Aan het begin van...?

Laatste reactie 07/10/2017 13:09 door Coen
· Markeren als ongelezen
Michael Westenberg 4 maanden geleden geplaatst
Hey allemaal, ik ben Michael en ben 28 jaar. Ik sta aan het het begin van een onderzoek naar ADHD/ADD. Ik woon sinds 3.5 maand samen, en sindsdien ben ik mijn vaste structuur kwijt. Aan de hand daarvan heeft mijn vriendin me geadviseerd om een onderzoek te laten doen aangezien zij een fors aantal kenmerken van ADHD merkte... Ik heb nu alleen nog de intake gehad, de rest komt eind deze maand. Met de resultaten tot nu toe is het eigenlijk meer dan zeker dat ik de diagnose krijg, maar ik wacht af... Ik had zoveel vragen uit mijn verleden waar ik nu een antwoord op krijg. Maar er komen ook zoveel vragen bij; verzin ik dit niet allemaal? Wat is mijn karakter en wat is ADHD? Laat ik gedrag zien nadat ik de kenmerken heb gelezen, aangezien ik me soms slecht een houding weet te geven...? Stel ik me niet enorm aan...? 

Komt dit jullie bekent voor? Mvg Mike
Koen van T 4 maanden geleden geplaatst
,
Koen van T 4 maanden geleden geplaatst
Ja, heel erg. Toen ik de qb test deed werd het pas tastbaar. Eerst zonder en daarna met medicijnen. Toen ik op papier kon zien dat ik veel beter scoorden. Dat ik nog maar 2 keer meer microbewegingen maakte in plaats van 12. Toen ik in eens zelf in het gesprek zat met de psych en niet met me, my self and I. Geen gespleten persoonlijkheid of zo, maar der was in eens ruimte op een gesprek echt tot me te nemen.  

Ik zat erg met me de gedachten; "ik ben al zo ver gekomen zonder hulp". Nu is het; "ik had zo veel meer kunnen doen, zo veel tijd verspilt aan het leren en studeren terwijl dat nu zo snel gaat"
Coen Olde Bijvank 4 maanden geleden geplaatst
Goed dat je dat stap hebt genomen voor een officieel onderzoek naar ADHD. Fijn dat je zo'n vriendin hebt die je daar bij wilt helpen.

Het begin is wellicht zwaar omdat er veel op jou afkomt.. naderhand wordt het steeds aangenamer en zal de structuur ook terugkomen en jouw vriendin kan daar ook bij helpen.

Tuurlijk verzin jij of je vriendin dit niet, haha. Misschien zit je in de ontkenningsfase..?! Het is moeilijk soms om toe te moeten geven.. in de goede zin van het woord.

Even over wat is adhd, misschien helpt het volgende artikel jou verder http://adhdblog.nl/wat-is-adhd/

Verder heel veel succes met alles en nee je stelt je niet aan. Goed bezig en ik hoor het wel.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 October 2017 om 13:24
Aantal lezers 13
Aantal reacties 4