ADD of ADHD en welke school

Laatste reactie 20/03/2019 10:54 door Astrid
· Markeren als ongelezen
Janneke Beltman 11 maanden geleden geplaatst
Ik ben op dit moment geïnteresseerd in welke school pas bij mijn kind. Ik heb 1 kind met ADD en die is 12 en 1 kind met ADHD van 7 . Bij beide is school een probleem
Coen Olde Bijvank 11 maanden geleden geplaatst
Hallo dames, hier over zijn al prachtige forum topics van beschikbaar. Maar mochten anderen je hier in dit topic kunnen helpen, moeten ze dat vooral doen. Samen staan we sterker!

Welke school voor kind met ADHD - ADD


1. https://forum.adhdblog.nl/conversations/welke-school-voor-kinderen-met-adhd
2. https://forum.adhdblog.nl/conversations/passend-onderwijs-extra-ondersteuning-op-school
3. https://forum.adhdblog.nl/conversations/een-speciale-basisschool-voor-kinderen-met-adhd
4. https://forum.adhdblog.nl/conversations/onbegrip-voor-adhd-en-autisme-in-de-klas
5. https://forum.adhdblog.nl/conversations/diagnose-gehad-en-nuwaar-op-letten-mbt-school

hopelijk hebben jullie wat aan. 
Sara Br 11 maanden geleden geplaatst
Ik weet natuurlijk niet hoe jullie kids zijn, maar wat ik wel weet is dat ik als kind veel baat gehad zou hebben bij een montesorischool/vrije school (wel met stevige begeleiding van een juf af en toe, om niet te gaan dralen). Dan kan je lekker op je impuls werken en je hyperfocus gebruiken.
reactie op @sara:
Astrid A. Mijn dochter met ADD zat eerst op een Dalton school (waar ze taken zelf mogen inplannen) en hoewel ik het systeem geweldig vind, paste het niet bij haar. Ze deed er vrij weinig, was vooral bezig met wat anderen deden en kletsen 😊.
Toen ze vanwege onze verhuizing op een school met een regulier systeem en voldoende structuur kwam, ging ze met sprongen vooruit. Dus ik denk dat wat jij schrijft zeker niet voor iedereen geldt!
8 maanden geleden

Beantwoorden

Astrid A. 8 maanden geleden geplaatst
Hallo Janneke,

Reguliere scholen verschillen onderling enorm van elkaar. En zelfs op een goede school kan het per leerkracht verschillen hoe zij in staat zijn met kinderen met een stoornis om te gaan. 

Zelf werk ik in het cluster 4-onderwijs, daar hebben we regelmatig kinderen met ADHD, maar dan vaak wel met óf bijkomende problematiek óf een wat minder ondersteunende thuissituatie. In principe ben ik van mening dat een kind met alleen ADHD en meedenkende, ondersteunende ouders in het reguliere onderwijs zouden moeten kunnen blijven. Maar veel is afhankelijk van de omgeving en de school. Blijf goed in contact met de school en plan ieder schooljaar aan het begin een gesprek in met de nieuwe leerkracht, waarin je aangeeft hoe de ADHD bij jouw kind eruit ziet en wat hij/zij nodig heeft. Dat scheelde bij mijn dochter met ADD veel.

Wat de middelbare school betreft, ik heb op de school van mijn dochter wel echt begeleiding gemist. Ze deden ook best moeilijk over het geven van extra tijd tijdens toetsen enzo. Omdat mijn dochter de basisschooltijd op zich prima is doorgekomen, heb ik daar minder op gelet. Als ik het over kon doen, had ik kleinere school met een heel goede zorgstructuur gekozen. Dus dat is een tip. 

Succes!

 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 January 2019 om 22:08
Aantal lezers 26
Aantal reacties 5