38 jaar en nu pas de diagnose adhd

Laatste reactie 27/11/2017 12:23 door michelle
· Markeren als ongelezen
Els 2 maanden geleden geplaatst
Hallo ik ben nieuw op het forum en zal me even voorstellen.
Els, en ik heb adhd!
Goh, lijkt wel of ik me voorstel in een praatgroep, maar ja dat is een forum eigenlijk ook.
Afgelopen zomervakantie heb ik de diagnose adhd gekregen. Weet niet goed hoe ik moet omschrijven hoe dat is, het was in eerste instantie een thuis komen! Alleen de titel van de folder al "van gaos naar focus" oh daar verlangde ik jarenlang intens naar. Toch worstelde ik er mee, want nooit heb ik er aan gedacht dat waar ik tegen aanliep adhd was. Dacht dat ik, net als velen van jullie, gewoon anders was dan de rest. Heftig is dan ook te realiseer dat wat je jezelf al jaren verwijt, niet aan jou persoon ligt maar aan je "speciale" koppie. Leer mijn kinderen dat ze speciale hersens hebben, niet een afwijking.
Maar het voor mezelf te accepteren is makkelijker gezegd dan gedaan.
Zelf heb ik me laten diagnosticeren bij adhd centraal, kreeg daar hele fijne begeleiding, vooral ook bij de medicatie afstemming. Daarnaast volgde ik Ctg cognitieve gedragstherapie. Dit heeft me erg opgebouwd en geleerd naar me zelf te luisteren en neven effecten te plaatsen.
Het is echt een aanrader!
Fijn dat dit forum bestaat, heb al gemerkt dat adhd voor anderen wel een dingetje is, fijn dat hier alles besproken kan worden en je feedback kan krijgen van gelijkgestemden.
Tamara Tygo 2 maanden geleden geplaatst
Welkom :)
Angel A 2 maanden geleden geplaatst
Hoi Els,
Wat een herkenbaar verhaal. Ik ben 45 en dit jaar in april gediagnostiseerd. Ook met Adhd. Ook voor mij viel het puzzeltje in elkaar maar vind het ook best een proces om het een plekje te geven. Ik was ook echt verbaasd dat het Adhd was wat anders was aan mij aangezien ik weinig onrust in mijn lichaam heb maar vooral in mijn hoofd. En dat dat ook Adhd kon zijn wist ik niet.
Ik heb me ook bij Adhd centraal laten onderzoeken en heb ook dezelfde training gevolgd wat ik ook erg positief heb ervaren. Ik werk dagelijks met de handvaten die ze me gegeven hebben.
Toch vind ik de dagelijkse struggle met mijn Adhd kenmerken lastig en met de medicatie ook. Ik hoop dat je wat aan dit forum hebt. Ik vind het prettig om hier regelmatig even te neuzen. Soms om oplossingen te vinden, soms om even te lezen dat er veel meer mensen zijn die struggelen met dezelfde dingen als ik.
Groetjes Angel
reactie op @angel:
Els Hoi Angel,

Ik merk dat het inderdaad wel heel fijn is om anderen te ontmoeten met dezelfde struggels. Voor mij blijft het ook een uitdaging om met mezelf om te gaan.
Het is wel herkenbaar, heb me zelf ook nooit lichamelijk druk gevoeld, vroeger moest ik twee keer naar de kerk en stil zitten, zat ik niet stil mocht ik dat thuis doen 5 min stil zitten, dacht dat ik het daar door waarschijnlijk wel kon beheersen. Toen ik medicatie kreeg vond ik het verschil heel pijnlijk. Van die gaos in mijn hoofd naar zo veel rust! Daar moet ik nog steeds wel aan wennen. Wel viel het me op dat ik toch drukker was dan dat ik dacht.
Van de week las ik van iemand hier die aangaf dat diegene het ene moment zin in iets heeft en daar enthousiast over is en het andere moment zich af vraagt waarom die daar nou zin in had. Dat herken ik ook zo! Kan zo enthousiast zijn over iets en er helemaal voor willen gaan, en dan vraag ik me in eens af waarom in hemelsnaam ik dat wilde. Snap dat zelf nog niet zo. Zal misschien wel bij de impulsen horen :)
Fijn dat we hier open kunnen zijn!

Groetjes Els
2 maanden geleden

Beantwoorden

War Hoofd 2 maanden geleden geplaatst
Hallo,

Ik ben 46 en nog niet zolang de diagnose. Het op een rijtje zetten en accepteren is idd wel een procesje. Aan de andere kant vallen er 1000 puzzelstukjes op z`n plaats (die van Jan van Haasteren haha). 
Maar helemaal herkenbaar hier.   
michelle peters 2 maanden geleden geplaatst
hoi

Het is bij mij ook laat bevestigd ik was 38.
het gaat dat om het combi van ADD ADHD.

BELANGRIJKSTE wat ik heb geleerd wees jezelf dan houd je het meeste energie over.
niet iedereen zal het leuk vinden om dat je gewoon laat zien we je bent maar daar wennen ze wel aan is mijn ervaring en ja er zullen misschien mensen afvallen.
maar jij bent wie je bent
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 November 2017 om 09:32
Aantal lezers 23
Aantal reacties 6