ADD en daardoor veel “nevenkwalen”

Laatste reactie 28/02/2018 08:59 door Jeroen
· Markeren als ongelezen
Wazig Hoofd 3 jaar geleden geplaatst
Overspannen geweest, school niet afgemaakt vroeger, later nog wel veel bijgeleerd. Tot in mijn 30e gedacht dat ik dom was en ook we onzekerheid. . Me altijd anders gevoeld en veel te veel rekening gehouden altijd met andere mensen. 

Nog wel meer dingetjes maar dit in een notedop. Toevallig wel in werk terecht gekomen wat me goed ligt en waar in goed in ben. Wel via omwegen die niet logisch zijn eigenlijk. Ik ben ver in de 40 en weet ook nog niet zolang dat ik adhd heb. Ik ben prima terecht gekomen maar als ik het eerder geweten had dan was het wel makkelijker geweest. Had ik me niet zolang imperfect gevoeld. Maar tja, een mens is nooit te oud om te leren, ik probeer het te accepteren en leer hopelijk uiteindelijk op sommige gebieden wat steviger in de schoenen te staan. Ik begin met nee zeggen zo af en toe, lukt al een beetje.
Coen Olde Bijvank 3 jaar geleden geplaatst
Ik net zoals @warhoofd​ 7 opleidingen gedaan, geen één afgemaakt (helaas). Wel doorgeleerd op internet met name Google en mijn zelf ontwikkeld tot online marketeer.. voorbeelden zijn:

https://adhdblog.nl (ja, al bijna 7 jaar)
http://coingids.nl (site over cryptocurrency)
http://claritymedia.nl (mijn bedrijf) 

Zelf heb ik 'zware' ADHD en wat autistische trekjes. Burn-out in 2012 gehad.. hele nare tijd, als ik er aan terug denk.

Maar dat heeft mij wel goed gedaan (achteraf).. heel veel van geleerd.. goed slapen, drinken, rust.. 

Hoe ik hier mee omga.. zoveel mogelijk eigen baas blijven.. zodat je weinig tot geen verplichtingen hebt.. ik vind het namelijk heel moeilijk om afspraken met tijden te hebben.. 

Als ik een afspraak heb over 3 dagen (bijvoorbeeld) dan gaat het continu door mijn hoofd, alleen die afspraak.. erg irritant en het lijkt wel op een tik, haha.
Het is inderdaad moeilijk soms op het te accepteren maar bekijk het zoveel mogelijk positief! Kom hier vaker langs.. en uit je gewoon waar je mee zit. 

Zit je nog met meer dingen waar je niet uitkomt?

Renée Lijten 3 jaar geleden geplaatst
ADHD gaat heel vaak hand in hand met gedragsstoornissen. Ik heb Dysthyme stoornis erbij. Je bent schijnbaar ook makkelijker verslaafd aan middelen.
Krijg jij geen bijwerkingen van zo'n hoge dosis? Toen er met mijn dosis gesjoemeld werd om te kijken welke dosering paste, moest ik bij 20 mg al stoppen vanwege bijwerkingen die de indruk doen alsof je een zware griep te pakken hebt. Nu zit ik met 15 milligram per 3 uur, waar ik het dan maar mee doe, maar fijn dat jij tegen een hogere dosis kan.
Je hebt inderdaad alternatieve medicatie, maar dat wordt (natuurlijk) niet vergoed.
Wouter Wolterink 3 jaar geleden geplaatst
ik ben nu 30, naast de adhd stempel, heb ik ook pdd-nos.

ben veel gepest in mn jeugd, thuis ook niet veel gehoord doordat mn moeder borderline heeft,
nu jaren later wel allemaal vergeven, en een plekje gegeven,

hierdoor wel jarenlang het gevoel gehad dat ik niks kon, niks waard was, veel zelfmoordgedachtes gehad, laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen.

en mede daardoor een overlever geworden, misschien dat het mij uiteindelijk gesterkt heeft, en ik na alle tegenslagen, wel wat van mn leven heb gemaakt.

heeft me wel veel therapien gekost, en ik ben inmiddels helemaal medicatie vrij.

dus nee je bent niet de enigste die naast zn adhd, nog extra dingen heeft.

Wazig Hoofd 3 jaar geleden geplaatst
Alweer dezelfde spammer volgens mij. 

Beste, verveldende,  spammer :  mocht u dit lezen en helaas zal dat wel niet maar handel van personen die klieren op  fora koop ik juist niet. 
Marjoo A-W 3 jaar geleden geplaatst
Ik weet zelf nu zo'n 8 maanden dat ik ADD heb en net zoals jij heb ik mij altijd anders gevoeld. Nevenkwalen zijn bij mij erge schommelingen in stemming, 'vatbaar' voor depressies, zeker nu het buiten zo triestig is. Ook vind ik sociale contacten erg lastig. Temeer omdat ik niet altijd weet wat ik moet zeggen en dus maar vaak de clown uithang. 

Ik weet nog steeds niet goed hoe ik er mee om moet gaan dus echte tips kan ik je niet geven. Wel heeft het mij heel erg geholpen dat mijn partner echt weet wat ADD inhoudt, zodat ik thuis meer mijzelf kan zijn en niet steeds op eieren hoef te lopen. En geef echt je grenzen aan. Wat anderen daar van vinden is hun probleem. Het gaat er om dat jij je zo goed mogelijk voelt, dus als je een afspraak die je vorige week hebt gemaakt afzegt omdat het je te druk wordt o.i.d. is dat een 100% legitieme reden. Geef wel aan wat de reden is (ga geen smoesjes verzinnen, dan blijft de buitenwereld onwetend). Je kan er altijd later nog op terug komen en het uitleggen wat er dan op zo'n moment in je omgaat of gebeurt. 

Qua medicatie gebruik ik bupropion 300 mg i.c.m. 60 en soms 70 mg methylfenidaat per dag. Dit heeft mij echt enorm geholpen. Vooral op school. Heb nooit moeite met school gehad omdat ik achteraf onder mijn niveau presteerde. Nu ik bezig ben met mijn HBO opleiding besef ik pas hoe lastig de ADD is. Ook in sociale situaties heeft de medicatie mij geholpen. Mijn hoofd is een stuk rustiger en raak hierdoor minder snel in (helaas alleen voor mij) voelbare paniek. In het weekend, als ik geen belangrijke verplichtingen heb, laat ik de methylfenidaat staan. Dit omdat ik ontzettend ben afgevallen en het maar niet stopte. Blijf echt even een tijdje proberen met de medicatie en ga samen met je behandelaar kijken wat de juiste dosering is etc. Ik heb er ruim 6 maanden over gedaan om dit een beetje stabiel te krijgen maar het werpt nu wel zijn vruchten af.

Je bent niet de enige in ieder geval. Denk dat dat ook al fijn is om te weten.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 November 2017 om 09:38
Aantal lezers 103
Aantal reacties 9