PVG onderzoek (vervolg op het RED dieet) - ons traject

Laatste reactie 16/11/2017 20:57 door Willeke
· Markeren als ongelezen
Charlotte Koomen 1 week geleden geplaatst
Zoals sommige weten hebben wij met onze zoon R van nu 7 jaar het RED DIEET gedaan. De uitkomst was heel positief en daarom zijn wij het vervolgtraject gestart: het PVG onderzoek. We gaan langzaam voedingsmiddelen herintroduceren. Heel langzaam, het proces duurt 1 tot 1,5 jaar, dit verschilt per kind.
R wilde graag starten met aardappelen.

Vandaag is het Sint Maarten, je weet wel, met lampionen langs de deuren > liedje zingen > snoepje krijgen > snoepjes opeten.
Het gedeelte tot en met. ‘ snoepje krijgen ‘ dat mag R natuurlijk wel, maar dat aller laatste stukje van bovenstaande reeks dat is natuurlijk een absolute NO GO. Geen snoep voor R. Heel zielig misschien, waarom dat Sint Maarten lopen? Maar dat wilde R graag, hij wilde misschien zelfs zijn snoep uitdelen op school. Daar is hij inmiddels van teruggekomen. We gaan ze nu bewaren tot na zijn dieet. Belangrijk om er bij te vertellen is dat R helemaal niet zo van snoep houdt, als het achterin de kast ligt dan kijkt R er niet naar om en ligt het er volgend jaar gewoon nog steeds. Onnodig weetje: zijn zusje van 3 LUST geen snoep maar heeft wel Sint Maarten gelopen en nog fanatiek ook. Ook haar snoep ligt er volgend jaar nog steeds. Wij zijn zelf ook geen snoepers, dus stiekem een snoepje eten doen we eigenlijk niet echt, heel soms misschien.

Ruben had vandaag voor de 2de dag een aardappel en dat gaat tot nu toe heel goed. We hopen dat aardappel goed blijft gaan want dat betekend volgende week: friet, chips, aardappels uit de oven, rostirondjes, aardappelkroketten (alles zelf gemaakt uiteraard). Ik heb er zin in! Weer oude vertrouwde friet en niet die koolraapfriet. Dat at hij volgens mij uit principe Zo van: het is friet, ik eet het!! Wij hebben zelfs vorige week gesmokkeld en gewacht tot R naar bed was en toen bij de snackbar friet en frikandellen besteld, zooooo slecht.

Dan nog een klein oproepje: wie heeft er een goed recept voor fruit rollups? Ik heb het 3x geprobeerd, 1ste keer ging redelijk, 2de en 3de keer ging totaal verkeerd. Eerste poging oven op 75 graden (geloof ik), perenmoes uitsmeren op bakpapier en 6 uur de oven in. Dat ging redelijk goed maar duurt me te lang. 2de en 3de keer: oven op 110 graden, perenmoes uitsmeren op bakpapier en 2,3 uur de oven in. 2 uur is te kort, en bij 2,20 of 2,3 Is het hard en krijg ik het bakpapier er niet af. Ik laat het nadat het uit de oven komt nog iets afkoelen. Wat doe ik fout!? Wie heeft de methode en het juiste recept?
reactie op @charlottekoomen:
Coen Olde Bijvank RED dieet - ons traject deel 1 kun je op de volgende pagina lezen:

http://forum.adhdblog.nl/conversations/red-dieet-ons-traject


1 week geleden

Beantwoord

J J 1 week geleden geplaatst
Heel erg fijn dat je jouw traject deelt en ook erg fijn om alle andere reacties te lezen.
Twee jaar geleden wilden wij ook dit dieet beginnen, maar financieel lukte dat niet. We zijn toen het AIP Paleo dieet begonnen. Dat ging fantastisch. Tot we na een klein jaar uit het oog verloren waar de reacties vandaan kwamen. Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer! Jij omschreef dat in de vorige blog erg mooi. Tjonge jonge, ik herkende jouw frustraties!
Wij zijn nog steeds bezig om uit te zoeken waar zijn reacties vandaan komen en hebben het dieet al helemaal teruggedraaid naar het basis (AIP Paleo) dieet. Helaas nog geen resultaat! We gaan nu contact zoeken met dr. Pelsser, want ze heeft gelijk; je moet dit dieet onder begeleiding doen. Het is té moeilijk om het alleen te doen.
Ik vond het fantastisch om jouw traject een beetje te mogen delen. Super dat je hier de tijd voor neemt.
reactie op @jj:
Charlotte Koomen Beste J.J.,

Ik ben bekend met het AIP Paleo dieet, maar dat gaat misschien net niet ver genoeg. Ik heb zelf ook een tijdje het Paleo dieet gevolgd, niet om medische redenen of om af te vallen, maar gewoon als uitdaging en overtuiging. Met veel opvattingen uit het Paleo ben ik het zeker wel eens. Helaas kon ik dat voor mijzelf niet volhouden, een boterham en friet blijven toch echt te lekker. Ik ben wel altijd met eten bezig, niet obsessief ofzo maar gewoon omdat ik het heel erg leuk vind! Koken is mijn ding, ik wil ook graag een kookboek schrijven en dat in eigen beheer uitgeven bijvoorbeeld. Maar verder dan een indeling en wat uitgeschreven recepten ben ik niet gekomen. De dagelijkse dingen slurpen te veel tijd op, en nu zeker! In 1 dag een hele kalkoen verwerken bijvoorbeeld, en daarnaast ook nog even wassen draaien, de kleine meid van 3 vermaken, pannenkoeken bakken, zoon van school halen en avondeten maken, dat slurpt best!
Maar ‘s avonds na 20.30 uur onspannen met netflix, een receptenboek of surfen op het internet! Een moment voor jezelf, dat is heel belangrijk.
1 week geleden

Beantwoord

Willeke van Meerten 6 dagen geleden geplaatst
Hoi charlotte, de fruitrolletjes uit het receptenboekje zijn ons ook nooit gelukt maar als je straks varkensvlees gaat testen en dit gaat goed kun je fruitgums maken met gelatine. Als blijkt dat varkensvlees niet goed gaat (zoals hier) kun je agar agar testen. Dit is een plantaardig bindmiddel en werkt prima als alternatief voor gelatine. Er zijn ook mensen die de fruitrolletjes in een voedseldroger doen maar daar heb ik geen ervaring mee. Gr willeke 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 November 2017 om 20:38
Aantal lezers 17
Aantal reacties 5