Hoi,
Ik herken mijn zoontje in heel veel kenmerken van ADD. Ik weet bijna zeker dat hij dit heeft. De GGD wil eerst even de opbrengst van ergotherapie afwachten voordat ze een diagnose willen stellen. Prima op zich. Maar tot die tijd houdt een vraag me erg bezig.
Ik lees over kinderen met ADD dat ze vaak nogal stilletjes en teruggetrokken zijn en in dat kenmerk herken ik mijn zoon totaal niet. Als hij wat gestresst is wordt hij juist heel druk, op een clowneske manier. Maar ook als hij lekker in zijn vel zit, zit hij vaak vol onrust en grapjes. Echt rustig is hij, als hij thuis in een boekje bladert of met een knutselwerkje of tekening bezig is. Hij kan bijv. héél lang naar een mooie middeleeuwse prent kijken waar van alles in te ontdekken is.
Kennen jullie voorbeelden waar een kind met ADD ook druk kan zijn? Of zou je dan meteen aan ADHD moeten denken? Op de een of andere manier lijkt zijn onrust me anders dan de hyperactiviteit die je je bij ADHD voorstelt, maar misschien klopt mijn beeld wel niet.
Overigens heeft mijn broer ADHD, ik weet niet of dat qua erfelijkheid betekent dat ADHD waarschijnlijker is dan ADD.
Nou ja, het doet er misschien ook niet heel erg veel toe. Concentratieproblemen heeft hij sowieso en gelukkig gaat school daar aandacht aan besteden. Maar toch, ik ben benieuwd wat jullie herkennen of juist niet.