ADHD & ADD stukje

Laatste reactie 08/08/2019 01:43 door Bas
· Markeren als ongelezen
Kim ... 4 maanden geleden geplaatst
ADD en ADHD ❀

β€’ Wanneer iemand me pijn doet, heb ik het idee alsof de hele wereld vergaat. Krijg ik een knuffel, dan is direct alles weer goed, hoe slecht ik me ervoor ook gevoeld heb.
Soms vat ik alles persoonlijk op. Alles wat er gebeurt, heeft direct met mij te maken. Ik heb soms een ventiel nodig op mijn hart zodat niet alles ineens eruit komt op verkeerde momenten, via mijn mond.
Ik kom soms verkeerd over, en je kunt denken dat ik overdrijf.
Maar aangezien ik het ventiel niet heb, worden sommige dingen ontzettend groot voor mij. Ik kan mijn gedachten niet op een rijtje zetten en ik kan de verkeerde gedachten niet uit mijn hoofd zetten, zoals de gedachten die niet realistisch zijn.

Ik ben niet slecht in luisteren, maar soms kan ik me gewoon niet concentreren. Het druppelen van de kraan, een auto die voorbij rijdt, een stel op een bank: De dingen die jij wel uit kunt zetten, die blijven constant op de voorgrond bij mij. Ik zie jouw lippen wel bewegen, en het spijt me. Ik krijg gewoon niet alles mee, ook niet wanneer ik het echt heel hard probeer.
Ik ben niet dom, traag van begrip of achterlijk. Het is alleen zo dat jouw antwoord ergens in mijn hoofd verdwaald is geraakt tussen alle andere gedachten. Daarom moet ik de vraag nog eens stellen.

Ben je verrast over het feit dat ik de ene seconde woedend kan zijn en de volgende seconde zielsgelukkig? Niet doen. Mijn humeur wordt bepaald door de gevoelens die op dat moment even de overhand hebben. Soms verandert dat bijzonder snel. In mijn hoofd is het altijd een bende. Soms kan ik mezelf niet eens bijhouden.
Heb ik vaak conflicten met andere mensen? Dat heeft te maken met mijn hekel aan onrechtvaardigheid en ik kan het niet uitstaan wanneer andere mensen in de problemen geholpen worden.

Me met alles bemoeien, daar ben ik bijzonder goed in. Ik doe het niet met opzet, maar ik mis de rem die andere mensen wel hebben. Ik denk niet na over de gevolgen die het kan hebben en spring altijd in wanneer ik het gevoel heb dat ik mensen kan helpen, die ik ook echt wil helpen. Ik ben niet zo goed in het opvolgen van instructies zoals jij. Soms worden dingen me tien keer uitgelegd en heb ik nog geen idee wat ik nou moet doen. Dan komt iemand anders en snap ik alles direct. Het gaat er bij mij niet om wat er gezegd wordt, het gaat erom hoe de informatie gebracht wordt.

De mensen met autisme - ADHD - ADD zijn intensief. We voelen meer. We haten meer. We treuren meer. Maar we houden ook meer van mensen en dingen. Wanneer we ergens van houden, dan houden we ervan met heel ons hart en lichaam.

πŸ’•
Coen Olde Bijvank 4 maanden geleden geplaatst
Heel mooi geschreven @kimvanwilligen​ ik heb hem gedeeld :)
reactie op @coenoldebijvank:
Kim ... He Coen,

Kan je geen dag organiseren lotgenoten haha! Welke kroeg zou dat willen 🐰
Zou je best willen helpen 😊

Gr Kim
4 maanden geleden

Beantwoorden

Rika Fife @kimvanwilligen​ er bestaan ook ADHD CafΓ©'s. Ben er zelf nog nooit geweest, te ver weg. Een kroeg/bar zou mij ook beter liggen dan een cafΓ©. :)
4 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Sara Br 4 maanden geleden geplaatst
Mooi Kim, zo voel ik het ook!
paula van der Fluit 4 maanden geleden geplaatst
Mooi Kim.
Zo hoe ik ook ben:)Β 
Andries McQueen 4 maanden geleden geplaatst
Heel mooi verwoord!
N Blokkie 4 maanden geleden geplaatst
Heel duidelijk en herkenbaar beschreven, chapeau!
Jolanda B. 4 maanden geleden geplaatst
Heel herkenbaar! Precies zoals het is πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ
Heb hem ook gedeeld. Wel met vermelding van 'bron' en naam
Melanie Kastelijn van der Doelen 4 maanden geleden geplaatst
Heel herkenbaar.
Wat goed verwoord, bedankt.
Alice m 3 maanden geleden geplaatst
Dit is hetzelfde stukje als dat van Nadia Salwin, met wat andere woorden er tussen.

https://www.google.nl/amp/s/nl.newsner.com/onmisbaar/mag-nooit-vergeten-als-iemand-adhd-houdt/amp/
Marieke Marieke 3 maanden geleden geplaatst
Heel herkenbaar!
Bas Dekker 3 maanden geleden geplaatst
Bijzonder goed geschreven Kim.
Voor mij zijn heel veel dingen herkenbaar.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 July 2019 om 09:26
Aantal lezers 36
Aantal reacties 15