ADD en dementie

Laatste reactie 18/09/2021 08:52 door Oliver
· Markeren als ongelezen
Oliver ... 3 weken geleden geplaatst
Hallo, 
Een aantal jaar geleden is bij mij ADD vastgesteld plus een gegeneraliseerde angsstoornis. Met medicatie is dit redelijk onder controle.
Nu is bij mijn vader vorig jaar Alzheimer geconstateerd, terwijl ik dacht dat hij ook ADD had. Het is eng om te zien hoeveel overeenkomsten wij hebben
* Problemen met aandacht (waardoor het vaak lijkt dat je iets vergeten bent)
* Afwezig 
* Soms op een verkeerde knop drukken, bijvoorbeeld bij 3 lichtschakelaars naast elkaar
* struikelen over woorden, met name als je moe en/of gespannen bent

Ik maak mij hier best zorgen over. Is er een relatie tussen AD(H)D en dementie? Wie herkent dit?
Bart ten Heuvel 2 weken geleden geplaatst
Herkenbare zorgen, die hebben veel add'ers. Ik ben geen expert, en weet niet hoe oud je bent, maar het zal qua Alzheimer waarschijnlijk meevallen.

Het is natuurlijk een hele logische gedachte om die link met je vader even te leggen. Maar de kans lijkt me ook groot dat je gegeneraliseerde angststoornis er voor zorgt dat je die overeenkomsten als net wat groter ervaart dan ze in werkelijkheid zijn. Aan jou om dat in te schatten. En als je zelf tot die conclusie komt, zul je je minder zorgen gaan maken en nemen je klachten hoogstwaarschijnlijk ook af.

Je kunt natuurlijk wel kijken wat je qua voeding e.d. kunt doen om je kans op Alzheimer te verkleinen, voor het geval het ergens in je genen zit. Waarschijnlijk zijn dat in grote lijnen dezelfde tips die gelden voor ADD'ers.

En als je je echt zorgen maakt of blijft maken, kun je natuurlijk altijd naar de huisdokter! Oliver ... 1 week geleden geplaatst
Dank je Bart, 
Is het zo dat andere ADD-ers ook vaker struikelen over woorden? En dat je bijvoorbeeld naar de keuken loopt en je soms goed moet nadenken waarom je daar heen bent gelopen?

Wellicht maakt mijn angsstoornis inderdaad wel dat ik me hier meer druk om maak. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 September 2021 om 08:30
Aantal lezers 11
Aantal reacties 3