensen met ADHD en autisme. Het is gewoon pittig om 'anders' te zijn.

Maar weet je, je bent het wel waard om er te zijn. Nu voelt het misschien onoverkomelijk rot, maar gevoelens en gedachten komen en gaan. Is er iemand met wie je kunt praten? Is er iets waar je rustiger van wordt? Muziek luisteren of even achter de computer?

Blijf contact maken en hulp zoeken. Het is niet altijd alleen maar rot. Zoek naar de lichtpuntjes. Is er iets waar je toch een beetje blij van wordt? Misschien de natuur, een serie, bepaalde mensen of dieren, dingen die je kunt doen? Richt je daar op en probeer te kalmeren. 

Heel veel sterkte. Het valt niet mee, maar je weet nooit wat er nog voor moois op je wacht.

Heel veel liefs van Frouckje
Olga Lorijn-Jansen 3 maanden geleden geplaatst
Ja Kai,
Wat een herkenbaar verhaal maar dan via de ogen van de partner van een unieke man.
Alleen van hem weten we het nu bijna 8 jaar, de diagnoses hebben voor ons een hoop duidelijk gemaakt.
Maar ze waren ook confronterend met name voor mijn man.
Aan de ene kant weet je waarom bepaalde dingen zo gelopen zijn maar ondertussen het besef dat het ook voor altijd een onderdeel van ons leven blijft.
Want ik hoop dat het voor jou ook echt een onderdeel wordt en niet je hele bestaan zoals je het nu lijkt te ervaren.
Wat ons het meeste heeft geholpen zijn niet de hulpverlener s maar wijzelf die zeiden: wie ons energie geeft daar steken we nog energie in. Wie ons energie kost mag weg blijven.
Is dit makkelijk: NEE! Maar wel nodig om te kunnen overleven.
Wie mijn man niet accepteert heeft een probleem niet wij.
Lieve Kai, ga voor je eigen leven! Jij bent belangrijk niet de mening van anderen!

Ik hoop dat je steunt hebt/ vindt in je omgeving
Marieke Nuijens 3 maanden geleden geplaatst
Lieve Kai,
Oh wat snap ik mijn zoon nu beter. En wat een tekort hebben wij (de niet autisten/ ADHDers) dat we het vaak niet snappen. Want dat zou ik het allerliefst willen. Het altijd snappen. Please stay strong!  We hebben fijne mensen als jij nodig op deze wereld! 💕
Marc V 3 maanden geleden geplaatst
Hey Kai, 

Ik vind dat je een herkenbaar verhaal hebt. Helemaal in deze tijd is het lastig. Ik weet niet hoe oud je bent, maar mijn ervaring is dat het allemaal redelijk goed kan komen. 

Zelf ben ik nu 30, met dezelfde diagnose. Het zit inderdaad in de weg, en nee. De meeste mensen begrijpen er helemaal niks van. Tot de psychologen aan toe. 

Mocht je eens willen babbelen mag je me altijd contacten. Er zijn genoeg oplossingen, succes 👌
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 January 2021 om 20:46
Aantal lezers 16
Aantal reacties 6