Ervaring dexamfetamine retard van de Regenboogapotheek?

Laatste reactie 06/12/2017 22:44 door Roos
· Markeren als ongelezen
Roos Bakker 2 weken geleden geplaatst
Heeft iemand ervaring met het bestellen bij de regenboogapotheek? Eigen apotheek levert de langwerkende dexamfetamine niet, dus moet noodgedwongen bestellen bij de regenboogapotheek, de enige die dit maakt/ levert... Vind het allemaal een beetje gek gaan?
Angel A 1 week geleden geplaatst
Ben ik ook meteen nieuwsgierig, hoeveel kost de dex retard bij deze apotheek. Ik heb de kortwerkende maar vergeet echt heel vaak mijn pilletjes op tijd te slikken...
Annemiek van der Meijden 1 week geleden geplaatst
Ja een flinke rekening omdat het niet meer vergoed werd ze sturen het pas na een half jaar of langer. we hebben daar 2 jaar de dex retard en de kortwerkende dex geleverd gekregen via de post. Maar er ging vaak wat fout met de medicatie zakjes(tijd) of de verkeerde die werden opgestuurd. Ik ben overgestapt naar een andere apotheek. mail eerst je verzekering of het vergoed wordt!! zo ja blijf het in de gaten houden of het niet halverwege niet meer vergoed wordt. Anders krijg je een flinke rekening!!
reactie op @annemiekvandermeijden:
Roos Bakker @annemiekvandermeijden​:  welke apotheek levert ze nog meer dan? Ik dacht dat de regenboogapotheek de enige was?
1 week geleden

Beantwoord

Annemiek van der Meijden 1 week geleden geplaatst
@roosbakkerDe dex retard alleen de regenboog de dex kort meerdere apotheken. Nu is mijn zoon over gestapt naar andere medicatie wat echt langwerkend voor hem is. Want de langwerkende had hij ook 3x per dag. Maar dat kan aan de persoon zelf liggen. Ik vind het fijner om het maar 1x per dag te geven.
reactie op @annemiekvandermeijden:
Roos Bakker Oja, dan begrijp ik het goed ja. Kortwerkende leveren ze idd overal wel. Welke gebruikt hij nu dan?
Dex retard werkt bij onze zoon ook maar 5/5,5 uur. Kortwerkend 2,5 uur. Strattera is het laatste alternatief maar op de dex retard gaat hij nu wel heel goed dus laat het maar zo. Als hij ouder wordt en langer nodig heeft dan zien we wel weer verder.
1 week geleden

Beantwoord

Roos Bakker 1 week geleden geplaatst
Inmiddels wel wat ervaring nu. De communicatie verloopt heel vreemd. De betreffende apotheker komt op mij laconiek en laks over. Doet vaag, krijg geen concrete antwoorden. Op de site van de regenboogapotheek kan je wel meer vinden over de kosten per pil en de vergoedingen per zorgverzekeraar. Zoon gebruikt 2xd dex retard 10 mg en dat kost 0,54ct per pil. Mijn verzekeraar vergoed er niks van. Vind het nog wel meevallen, concerta is ook ca 1 euro per dag, maar realiseer me dat het niet voor iedereen zomaar op te hoesten is misschien? Ik vind het t wel waard... het alternatief was 4xd slikken... en aangezien zoon pas 8 is, lag de verantwoordelijkheid bij opa/oma, exman/ juf/ gastouder etc... niet te doen.
Maar heb er gemengde gevoelens bij. Ik moest een mail sturen met een ingescand recept en dag erna krijg je voor een week pillen in een medicijnrol in huis. Zonder vooraf te betalen. Tijden die erop staan kloppen indd niet, maar dat hou ik zelf wel in de gaten. Maar tis me nog onduidelijk of de herhaalrecepten automatisch komen of dat ik nu iedere week receptjes moet inscannen?
Vind het ook vervelend dat ik geen antwoord krijg op de vraag wanneer ik de nota krijg.
Lees nu dat het wel eens in het half jaar kan zijn... lekker dan...
Maar volgens mij heb ik weinig keuze en is dit de enige leverancier van de langwerkende?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 28 November 2017 om 10:57
Aantal lezers 11
Aantal reacties 7