ADHD/ADD in de familie.

Laatste reactie 16/03/2019 09:33 door Coen
· Markeren als ongelezen
M Kortman 4 maanden geleden geplaatst
Mijn vader had ADHD en was altijd heel erg druk. Mijn zusje heeft ADD en heeft dezelfde problemen als mijn zoon. Nerveus, heel moeilijk een dag- en nachtritme aan kunnen leren. Heel gevoelig voor prikkels en concentratieproblemen zodra die concentratie nodig voor iets dat hij niet heel erg leuk vindt. Ik ben op zoek naar medicijnen of methoden, die kunnen helpen. Mijn zoon zei vroeger heel vaak afspraken op het laatste moment omdat hij dan onverwacht te weinig geslapen had of te onrustig was. Ik probeer structuur op te bouwen in mijn gezin met mijn zoon, maar het is heel moelijk. Nu gaat het wel iets beter, maar ik voel me nog steeds heel gespannen bij afspraken, die hij moet nakomen. Het strest mij ook.
War Hoofd 4 maanden geleden geplaatst
Hoe oud is je zoon ? Heeft hij een diagnose? 
Voor medicijnen kan je naar een psychiater,  soms via de huisarts. Methodes zin er veel, is het puur je zoon waar je stress van hebt of komt het ergens uit jezelf vandaan  ? Er is van alles te vinden op Internet of in de bibliotheek maar ik denk dat de vraag nu te algemeen is. Als je het wat gerichter kunt krijgen zou dat helpen. Zonder persoonlijke informatie,  dat hoeft niet en is soms ook niet handig. 
M Kortman 4 maanden geleden geplaatst
Mijn zoon is 22 jaar. Hij heeft de symptomen, maar de psychologe waar hij nu naar toe gaat, heeft niet de mogelijkheid om hem te testen, dus hij staat op de wachtlijst bij een psychologenpraktijk, waar dit wel kan. Hij moet nog minimaal 3 maanden wachten voor hij getest kan worden en komt dan pas in aanmerking voor medicijnen, die via de reguliere geneeskunde verkrijgbaar zijn. Ik heb via het internet trust, trust mild en focus druppels besteld, die ik zelf ook wil uitproberen. Deze zijn vrij verkrijgbaar. Mijn zoon is zeer intelligent en heeft tot november 2017 nog zelf op kamers gewoond en zijn school afgemaakt. Hij spijbelde veel en haalde het puur op intelligentie, maar hij slaagde wel en volgens zijn leraren als 1 van de besten op school. Hij had wel moeite om in groepen te werken door zijn spijbelgedrag. In nov. 2017 werd hij overspannen en kwam hij weer thuis wonen. Hij is toen in therapie gegaan. Nu hij maar niet een dag- en nachtritme kan aanleren en hij dezelfde symptomen heeft als mijn zusje, wordt duidelijk dat hij waarschijnlijk ADD heeft, waardoor ook het spijbelgedrag is ontstaan. Hij doet het ook met privé afspraken. Op het laatste moment gaat het ineens niet. Ik heb hem hard aangepakt omdat ik eerst dacht dat hij geen discipline had, maar nu zie ik dat dit niet de oorzaak is en heb ik heel erg met hem te doen. Ik word heel erg nerveus van zijn onvoorspelbaarheid. Daarom wil ik zelf de kalmerende druppeltjes ook proberen. Ik heb verder niet zijn symptomen.

Coen Olde Bijvank 4 maanden geleden geplaatst
@mkortman ik lees het hier steeds vaker op het ADHDblog forum.. veel ADHD'ers (waaronder ik zelf) kunnen heel moeilijk tegen de vele prikkels die er dagelijks zijn.. 

 om te beginnen zou ik echt structuur en planning aanbrengen (zoals je ook geprobeerd hebt) maar bijvoorbeeld met behulp van lijstjes.. (wil hij dit zelf ook?) of ben jij alleen maar bezig met hem..

ik bedoel er mee te zeggen.. wil hij het zelf ook allemaal?

Dat is denk ik nog wel het belangrijkste!! Dit zeg ik uit eigen ervaring.. als ik ergens NIET achterstond.. kon iedereen van de daken schreeuwen maar ik deed het gewoon niet..

soms ging het zo lang door.. dat ik het wel deed.. maar maakt het niet af oid..

het is belangrijk om te weten wat hij wil zeg maar.. geven en nemen..

maar ik geloof je hoor.. dat je vanalles geprobeerd hebt.. het is en blijft lastig..

wel weer fijn om te lezen dat niet dom is.. ik lees het vaker.. mensen met ADHD zijn niet dom maar enorm slim.. 

zelf ben ik ook graag alleen.. qua werk etc.. ben zzp'er maar moet er niet aan denken.. om weer in groepsverband of zo te gaan werken.. nee, dat gaat hem niet worden.

sneu dat je zo lang moet wachten.. zelf ben ik ook met een heel lang traject gestart sinds 4 weken.. en gaat langzaam en stabiel vooruit..

mocht je nog meer vragen hebben of informatie willen.. geen probleem je kunt zo weer nieuwe topics aanmaken in de ADHD boards op de homepagina van dit forum.

Succes!

Gr. Coen
M Kortman 4 maanden geleden geplaatst
Bedankt Coen. Het is inderdaad belangrijk dat hij het ook wil. Hij wilde dat ook, maar in het begin wilde hij alles zelf doen. Ik houd nu ook een agenda bij en daar heeft hij zich mee verzoend. Hoewel hij onder behandeling bij een psychologe is voor een ander onderwerp, helpt zij hem vooral met lijstjes maken, dat accepteert hij van mij niet. In het begin deed hij niks met de lijstjes. Nu probeert hij het wel. Het probleem bij hem is dat hij het hele lijstje in zijn hoofd zet en dat hoewel er een tijdlijn is, het voor hem voelt alsof alles NU moet. Dan is het allemaal heel veel en dan komt hij er niet meer toe. Het verlamt hem dan. De psychologe probeert hem anders naar lijstjes te laten kijken, maar het blijft moeilijk. Heel erg bedankt voor je reactie.
reactie op @mkortman:
Coen Olde Bijvank geen dank @mkortman​ heel goed om te horen en ook weer herkenbaar, bijvoorbeeld de agenda.. dit doet mijn vrouw voor mij / ons.. ik geef alleen datums door van privé afspraken.. zelf hou ik tegenwoordig wel alle zakelijk afspraken bij door middel van een a4 blok :) dat gaat tot nu toe erg goed.

soms lijkt het wel of mijn vriendin of een goede kennis deze reacties zoals die van jou.. zelf typen.. als ik lijstje krijg.. moet dat allemaal zo snel mogelijk en mag er geen verandering plaats vinden.. dan gaat het fout in mijn hoofd.. "de route klopt dan niet meer"

fijn dat hij bij een psycholoog loopt.. 

succes en mochten er meer vragen zijn of wil je iets anders vragen of kwijt.. dan kun je zo weer een nieuw topic aanmaken.

gr. Coen
4 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 March 2019 om 17:16
Aantal lezers 7
Aantal reacties 6