Even voorstellen...

Laatste reactie 04/11/2017 21:12 door Dreamer
· Markeren als ongelezen
Dreamer Mermaid 1 maand geleden geplaatst
Hoi, ik ben Marije, ben 31 jaar en woon in Noord Holland. In het verleden verschillende studies gedaan, waaronder Archeologie (afgestudeerd) met specialisatie in Keltische talen en cultuur. Helaas geen werk in kunnen vinden, dus nu probeer ik mijn lerarenopleiding Engels in deeltijd af te maken en sta ik als docent Engels voor de klas in het VMBO. Een pittige uitdaging en ik twijfel of dit de juiste richting is voor mij. Hiernaast heb ik vele hobby's, waaronder reizen, Ierse dans, harpspelen, zingen, paardrijden, mermaiding, (vin-)zwemmen, buiten en creatief bezig zijn. Ik ben gek op dieren en natuur. Thuis heb ik een witte herder, genaamd Nanook, een kat en twee konijnen. Ik woon momenteel nog thuis, maar begin langzaam rond te kijken naar een eigen plek. 

Sinds een jaar zijn de puzzelstukjes op zijn plek gevallen toen voor mij duidelijk werd dat ik ADD heb. Ik heb het nog niet laten testen, want dit bleek zo ongeveer onmogelijk (overal cliëntenstops, e.d.). Wel heb ik een tijdje coaching gehad, maar dit hielp niet erg, al was het wel confronterend. Naast ADD ben ik ook hoogsensitief. De problemen waar ik voornamelijk tegenaan loop zijn het overzicht houden tijdens mijn lessen (orde houden, maar vaak dingen niet zien of te laat zien), overzicht houden in mijn dagelijks leven (uitstelgedrag, onrealistische doelen stellen en chaos creëren in letterlijke en figuurlijke zin), vermoeidheid, snel overprikkeld en onrust in mijn hoofd. Ik kan mij slecht tot niet zetten tot taken die belangrijk zijn en die mijn aandacht verdienen. Ik kan me ook slecht concentreren, behalve als ik opeens ergens volledig in duik dat mij interesseert en dan kan ik dat ook niet meer loslaten (dan vergeet ik zelfs te pauzeren). Inmiddels heb ik Todoist geïnstalleerd, een online planner. Ik hoop heel erg dat dit mij gaat helpen in het creëren van overzicht! Ik word wel moe van mezelf en zou willen dat ik een diagnose kon laten stellen, zodat ik het officieel kan aantonen op bijvoorbeeld mijn werk. Maar verder is het voor mijzelf vooral fijn dat ik nu eindelijk weet waar dat gekke patroon van mij vandaan komt, dat als een rode draad door mijn leven loopt.
Coen Olde Bijvank 1 maand geleden geplaatst
Hey Marije, welkom op het ADHD-forum. Wat een bijzondere studie heb je gedaan, hoor ik niet vaak. Jammer dat je er geen werk in hebt kunnen vinden. 

Goed dat je Engelse lerarenopleiding bijna hebt afgemaakt. Ik snap het pittig is.. niet niks natuurlijk.. natuurlijk niet allemaal even makkelijk :). Leuke en bijzondere hobby's heb je, mermaiding heb ik even gegoogled :) haha.

Ben je goed in schrijven en vind je dat leuk? Misschien kun je een site beginnen over wat je leuk vind.. en wie kun je er ook nog een zakcentje mee verdienen..

Fijn dat de puzzelstukjes op de goede plaats vallen, dat is bij veel mensen met ADHD en ADD nog altijd moeilijk. Goed dat je een online planner gebruikt.. heb nog een topic gemaakt over handige ADHD apps: http://forum.adhdblog.nl/conversations/handige-apps-adhd misschien heb je er wat aan.

Goed dat je lid bent geworden. Als je verder nog vragen hebt, hoor ik dat graag.

Gebruik je nog (natuurlijke) add medicatie?
Dreamer Mermaid 2 weken geleden geplaatst
Hoi Coen,

Bedankt voor je reactie. :-) Schrijven is niet echt iets voor mij, hoewel ik het best leuk vond om een reisblog bij te houden toen ik afgelopen zomer op vakantie was naar Costa Rica. Het was wel een opgave af en toe. Het bijhouden en de discipline daarin zijn vaak toch een probleem. Maar het was mij wel gelukt uiteindelijk. :-)
Bedankt voor alle tips, erg nuttig. Ik gebruik geen medicatie. Maar dit is ook omdat ik nog steeds geen diagnose heb gekregen (ik ga er binnenkort toch weer achteraan, want vind het belangrijk dit duidelijk te krijgen). Ik ben niet zo van de medicatie, maar soms vraag ik me wel eens af hoe het zou zijn als ik het wel gebruik. Of het mij echt zou helpen wat beter te kunnen focussen en rust te creëren in mijn hoofd. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 October 2017 om 18:06
Aantal lezers 18
Aantal reacties 3