ADHD boos kijken

Laatste reactie 06/01/2021 09:48 door Elise
· Markeren als ongelezen
Josje vis 4 maanden geleden geplaatst
Hi, ik ben josje, 41 jaar jong en heb de diagnose ADHD. Mensen in mijn omgeving zeggen altijd dat ik boos kijk.. en daar achter zeggen ze dan.. komt dat door de ADHD.. dat denk ik toch niet.. maar klopt het dat boos kijken bij mensen met ADHD past?
Izzy Busy 4 maanden geleden geplaatst
Hi Josje. Ik denk inderdaad niet dat ADHD ervoor zorgt dat je boos kijkt. Wat ik me wel kan voorstellen is dat je, je wenkbrauwen fronst als je aan het nadenken of concentreren bent. Maar ik denk dat dit losstaat van de ADHD. Behalve dan, dat je misschien wel meer in je hoofd zit door de ADHD, dat kan ik me dan wel weer voorstellen. Maar dan is het zogenaamde boos kijken een effect van het nadenken/concentreren. En het meer in je hoofd zitten (nadenken/concentreren) wellicht een gevolg van de ADHD. Snap je?
Teresa n 4 maanden geleden geplaatst
Haha!

ADHD en boos kijken.. maak je er niet druk om. Het is echt niet zo dat je boos kijkt omdat je ADHD hebt..

Laat het lekker gaan :)
Elise . 4 maanden geleden geplaatst
Zooo herkenbaar de opmerkingen over boos kijken. Zowel door onbekenden op straat, concerten of in het openbaar vervoer, maar ook discussies gehad met collega's die mij niet geloofde wanneer ik zei dat ik niet boos was. In rust heb ik gewoon een resting bitch face. En juist op zulke momenten wanneer ik probeer te ontspannen vind ik het fijn om niet te hoeven doen alsof ik vrolijk ben (wat ik de rest van de dag vaak wel doe). Ik denk dat het verzonken in gedachtes ook wel soms een boze uitstraling kan geven. Als je veel aan het nadenken bent lach ik zelf namelijk niet automatisch. Maar denk ergens ook dat het niet persé een ADHD dingetje is, mijn zus zonder diagnose heeft ook last van deze opmerkingen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 December 2020 om 09:12
Aantal lezers 18
Aantal reacties 4