ADHD coach helpt bij vinden van een passende baan?

Laatste reactie 13/01/2021 08:17 door Frank
· Markeren als ongelezen
Roderik . 4 maanden geleden geplaatst
Mijn naam is Roderik en ik zou graag meer informatie willen weten over de ADHD Coaches.
Ik ben sinds circa 4 maanden gediagnosticeerd met ADHD, en heb nog veel openstaande vragen. Waar ik vooral mee zit, is het zoeken van een passende baan. 

In de tussentijd heb ik iets gevonden wat goed bij mijn past, namelijk fitness instructeur of personal trainer. Helaas ben ik ontslagen i.v.m. de corona lockdown.

Ik zou graag willen weten of een ADHD coach mij kan helpen met een passende baan vinden, in de tijd dat de lockdown aanhoud. 

Daarnaast zou ik graag willen weten wat het tarief is van een ADHD Coach en als dit vergoed kan worden door de zorgverzekering.

groeten, Roderik
Frank Schoonoord 4 maanden geleden geplaatst
Hi Roderik,

Een passende baan is inderdaad erg belangrijk. Ik kan mij voorstellen dat fitnessinstructeur goed bevallen was. Ik denk dat de combinatie van fyiek-mensen/contact-afwisseling de combinatie is waar je naar zou moeten zoeken. Wat nog steeds een gat in de markt is, is om als personal coach en/of als conditietrainer voor clubjes mensen (max 2 tot 4) te beginnen. Ik woon vlak bij een bos, waar steeds meer van dat soort groepjes onder begeleiding oefeningen doen (o.a. bootcamp, jogging, tai-chi). In principe zeer eenvoudig op te zetten met extreem lage investering. De behoefte is momenteel groot doordat er zoveel mensen thuiswerken en niet naar de sportscholen kunnen en liever buiten sporten, omdat ze graag de deur uit willen. Kortom, website maken (12,00 Euro per jaar bij Strato incl. domein) en flyeren bij lokale supermarkten, bij yoga-centra, etc. en in een lokaal suffertje adverteren (zeg 50,00 Euro). Binnen no-time heb je beet 😊 Eigen baas spelen is trouwens aan te bevelen voor ADHD'ers en het verdient ook nog eens aardig.

 Maar mocht je in loondienst willen, laat dan alle kantoorbanen links liggen. 

Mocht je bij het UWV zitten met een uitkering, dan kan je een loopbaancoach kosteloos vergoed krijgen van het UWV, wellicht kun je iemand vinden die ervaring heeft met het begeleiden van mensen die ADHD/ADD hebben. Ook een cursus volgen of omscholen wordt vergoed. Mocht je een eigen bedrijf willen starten en een cursus online-marketeer willen volgen, dan is de kans groot dat het UWV deze voor je betaalt (of een aanzienlijk gedeelte). Er is veel vraag naar online-marketeers, dus sowieso is dat een goede investering (helaas wel een kantoorbaan..)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 January 2021 om 22:19
Aantal lezers 14
Aantal reacties 2