ADD en daardoor veel “nevenkwalen”

Laatste reactie 19/11/2017 14:34 door
· Markeren als ongelezen
Nienke Gertsen 1 week geleden geplaatst
Sinds een maand of 4 heb ik de diagnose ADD.
Mijn weg hier naar toe is jammer genoeg zeer onrustig geweest.
Ik heb altijd wel geweten dat ik anders ben als anderen, niks ging bij mij zoals het bij “normale” mensen ging. School niet afgemaakt, relaties lopen allemaal spaak, sociale contacten onderhouden ben ik zeer slecht in, enz enz enz
Ik merkte al sinds een paar jaar dat door externe gebeurtenissen ik steeds minder grip op Mn eigen leven kreeg. Tot ik begin dit jaar letterlijk de complete controle over mijzelf en mijn leven ben verloren......resultaat..... een BurnOut...... mijn lijf trok keihard aan de NoodRem!!!
Ik heb zelf gevraagd om mij te laten diagnotiseren en na eerste gesprekken kwam eruit dat ik een Bipolaire gedragsstoornis had en zware paniekstoornis. Daar is toen ook een behandeling voor gestart.
Gesprekken met een therapeut en medicatie (sertraline en bromazepam)
Na een paar maanden bleek dat deze behandeling weinig tot geen effect had, toen is mijn behandelaar dus verder gaan zoeken en uiteindelijk kwamen we uit op ADD (en HSP) en daardoor heb ik een heleboel “nevenkwalen” (verlatingsangst, gebrek aan zelfvertrouwen, niet kunnen loslaten, wantrouwen van mensen en ga zo maar even door) ontwikkeld die mij een normaal leven zwaar in de weg staan!!

Toen de diagnose ADD kwam ben ik per direct gestopt met de sertraline en bromazepam (geen aanrader om daar in 1x mee te stoppen, maar ik ben wel heel blij dat ik er vanaf ben)
Ik slik op dit moment +/- 60 Mg Methylfenidaat per dag.
Ik ben nog niet echt heel erg tevreden over t resultaat met de methyl, maar volgens mijn therapeut moet ik echt eerst stabieler worden (Mn burn-out overwinnen) voor we met andere medicatie gaan starten.

Zijn hier op t forum meer mensen die door hun AD(H)D zodanige nevenkwalen hebben ontwikkeld?? En hoe gaan jullie hiermee om??
War Hoofd 1 week geleden geplaatst
Overspannen geweest, school niet afgemaakt vroeger, later nog wel veel bijgeleerd. Tot in mijn 30e gedacht dat ik dom was en ook we onzekerheid. . Me altijd anders gevoeld en veel te veel rekening gehouden altijd met andere mensen. 

Nog wel meer dingetjes maar dit in een notedop. Toevallig wel in werk terecht gekomen wat me goed ligt en waar in goed in ben. Wel via omwegen die niet logisch zijn eigenlijk. Ik ben ver in de 40 en weet ook nog niet zolang dat ik adhd heb. Ik ben prima terecht gekomen maar als ik het eerder geweten had dan was het wel makkelijker geweest. Had ik me niet zolang imperfect gevoeld. Maar tja, een mens is nooit te oud om te leren, ik probeer het te accepteren en leer hopelijk uiteindelijk op sommige gebieden wat steviger in de schoenen te staan. Ik begin met nee zeggen zo af en toe, lukt al een beetje.
Coen Olde Bijvank 1 week geleden geplaatst
Ik net zoals @warhoofd​ 7 opleidingen gedaan, geen één afgemaakt (helaas). Wel doorgeleerd op internet met name Google en mijn zelf ontwikkeld tot online marketeer.. voorbeelden zijn:

https://adhdblog.nl (ja, al bijna 7 jaar)
http://coingids.nl (site over cryptocurrency)
http://claritymedia.nl (mijn bedrijf) 

Zelf heb ik 'zware' ADHD en wat autistische trekjes. Burn-out in 2012 gehad.. hele nare tijd, als ik er aan terug denk.

Maar dat heeft mij wel goed gedaan (achteraf).. heel veel van geleerd.. goed slapen, drinken, rust.. 

Hoe ik hier mee omga.. zoveel mogelijk eigen baas blijven.. zodat je weinig tot geen verplichtingen hebt.. ik vind het namelijk heel moeilijk om afspraken met tijden te hebben.. 

Als ik een afspraak heb over 3 dagen (bijvoorbeeld) dan gaat het continu door mijn hoofd, alleen die afspraak.. erg irritant en het lijkt wel op een tik, haha.
Het is inderdaad moeilijk soms op het te accepteren maar bekijk het zoveel mogelijk positief! Kom hier vaker langs.. en uit je gewoon waar je mee zit. 

Zit je nog met meer dingen waar je niet uitkomt?

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 November 2017 om 09:38
Aantal lezers 15
Aantal reacties 17