2 ADHD'ertjes! :-)

Laatste reactie 13/04/2020 08:10 door Estrea
· Markeren als ongelezen
Monsieur Le Pecheur 9 maanden geleden geplaatst
Wie hier, heeft zélf de diagnose ADHD en heeft een partner die hetzelfde heeft? 
Ik heb nu met mijn meissie (inmiddels verloofde), voor bijna 3 jaar een relatie, en omdat we béide ADHD hebben, voelen we elkaar op veel vlakken echt perfect aan.
Overprikkeling, korte aandachtsspanne, gevoelens en emoties.... het is voor ons een pluspunt, dat veel vlakken voor ons allebei, bekend terrein zijn. 
Coen Olde Bijvank 9 maanden geleden geplaatst
Wat leuk om te lezen dat jullie het zo goed met elkaar kunnen vinden, best uniek al zeg ik het zelf. Ik moet er niet aan denken dat mijn vrouw ook ADHD heeft, haha.

Zij is juist heel rustig, ook dit werkt perfect voor ons.

Gaaf dat je zulke ervaringen als dit deelt.
Christiane S 9 maanden geleden geplaatst
Wat een leuk bericht, heerlijk als je zo jezelf kan zijn samen. Onlangs heb ik een kat geadopteerd, haha niet helemaal hetzelfde maar ergens ook weer wel: we gaan allebei lekker onze eigen gang, slapen veel zonder dat we daar wat van vinden, zijn lekker gek en speels, gaan van de hak op de tak, knuffelen met elkaar, ontdekken steeds nieuwe dingen, en er is structuur en stabiliteit met goed gedoseerde leuke prikkels! 

Als thuis echt thuis voelt, en ik niet steeds het gevoel heb mezelf, anderen en/of m'n situatie te moeten aanpassen, geeft dat enorm veel rust, waardoor m'n focus ook veel beter is. Met een mens kan je natuurlijk meer delen en op een ander nivo, maar ik ervaar nu wel dat een echt gevoel van 'samen' heel belangrijk is voor mijn geluksgevoel, en met een dier gaat dat voor mij gewoon een stuk gemakkelijker.

Haha misschien kunnen jullie samen ADHDating oprichten, ik zou er iig eerder op gaan dan op Tinder ;-))) 
Bende Proud 9 maanden geleden geplaatst
Gezellig! Toch best uniek als je het mij vraagt. Dat het samen zo goed werk.

ADHDdating en dan maakt @coenoldebijvank de app 😂
K.J. ❀ 9 maanden geleden geplaatst
Yep, hier ook, ADHD diagnose en mijn partner gaat nu in traject voor een diagnose (maar dat was al sinds we elkaar kennen al duidelijk) en handvatten natuurlijk. Het kan heel fijn zijn op momenten dat we het van elkaar begrijpen, maar sommige dingen vind ik ook erg lastig.

Zo kregen we bijv. altijd ruzie tijdens het koken als we elkaar daarbij hielpen, pas later begrepen we dat dit komt omdat we dan het allebei het overzicht niet meer hebben op wat er gedaan moet worden. Dus nu hebben we de afspraak dat altijd 1 van ons kookt en de ander zich er niet mee bemoeit, hoe lief bedoeld ook :p Ook hebben we afgesproken dat het altijd oké is om te zeggen 'het is nu te vol in mijn hoofd om goed te luisteren', maar dat kan wel afwijzend voelen als de ander net overladen met energie een verhaal kwijt wil. Ik merk dat als ik zelf beter weet wat voor mij moeilijke momenten zijn, ik dat ook beter kan communiceren naar hem dat hij me bijv. even met rust moet laten of ergens mee helpen. Maar soms zit je in een situatie die voor allebei heel moeilijk is: als je samen overprikkeld in de supermarkt staat, of allebei met een energieniveau van -20 van werk thuis komt en het nog net lukt om eten klaar te maken, of de één een taak oppakt van de ander omdat die te vermoeid is maar zelf eigenlijk ook te ver is gegaan. Hoe doen jullie dat?
Estrea rikken 9 maanden geleden geplaatst
kan mij niet voorstellen dat mijn vriend ook ADHD zou hebben. Ik voorzie dan complete chaos in huis.
Wat was ik ook al weer aan het doen 9 maanden geleden geplaatst
Wij hebben t allebei.
Zijn beiden overbelast sinds we een tweeling kregen.
Die zijn super lief,
maar voor de rest zou ik het zeker niemand aanraden.

" Vroeger". was het wel zo dat we elkaar aanvoelden en tijd alleen geen probleem was. Samen films kijken etc prima te doen. Wat ideeën in het ouderschap zitten we ook aardig op 1 lijn.
Maar start alsjeblieft niet (zoals wij) plots een gezin, tenzij je je leven heel goed op de rit hebt, een lange adem hebt en goed samen kan plannen, opruimen en poetsen. In dat geval zeker doen 😉
reactie op @lda:
Estrea rikken Hahaha.. "zou ik het niemand aanraden" :)
7 maanden geleden

Beantwoorden

Pien te-druk 8 maanden geleden geplaatst
Hai Monsieur, mijn petje af voor jullie relatie met alle twee de diagnose ADHD. Vaak is + + min maar in jullie geval dubbel +

Veel geluk samen in het leven.

Groeten, Pien
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 February 2020 om 16:26
Aantal lezers 27
Aantal reacties 9